Last news in Fakti

5 Февруари, 2021 23:09 1 643 2

Италия е близо до ново правителство

  • италия-
  • правителство-
  • марио драги

Няколко групи обявиха подкрепа за Драги

Италия е близо до ново правителство - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Италианската партия Напред Италия ще подкрепи правителство на Марио Драги. Това обяви вторият човек в партията Антонио Таяни, съобщи ANSA.

Посочва се колко важно е единството. Групата е готова да предложи своята програма.

Основно внимание се отделя на подкрепата за икономиката. Таяни се срещна с Драги.

Решението беше потвърдено и от председателя на партията Силвио Берлускони. Подкрепа беше обявена още от движенията „Пет звезди“ и „Лига“.

Двете групи са готови заедно да участват в правителството. Работи се по обща програма.

Президентът Серджо Матарела връчи мандата, след като не беше намерено споразумение за правителство в рамките на парламента. Драги трябва да оглави правителство, което експертно да реши икономическите въпроси.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бл.134 в Зап. парк

    1 2 Отговор
    Идва , рая ..рая братя роми , римляни...чичови Маринчо ще натисне коляното печатене .Китайците да му мислят. Геронтокрация , бейби
  • 2 смок

    1 1 Отговор
    Италия е близо до ново правителство, а България е близо до
    Драгиране от Бойко Борисов. България е с най-ниската минимална заплата в Европа и населението й е обречено на бедност и на умиране!
Новини по държави: