Last news in Fakti

12 Февруари, 2021 09:33 2 735 8

Младите британци се тревожат повече заради Брекзит, отколкото от COVID-19

  • великобритания-
  • коронавирус-
  • брекзит

Разликата може да се дължи на това, че по-голям дял от младите хора са гласували за оставане в ЕС, а освен това те се смятат за по-малко податливи на коронавируса

Младите британци се тревожат повече заради Брекзит, отколкото от COVID-19 - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Младите британци се тревожат повече за Брекзит, отколкото да не се заразят с коронавирус, показват резултати от ново допитване на Юнивърсити колидж Ландън (UCL), предаде ДПА.

Анкетирани са били 39 000 респонденти.

1533 са били на възраст между 18 и 29 години. 42 на сто от анкетираните в тази възрастова група са били по-стресирани заради Брекзит, докато 32 на сто са се тревожели главно да не се заразят с коронавирус, предаде БТА.

Проучването показва, че 22 процента от младите хора са силно разтревожени да не се разболеят тежко от COVID-19, при 33 на сто в групата на по-възрастните респонденти.

В същото време, 30 процента от възрастните са съобщили, че се тревожат заради Брекзит, докато 38 на сто са по-загрижени заради заразата.

Водещият автор на изследването Дейзи Фенкоурт посочи, че разликата може да се дължи на това, че по-голям дял от младите хора са гласували за оставане в ЕС, а освен това те се смятат за по-малко податливи на коронавируса.

Обратно, по-възрастните хора е по-малко вероятно да бъдат засегнати от новите разпоредби след приключването на преходния период, свързан с Брекзит, но са изложени на по-голям риск да се разболеят тежко от COVID-19. Това води до по-голям стрес от болестта.

Проучването е направено между 23 декември и 7 февруари като част от продължително изследване на UCL, наречено "Социално изследване COVID-19".


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Данъкоплатец

    13 0 Отговор
    ЗАСНИМАНЕ с ДЖИ ЕС ЕМ

    ОПГ-ГЕРБ и комунистът Борисов
    не разрешават да се заснима с камера
    броенето на бюлетините и попълването на протоколите.

    С каква цел?
    Единствено, за да се фалшифицират допълнително изборите!
    Освен че са фалшиви поради противоконституционният избирателен закон.

    Но не е забранено на застъпниците
    да ЗАСНИМАТ на видео с ДЖИ ЕС ЕМ,
    процесът на броенето на бюлетините и попълването на протоколите.

    Нали?

    Наближават избори!
    ОПГ-ГЕРБ и ПРЕСТЪПНИКЪТ Борисов
    са под закрилата на ПРЕСТЪПНАТА прокуратура!

    Пачките и кюлчетата в шкафчето на Борисов
    са само върхът на айсберга!

    Коментиран от #6, #8

  • 2 Така е

    23 1 Отговор
    Защото ИЗМАМАТА КОВИД все някога ще свърши и всички хора по света , които както и в БГ са 90% ДЕБИЛИ ще разберат горчивата истина, че са ги превърнали в разорени и зависими овце...
  • 3 123

    15 5 Отговор
    Британците не вярват в ковида. Полицията арестува хората по улиците без причина.
  • 4 бушприт

    2 7 Отговор
    Това не е наш проблемъ.
  • 5 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    0 0 Отговор
    Факти:Америка-щатите 514,6/100000....Великобритания 386/100000, израел-859/100000,Франция 439/100000,Германия-153/100000,гледам и мача на Тийм ще ви дам данни само за бг, а после ще продължа!бг-154/100000
  • 6 НОВО ПЕТ

    1 4 Отговор

    До коментар #1 от "Данъкоплатец":

    И КАК ТОЧНО ЩЕ ГИ ФАЛШИФИЦИРА.......
  • 7 J Y Moineau

    7 0 Отговор
    Малко късно им дойде акъла на британците. Ама по-добре късно, отколкото никога.
  • 8 Stéphanie 🎲

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "Данъкоплатец":

    Аре стига банални ставате вече с Б.Борисов на всяка тема .Не само той всичките и двамата с каскета да ги пратят на Путин от един цвят са по руски манталитет я кара България от години ,няма да се оправят нещата докато всички не ги сложат на дънера 😉На кой му е писнало от години се махнал далеко.Другите си ги търпите кой ви е виновен ??То не става само с писане по форуми иска се действия ....