Last news in Fakti

2 Февруари, 2021 11:01 3 621 18

Австрия подкрепя преговорите със Северна Македония

  • австрия-
  • себастиан курц-
  • северна македония

Позиция на Себастиан Курц

Австрия подкрепя преговорите със Северна Македония - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Австрия продължава да подкрепя европейския път на Западните Балкани. Това обяви австрийският канцлер Себастиан Курц, цитиран от Нова Македония.

Австрийското правителство продължава да подкрепя преговорите със Северна Македония и Албания.

Македонската държава се определя като кандидат за пример. Курц съжалява, че преговорите за присъединяване не са започнали още през миналата година.

Коментира се и Сърбия. Курц заяви, че страната има отговорност да покаже, че Западните Балкани са напреднали, забързвайки своите реформи.

Австрия остава приятел на Западните Балкани. Напредъка в региона остава основен приоритет.

Разглеждат се различни варианти за партньорство. Диалогът за европейско присъединяване продължава.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 7359

    35 2 Отговор
    Австор-Унгария винаги е толелирала Сърбия, особено що се отнася до Вардарската долина.
    Важното да не се клекне от наша страна. Иначе няма как да ни принудят да кажем "ДА", ако не искаме.
    Това е важното.

    Коментиран от #6

  • 2 КОТарАК

    15 4 Отговор
    аз пък подкрепям аншлус Германия-Австрия
  • 3 ТаУмВзе

    9 8 Отговор
    Сега нашите продажници клякат, гушнали чекмеджета и маке си има история. Защото друго не може да стане. Честито Робе!
  • 4 СКОРО

    9 7 Отговор
    И ПИШМАН ПАТРИОТО И БИБИТКО
    ЩЕ КЛЕКНАТ. САМО ДЕТО ТОЛКОЗ
    СЕ ПЕНЯВЕХА..
  • 5 Австрия като започне да пише на...

    19 2 Отговор
    Австрийски език,тогава да дава мнения и съвети....

    Коментиран от #9

  • 6 АНОНИМЕН

    22 0 Отговор

    До коментар #1 от "7359":

    Да не забравяме, че Австроунгария "налапва" Босна и Херцегавина по същото време когато руснаците са тук и воюват с турците! И защо генерал Гурко е върнал отрядите си от проходите през Осоговската планина към Вардар!? Всичко е било договорено по-рано : Русия, Франция, Велика Британия, Австроунгария и Прусия са се договорили как да си делнат влиянието и прочее в европейските територии на Отоманската империя! Същото е и сега! Великите сили са малко по-други, но интересите им остават!

    Коментиран от #7

  • 7 Анонимен

    13 0 Отговор

    До коментар #6 от "АНОНИМЕН":

    Много старо правило :"Разделяй и владей!"
    Не е случайно, че един бивш "политичар" се покри в Унгария! Случайно или не и Австрия се намесва пак! Две страни от бившата АвстроУнгарска империя! Остава да се обадят от днешните Полша, Чехия и Словакия за да се запълни комплекта!
  • 8 3839

    5 2 Отговор
    Да не забравяме, че Хитлер също бе австриец. Германия и Австрия и сателите им да си говорят каквото щат, а ние да им припомняме Втората световна война и отговорността им. Да си знаят мястото. А то е незавидно- силна икономика, слабо политическо влияние.
  • 9 Ако беше малко по-запознат

    1 5 Отговор

    До коментар #5 от "Австрия като започне да пише на...":

    с немския език, щеше да си спестиш коментара. Немският език е плурицентричен. Германският, швейцарският и австрийският стандартни варианти са равнопоставени. 😉
  • 10 Българин

    8 0 Отговор
    Но Курц-чо ке му дърпаме щрънкалете ушета
  • 11 ХайлАдолф

    5 1 Отговор
    Пак ялова болшевишка пропаганда от скопски мекерета, писана от сръбски комунисти ......
  • 12 Както казах,

    1 1 Отговор
    австрийският стандартен вариант на немския е равнопоставен на германския и швейцарския. Само че това никой не го обяснява в училище или в езиковите курсове (в България, когато се учи немски, се изучава германският вариант). Тези неща ги обясняват в университета. Хората, занимаващи се с филологии, знаят за какво говоря. Другите могат да потърсят какво означава "плурицентричен език".

    Коментиран от #13

  • 13 Аз знам

    6 1 Отговор

    До коментар #12 от "Както казах,":

    Къв австрииски език та гони бе ....както си казал.
    Влез в Wikipedia и напиши Австрия,там пише какъв е официалният ези в Австрия а именно Немски..
    Не пише австрииски..както не пише и американски в Сащ а англииски.Само в дивата РСМ имало македонски уникален и автентичен

    Коментиран от #17

  • 14 кап Петко

    2 0 Отговор
    Проблемът е, че българската позиция няма как да бъде приета и разбрана докато е представяна от арогантния тулуп без грам чувство за дипломация - Каракачаков ! Лапнишарана клъвна кат гладна щука на провокацията на хитрото зайче за връщането на сръПския език.
    Ма ние от 75 г. нямаме ни държавници ни дипломати. Само гладни шпинги без качества за професионална реализация драпат за власт и пълни търбуси !
  • 15 Некой си

    2 1 Отговор
    Абе като напише човек в нета история на Македония то не излиза нищо за нея освен че е Българска с живеещи Българи,тое гамен тогава кой подкрепя,държава с Българска история и Българско население,па да си им каже че са Българи може тия тъпанари в Македония да се вслушат в другите мнения различни от Българските.Кво има да преговаря Българин с Българин,тия от Северна Македония са като жена вкъщи лае и като и удариш два шамара млъква и оди у комшиите да се оплаква и после си се прибере и пак лае и не знае за кво.Ако сакат Европа да си дойдат у България и с България ще са европейци.На човек да му писне на онае работа като чете за тия продажници,че тое требва да се застъпи оня требва да се застъпи за Тех Абе макета никъде в историята на света и на древни световни карти не сте упоменати като част на Тае планета а вие се изкарвате като най древнио народ ама ви нема никъде откъде черпите информация за вашата история че много ми е интересно да я прочета.Къде и да пиша за Македония то ми излиза България и то от чужди източници,ама вие до такава степен сте си поверявали че вече кво и да излъжете мислите че е истина.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Не броя Уикипедия

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Аз знам":

    за специализирана литература, но добре. Последвах съвета ти и погледнах какво пише за Австрия. "Официалният език в страната е австрийският стандарт на немския език...". 😉
  • 18 Некой си

    3 0 Отговор
    Абе македон къв Пирин е ваш бе олигофрен вие живеете на Българска земя
Новини по държави: