Last news in Fakti

12 Февруари, 2021 12:47 4 527 12

Ким Чен Ун не харесва идеите за петилетката

  • северна корея-
  • петилетка-
  • ким чен ун

Настоява за промени от кабинета

Ким Чен Ун не харесва идеите за петилетката - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун отправи критики към своя кабинет, заради липсата на стратегия при изготвянето на новия петгодишен икономически план, съобщи ТАСС.

Информацията е съобщена от държавните медии в страната. Пленарното заседание на Работническата партия завърши в четвъртък.

Прегледан беше планът за действие за новата петгодишна стратегия. Ким Чен Ун смята, че плановете не развиват значително страната в сравнение с предишните.

Той призовава за засилена самостоятелност и местно производство на стоки. Отчетен е голям спад в търговията с Китай.

Обсъждат се и кадрови промени. Смята се, че правителството в страната осъзнава пропуските в последния икономически план.

Ким Чен Ун разкри и планове в международните отношения.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тоя

    7 4 Отговор
    С тая голяма глава,като диня,незнам дали петилетката му харесва,ама педелетката гаранция с тая прическа тип джендър
  • 2 Петилетката

    9 2 Отговор
    за три години,това иска кюфтачето..

    Коментиран от #4, #7

  • 3 НАТО ВЕЦ

    2 1 Отговор
    А бе, не писахте ли неотдавна, че този е умрял?! Сега, това ли е фейк новина или тези за смъртта му?!
  • 4 Петилетката в 3 дни😂😂😂😂

    3 2 Отговор

    До коментар #2 от "Петилетката":

    Тва иска шишко😂😂😂😂
  • 5 Гост

    1 0 Отговор
    Ще ги стреля
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Stéphanie 🎲

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Петилетката":

    Този е вечен 😂 като Magnus Bane от  Shadowhunters (сериал)-мощен магьосник. Той е безсмъртен, живял няколко века,баща му Asmodée
  • 8 НАЙ _ДОБРЕ ДА ДОЙДЕ

    0 0 Отговор
    КИМиoн😇
  • 9 ххх

    5 1 Отговор
    Само на мен ли ми се струва, че се е ошишкал още повече?! Не проумявам как подобна власт, т.е. диктатура издържа в днешно време. Колкото и да са "облъчени" севернокорейците, все пак трябва да си дават ясна сметка, че живеят зле... Дори 1/10 от това, което се говори и пише за Северна Корвя да е вярно, то това не е живот, а борба за съществуване. А на юг от тях е просперитет... Не че ние сме цъфнали и вързали, но поне хората днес имат свободата да избират какво да правят с живота си и къде да го правят!
  • 10 Роза

    2 0 Отговор
    За повечето от нас Ким е карикатурна личност със смешна прическа и дебели бузи,но на обикновените хора от СК навярно никак не им е до смях!Те са длъжни да го обожествяват и възхваляват всеки ден!Малко останаха страните с тоталитарни режими по света,и на тях ще им дойде краят,защото животът върви напред,а не назад!А пък Ким е една временна и бутафорна фигура.Не помня кой беше казал:Не завиждай на никого,защото не знаеш какъв ще бъде краят му!"
  • 11 Behemoth

    1 0 Отговор
    Хихихи ако извънземните кацнат в Корея веднага ще разберат кой е вожда само той има бузки ХАХАХА...
  • 12 ИМПЕРИАЛИСТ

    1 0 Отговор
    Нормалният път е гражданите на богатата държава чрез данъците си да обезпечават социалната дейност на държавата и по този начин да създават условия за просперитет на цялото общество. При тоталитарните държави подходът е по-друг. Независимо дали тази държава се титулува социалистическа..., народно-демократична..., народна република... гражданите се обират от властта, като им се дават средства колкото да преживеят и контролирано възпроизвеждат. С окрадените пари тоталитарната държава финансира своята социална политика. За да реализира тази си дейност се разчита на огромен идеологически апарат за овладяване съзнанието на масите, а за по-коравите глави и на огромен репресивен апарат в началните етапи.
Новини по държави: