Last news in Fakti

18 Февруари, 2021 16:08 2 165 12

Вучич: Добрите отношения между Белград и Скопие са важни за региона

  • сърбия-
  • северна македония-
  • александър вучич

Сръбският президент потвърди и подкрепата на страната си за европейската интеграция на Република Северна Македония

Вучич: Добрите отношения между Белград и Скопие са важни за региона - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Сръбският президент Александър Вучич заяви днес на среща с външния министър на Република Северна Македония Буяр Османи, че добрите отношения между двете страни са много важни за целия регион, и изтъкна като пример за успешно сътрудничество инициативата за "мини Шенген", предаде Танюг.

Вучич подчерта и важността на меморандума, подписан от Сърбия, Република Северна Македония и Албания, който предвижда взаимопомощ и сътрудничество на здравните системи на трите държави за лечение на болните от COVID-19, предаде БТА.

Вучич и Османи разговаряха за добросъседските отношения и решаването на всички спорни въпроси чрез диалог, както и за разширяване на икономическото сътрудничество и взаимната подкрепа в процеса на интеграция в Европейския съюз.

Сръбският президент посочи конкретни проекти, които биха допринесли за по-добро свързване и икономическо сътрудничество на двете страни, като модернизацията на жп линията от сръбската граница до Скопие и подобряване на инфраструктурата на граничните пунктове.

Вучич потвърди и подкрепата на Сърбия за европейската интеграция на Република Северна Македония.

Буяр Османи благодари за дарението от ваксини, което Вучич връчи в неделя на премиера на Република Северна Македония Зоран Заев. Това дарение по думите на Османи е дало възможност и в тази страна да започне имунизацията срещу коронавирус и е "пробудило нова надежда".

Вучич и Османи разговаряха и за положението на сърбите в Република Северна Македония и на македонците в Сърбия.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЗАЕК

    7 2 Отговор
    Мекерета, нарочно дразнятно ще си го и получат-глупаци!
  • 2 ТаУмВзе

    7 0 Отговор
    Вучич ни отсвири, което е много ясно! Скивай мутропитек долен.
  • 3 Радев

    6 7 Отговор
    Сърбия си е влиятелна и авторитетна сред македонското население (не шиптърското!) и то продължава да има уважение към нея! Често съм в Македония и лично съм установил това - никаква политика няма в думите ми! Харесва или не - това е факт!
  • 4 ФАКТ

    6 0 Отговор
    ПАСПОРТИ ДА. ВИЗА ЗА ЕС НЕ.НЕБЛАГОДАРНИЦИ.
  • 5 СТОКХОМСКИ СИНДРОМ

    8 3 Отговор
    ЯЗ САМ МАКЕ ВОЛИМ СВОЯ ПАЛАЧ-ШУМАДИЕЦ
  • 6 България

    3 1 Отговор
    Тоя пък кой е?
    СУПЕРМЕН....
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Павел пенев

    5 3 Отговор
    Това са подбудителите за лошите ни отношения с Македония.
  • 9 Авсд

    2 3 Отговор
    Трябваше да оста2им сърбия и гърция да си разделят см !
  • 10 Кси

    9 1 Отговор
    Какви отношения, бе вучич, държите Македония в хладна хватка, не ги пускате в ЕС, не им позволявате да имат нормални отношения с България, кого заблуждаш, подкрепяли ги, действията ви сочат друго, настройвате ги срещу България и им извиване ръцете да учат сръбски, имате жп линия за Белград, вместо да строят с България, пак за Сърбия, а с БГ да връщат бодлива телена ограда, това искате сърбите, но хак ви е Косово.Да живее Косово!
  • 11 АВЕ ВУЧИЧ КАКВО ЗАВИСИ ОТ ВАС ВЕ...

    8 0 Отговор
    ЩЕЛИ ДА ГИ ПОДКРЕПЯТ ЗА ЕВРОЧЛЕНСТВО НА БОКЛУЦИТЕ ОТ ОБЛАСТА НА БЪЛГАРИЯ НАРЕЧЕНА МАКЕДОНИЯ...ВИЕ КЪДЕ СТЕ ВЕ ВУЧКА...НИКЪДЕ...КОЙ ВИ БРОИ ВАС ЗА СЛИВА....ТЪПАЦИ....
  • 12 На Вучич

    0 0 Отговор
    И на всички останали сръбски управници(в болшинството си отявлени шовинисти от обкръжението на Милошевич) много им се ще да има пак една Мини-Югославия.И напъват къде ли не,то не бе при Макрон,то не бе при Путин.Но времето за подаръци към сърбите май вече свърши.Лесно е с чужда пита помен да правиш,да прилапваш чужди земи и да тероризираш мирни хора.Старата Югославска политика - "И тук ми добре, и там ми е добре" вече не работи и от два стола май ще падната на земята....
Новини по държави: