21 Февруари, 2021 08:06 4 394 122

САЩ няма да позволи на Китай да нахлуе в Тайван - това трябва да бъде "кристално ясно"

Сенаторът призовава за определяне на "червени линии"

Американският сенатор Том Котън заяви, че е крайно време да стане „кристално ясно“, че САЩ няма да позволи на Китай да нахлуе в Тайван.

По време на изявлението си Котън подчерта, че САЩ трябва да предприемат действия, за да възпрепятстват все по-агресивните опити на Китай да подчини Тайван.

На 23 януари, на фона на многобройните нахлувания в Тайванската идентификационна зона, САЩ потвърди подкрепата си за островната страна, като от държавния департамент заявиха, че призовават Пекин да „прекрати военния, дипломатическия и икономически натиск срещу Тайван и вместо това да участва в смислен диалог с демократично избраните представители на страната“.

„Съединените щати трябва ясно да заявят, че няма да позволят на Китай да нахлуе в Тайван и да го подчини. Случаят е приключен. Без повече дебати по темата.“, каза Котън, като подчерта, че САЩ ще се притекат на помощ на Тайван, ако Китай принудително нахлуе в неговите територии или се опита да наруши статуквото по какъвто и да било начин.

Котън призова САЩ да определи „червени линии“, чието прекрачване да води до съответен отговор. Примери за такива биха били завземането от страна на Китай на всички острови, управлявани от Тайван или Япония, както и атаки срещу американски войски от страна на Северна Корея. Причината Котън да определи отнемането на отдалечените тайвански острови за прекрачване на „червена линия“ идва в отговор на заплахите на Китай от май месец миналата година да завземе островите Донгша. В допълнение много от нахлуванията на китайски военни и шпионски самолети в тайванската идентификационна зона за противовъздушна отбрана през 2020 г. са извършени именно в близост до тази островна група и предизвикват опасения от евентуално военно нападение и опит за насилствено завладяване.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 16 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кристална топка

    80 2 Отговор
    За кои "американски войски в Северна Корея" става въпрос?

    Коментиран от #31

  • 2 Рошко

    102 9 Отговор
    Само фащ имал право да нахлува във Сирия Либия Ирак и да краде петрол и ресурси

    Коментиран от #87

  • 3 РЕАЛИСТ

    98 13 Отговор
    Абе САЩ , така и за Крим мислеха, пък тя каква стана. Тайван е част от Китай и в само въпрос на време, кога ще си го върнат обратно.

    Коментиран от #103, #116

  • 4 един от многото

    84 4 Отговор
    Трябва също да е кристално ясно , че това сигурно ще е последното нещо което няма да позволят! Първо да освободят дванадесетте острова от Американска Самоа , Вирджински острови , Гуам , Пуерто Рико , северни Мариански острови , Джарвис , атол Джонстън , Мидуей и тогава да забраняват и позволяват!

    Коментиран от #12

  • 5 Хахаха

    72 5 Отговор
    Тия докато не направят трета световна няма да мирясат дано не стъпят на криво че тоя път може на тяхна територия да се води

    Коментиран от #47, #109

  • 6 само питам

    71 2 Отговор
    Ако Мексико реши да си върне бившите щати , ние кого ще подкрепяме ?
  • 7 моряка

    57 5 Отговор
    От кога САЩ имат войски и в Северна Корея. Не се е чуло скоро севернокорейците да са пленили американци!
  • 8 БАЙ Х@Й

    11 77 Отговор
    САЩ са велика страна и винаги ще помагат на свободен Тайван.

    Коментиран от #25

  • 9 ценности

    55 4 Отговор
    Да продължават да ровят по същия начин и ще им стоплят задника в най скоро време! Нали им било студено в пследно време.
  • 10 big

    68 9 Отговор
    И как ще стане това, ако Китай реши да го направи? Пак много приказки хвърлени на вятъра! САЩ, ако решат да се намесят в такъв конфликт, Китай ще ги размаже като хлебарки! Те имат и ядрено оръжие и балистични ракети, съвременни самолети и ПВО, сериозни ВМС с много нови кораби и подводници. Та как, тези каубойци ще им попречат, та дори с численост на армията китайците ще ги смажат!
  • 11 бойкофаш

    58 6 Отговор
    американците са една гнида в сравнение с китай а най добре първо да им върнат кредита който китай им даде
  • 12 един от стадото

    24 0 Отговор

    До коментар #4 от "един от многото":

    Диего Гарсия де го оставяш. Него в същност няма на кого да го върнат. Местните отдавна ги няма там

    Коментиран от #46

  • 13 РЕАЛИСТ

    55 2 Отговор
    Байдън няма ли съветници, които да му припомнят фиаското , което да претърпяли, всеки път , когато са воювали срещу жълти. Ветераните , негови набори могат да му разкажат за Япония, Корея и Виетнам.

    Коментиран от #15, #17

  • 14 Пламен

    10 45 Отговор
    В Тайван никой не желае китайско управление.Стандарта е в пъти по висок от китайския.Тайванската армия е отлично въоръжена обучена и силно мотивирана.

    Коментиран от #40, #53

  • 15 Чочо

    5 43 Отговор

    До коментар #13 от "РЕАЛИСТ":

    Фиаското е за държавата сесерето която се разпадна

    Коментиран от #21, #30

  • 16 ДжафДжаф

    47 2 Отговор
    Всъщност обективно погледнато САЩ не биха могли да направят каквото и да било ако Китай реши да нахлуе в Тайван! Това е ясно като бял ден! Китай не е нито Ирак, нито Авганистан! Единственият проблем пред Китай, за разлика от Русия, е че са прекалено зависими от американският пазар. Иначе във военно отношение за Китай не съществува тамън никакъв проблем да си върне Тайван!

    Коментиран от #18

  • 17 Пламен

    3 46 Отговор

    До коментар #13 от "РЕАЛИСТ":

    Москва забравила ли е афганистанските шамари

    Коментиран от #23, #27

  • 18 Пламен

    7 29 Отговор

    До коментар #16 от "ДжафДжаф":

    Проблемът им е че ще трябва да платят цена която дори за Китай непосилна.Може би някои са забравили за китайско виетнамската война.И там уж Китай имаха тотално превъзходство но изядоха дървото

    Коментиран от #119

  • 19 кой ги пита САЩ

    38 2 Отговор
    Абе кой ги пита САЩ, какво мислят или казват.Има две държави,които не се интересуват от техните изказвания и мнения-Русия и Китай.Най много да предизвикът жълтурите, да направят североамериканския континент, негодно за живеене радиоактивно поле.
  • 20 ежко

    41 1 Отговор
    Имам питане, ако Китай нахлуе в Тайван и САЩ се намеси и избухне война, ние като член на НАТО трябва ли да се бием на страната на Големият брат?Щото нали НАТО бил отбранителен съюз и т.н.....

    Коментиран от #24, #32

  • 21 Чочи

    35 2 Отговор

    До коментар #15 от "Чочо":

    Само да ти напомня че САЩ нямат една спечелена война самостоятелно винаги първо събират още 2-3 държави и тогава тръгват и никога не са водили война на тяхна територия повярвай от това по лошо няма връщат те в каменната ера
  • 22 Софиянец

    5 40 Отговор
    Де що има русогнил е на амбразурата. А дано тсв да се свърши с БКП

    Коментиран от #26

  • 23 Хахаах

    0 17 Отговор

    До коментар #17 от "Пламен":

    И Риснаците като и Американците забравят лошото така че тихо
  • 24 Ю.кортес

    3 50 Отговор

    До коментар #20 от "ежко":

    Да ,трябва,също ако русия започне поредна война срещу балтийските народи.Точно в това е силата на съюза и точно за това русия напада незащитени и малки държави.

    Коментиран от #28, #35, #49, #84

  • 25 БАЙ Х@Й ‼

    38 1 Отговор

    До коментар #8 от "БАЙ Х@Й":

    Велика, велика, колко да са велика ! С най-големия външен дълг, с многото разпалени, но нито една довела до нищо добро, войни по света ! Със санкциите които налагат по цял свят и които стават все по-неефективни! Светът вече прогледна !

    Коментиран от #33

  • 26 Хахаха

    12 2 Отговор

    До коментар #22 от "Софиянец":

    Ти не си Софянец бе брачет ти си Нюоркчанин смени ника
  • 27 РЕАЛИСТ

    30 2 Отговор

    До коментар #17 от "Пламен":

    Ако сега Русия помогне по същия начин на Афганистан, както САЩ, тогава помагаха, досега американците да са избягали от там. Кой им даваше Стингър , да свалят хеликоптери. Ако Русия сега им даде Игла, знаеш ли какво ще стане?

    Коментиран от #36

  • 28 ежко

    31 0 Отговор

    До коментар #24 от "Ю.кортес":

    Ами както се казва, "Почвайте и благоволете да не ме търсите!"За тази работа извикайте Соломон Паси, Плевнелиев и членовете на Атлантическият клуб.Свършиха се баламите!

    Коментиран от #38

  • 29 Ю.кортес

    1 36 Отговор
    Китай има разум и пресметливост.Няма да започне война.По скоро въпросът е каква нова война ще започне русия.Срещу Молдова или срещу Казахстан.

    Коментиран от #43, #59, #67

  • 30 РЕАЛИСТ

    26 0 Отговор

    До коментар #15 от "Чочо":

    СССР не се разпадна, а го разпаднаха Горбачов и Елцин. Публикуваха записи на двамата с Буш и Рейгън, как докладват, докъде са стигнали с разпада. Омир е виновен , че даде идея, как с един дървен кон се превзема крепост без бой.

    Коментиран от #34

  • 31 БАЙ Х@Й ‼

    25 1 Отговор

    До коментар #1 от "Кристална топка":

    За САЩ не е проблем шести флот да дебаркира на бреговете на страна която НЯМА излаз на море или океан / справка техния говорител Псаки/ , та какво остана за войските в Северна Корея! / може пък Пекин да е във Виетнам /
  • 32 дончичо

    14 3 Отговор

    До коментар #20 от "ежко":

    Кой ще воюва!? Платените л....вози ли? Съмнявам се! Военновременния резерв ли? И как ще стане? Запас ли ще викат? Че за това трябват "викачи" ,а бе остави -"умрела риба" е това , ама хайде наслука!
  • 33 БАЙ Х@Й

    6 47 Отговор

    До коментар #25 от "БАЙ Х@Й ‼":

    САЩ са велика страна и символ на свободата в света. Единствената страна към която се стичат милиони в желанието си да живеят там. Според анкетите 60 процента от младото население на Русия ако има възможност веднага би се изселили в САЩ или Западна Европа. Русия и Китай са основната заплаха за мира на земята.

    Коментиран от #39, #41, #42, #44, #50, #96

  • 34 Чочо

    1 9 Отговор

    До коментар #30 от "РЕАЛИСТ":

    Да бе верваме ти.....смешко

    Коментиран от #52

  • 35 Гост

    22 0 Отговор

    До коментар #24 от "Ю.кортес":

    Да понеже САЩ нападат само защитени държави и най вече супер силни стига си писал глупости бе брато
  • 36 дончичо

    6 0 Отговор

    До коментар #27 от "РЕАЛИСТ":

    МАЗАЛО или както казват МЕСИВО
  • 37 Пламен

    2 26 Отговор
    И така...коя ще е следващата война която ще започне русия след афганистанската,чеченската,грузинската,украинската,сирийската...защото те без войните могат

    Коментиран от #45

  • 38 дончичо

    19 0 Отговор

    До коментар #28 от "ежко":

    10 ++++++++++и сашето йорданов да вземат
  • 39 Гост

    20 0 Отговор

    До коментар #33 от "БАЙ Х@Й":

    Съгласен съм с теб за всичко но искам да допълня че САЩ бяха това което си написал но вече не са само човек който е живял там знае истината
  • 40 Бай Ко Нур

    12 1 Отговор

    До коментар #14 от "Пламен":

    Пи пък от къде знаеш ? Кога си бил в Тайван ? Ако се наложи сега - даже на картата не можеш го намери.
  • 41 СеСеРем

    31 1 Отговор

    До коментар #33 от "БАЙ Х@Й":

    60% от младото населението на краварника ако има възможност ще емигрира. Само че в гетата са неграмотни и никой никъде няма да ги вземе.
  • 42 БАЙ Х@Й ‼

    20 1 Отговор

    До коментар #33 от "БАЙ Х@Й":

    Айде погледни Детройт‼
  • 43 Гост

    7 0 Отговор

    До коментар #29 от "Ю.кортес":

    Срещу Марсиан. Ако ти кажат за това от телевизора, ще повярваш без да се замисляш.
  • 44 БАЙ Х@Й ‼

    21 1 Отговор

    До коментар #33 от "БАЙ Х@Й":

    САЩ отдавна са в интензивното и на системи ‼
  • 45 БАЙ Х@Й ‼

    22 2 Отговор

    До коментар #37 от "Пламен":

    Кой започна украинската и сирийската викаш🤔🤔🤔

    Коментиран от #58

  • 46 Иван

    11 0 Отговор

    До коментар #12 от "един от стадото":

    Него го рентват от английските нацистки варвари.
  • 47 Реалист

    0 33 Отговор

    До коментар #5 от "Хахаха":

    Умнико, тази пандемия от къде дойде? От Китай е неговото комунистическо-диктаторска власт!
    Та какво фучиш срещу САЩ?

    Коментиран от #54, #55, #63, #69

  • 48 пешо

    13 0 Отговор
    и ако нахлуй , какво ще направят , ще пият една студена вода и толкова .
  • 49 Антитрол

    29 0 Отговор

    До коментар #24 от "Ю.кортес":

    За какъв чеп им е на Русия да напада балтийските народи - хайде стига с пропагандата - все търсите някаква заплаха или някакъв враг там където го няма.

    А целта на всичкото говорене е краварите да не допуснат икономическо обединение на ЕС и Русия защото това е рецепта за успех но е и смъртна присъда за краварника - еврото ще детронира долара. НАТО пък е силовия инструмент краварите да си прокарват политиката.

    Задавал ли си си въпроса защо краварите имат бази в Италия и Германия а нямат във Франция, Гърция и Англия - едните са окупирани а другите не са - от това ще ти стане ясно че източния блок също са окупирани. Та това е великото НАТО.

    Та каква ще е "силата на съюза" ако се сбият Турците и Гърците - и двете са в НАТО - дали краварите ще нападнат Турция как мислиш.

    Коментиран от #94

  • 50 Ники

    29 1 Отговор

    До коментар #33 от "БАЙ Х@Й":

    Взимай виза и ходи да караш ТИР в степите , жена ти ще на чиниите в Мак Донълдс.
    Децата ще са 100 кг. на 14г. от ГМО. , ще идваш да правиш зъбите в БГ.
    Били сме там , недей ми ги хвали.
  • 51 Си Дзипин

    17 0 Отговор
    Мммммм, дали да си го преместя в другия или малко да поизчакам?!
    подпис: Си Дзипин
  • 52 РЕАЛИСТ

    14 0 Отговор

    До коментар #34 от "Чочо":

    Ами чети, бе Чочо, чети. Никой не те кара да вярваш. Разсекретиха разговорите. Ама на тях се чува предимно, как Горбачов и Елцин докладват, а американците само одобряват, щото знаят, че се записва.
  • 53 Иван

    17 0 Отговор

    До коментар #14 от "Пламен":

    И еднополовите бракове са много агресивни.
  • 54 Антитрол

    22 0 Отговор

    До коментар #47 от "Реалист":

    Това че са пуснали вируса в Китай не значи че от там е дошъл - хайде стига с тъпи умозаключения. Потърси "Event201" и виж кога е правено и кои са главните участници.
  • 55 Иван

    1 15 Отговор

    До коментар #47 от "Реалист":

    Чалго, Китай е на 85-то място, САЩ са на 1-во място, България е на 53-то място.....Вардарска Македония е на 84-то място.
  • 56 pepy

    18 0 Отговор
    Много се точат кравите обаче нямат налягане за China.
  • 57 КОНТРАТА

    18 0 Отговор
    И как точно ще възпре китайците наглата сороснята? Май са абравили как китайска армия ги тупа в Северна Корея!
  • 58 много питаш

    21 0 Отговор

    До коментар #45 от "БАЙ Х@Й ‼":

    Сирийската я започнаха краварите с една коалиция от 67 държави. Също в Ирак ,Афганистан , Сърбия, Либия ,Йемен ......
    В Украйна я започнаха бандеровците . Я провери кой носеше банички на Майдана.

    Коментиран от #75

  • 59 Иван

    6 0 Отговор

    До коментар #29 от "Ю.кортес":

    Срещу Норвегия.
  • 60 Townboy

    21 0 Отговор
    САЩ все още си мислят, че са номер едно, но скоро им предстои изненада.
  • 61 Муса Война

    19 1 Отговор
    Китайска армия не е армията на Ирак, краварите никога не са могли да притиводействат на Китай. Шанса на краварите е нулев в случай на военен конфликт с Китай.

    Коментиран от #81

  • 62 Иван

    17 0 Отговор
    А защо разрешават на Израел да нахлува в Палестина?
  • 63 хахаха

    7 0 Отговор

    До коментар #47 от "Реалист":

    Само ми кажи ти от къде разбра за пандемията как и от къде е дошла хахахаа отври СЗО поне да са наясно виж и ако знаеш нещо за някаква нова мощна ваксина да им кажеш явно си в час
  • 64 Бесен Язовец

    21 0 Отговор
    Прави впечатление, че това агресивно старче и администрацията му от както окупираха власта в краварника само за война дърдори. Обаче истината е, че ще изкара мандата си само на лозунги!
  • 65 КИТАЙСКИ СИНДРОМ

    7 1 Отговор
    ЧЕ КИТАЙЦИТЕ НЕ СИ И ПОМИСЛЯТ ДА НАПАДАТ ТАЙВАН......
  • 66 Гоуст

    13 0 Отговор
    Самият САЩ не е признал Тайван.
  • 67 Ессерем

    5 13 Отговор

    До коментар #29 от "Ю.кортес":

    Китай е с типичните белези на Германия от 1937-38г. жив неокомунизъм наподобяващ неонацизма така,че най-вероятно зайчето ще изскочи от там.Що се отнася до РФ ,стига да не им закачат диаспорите те ще си кротуват!

    Коментиран от #73

  • 68 Sieg

    18 0 Отговор
    САЩ кои бяха тези, че.... Ааа джендърите 😄. Китай като история, като народ, като икономика, като ценности превъзхождат САЩ от всякъде. Така, че САЩ да се грижат за педалите си. Тайланд е Китайско, Украйна е Руско и Македония е Българско.
  • 69 г-н Реалист

    7 1 Отговор

    До коментар #47 от "Реалист":

    Вие или сте на 10г или на 80г понеже в този диапазон до 10г възръст и след 80г мозъкът е с едни и същи функции реално за вас вие си разсъждавате напълно логично и няма как да ви се обидиме или да ви убориме лек ден или приятна игра вие си знаете
  • 70 no name no face no number

    12 0 Отговор
    Апе ги гущера и диотите от саш, ако си мислят, че нато ще застане зад тях при атака на Китай, много се лъжат, а и много ще отидеме доброволци ,за да се опълчим на тая задокеанска гняз
  • 71 Некой си

    13 0 Отговор
    За азиатеца,дълга и честта са религия.Това не можаха да го разберат простите кравари.Не са решили,не са им потрошили вирнатия нос.
  • 72 Китайците

    14 0 Отговор
    могат да си правят каквото си искат на своя територия американците да си гледат някой щат да не избяга а Хавай не беше ли окупиран от САЩ

    Коментиран от #74

  • 73 Иван

    1 11 Отговор

    До коментар #67 от "Ессерем":

    Не подценявай Израел, не измествай Израел, не детронирвай Израел.
  • 74 Иван

    12 0 Отговор

    До коментар #72 от "Китайците":

    Първо демократично окупиран, а след това демократично анексиран.....Фон Дер Лайнен и Магерини нямат забележки.
  • 75 БАЙ Х@Й ‼

    5 0 Отговор

    До коментар #58 от "много питаш":

    Това го обясни на Пламен (#37) , не на мен‼

    Коментиран от #77, #78

  • 76 Китайските острови са били Китайски

    7 0 Отговор
    Хиляди години?? Какво е Статуквото!!??? Да се договорят, кои си взема Китай, остава ли някой на Тайван, Договаряне!!! Иначе ще има много метал за скраб, желязо и дурал!!
  • 77 БГ ЕС НАТО

    2 19 Отговор

    До коментар #75 от "БАЙ Х@Й ‼":

    Светът трябва да се чисти от мародери убийци диктатори Само можем да благодарим на САЩ и да им съдействаме до колкото можем

    Коментиран от #79, #83, #88, #90, #97

  • 78 Бамбуков

    7 0 Отговор

    До коментар #75 от "БАЙ Х@Й ‼":

    Много се объркаха никовете тука . Сори за грешката .
  • 79 Се се рем

    12 0 Отговор

    До коментар #77 от "БГ ЕС НАТО":

    Първо трябва да се изринат оборите. Да връщат земята на индианците и кой от където е .

    Коментиран от #89

  • 80 българина

    12 0 Отговор
    само едно ще им кажа на краварите докато се разправят с Русия,Китай, Индия, и европа, щебъдат разрушени отвътре!!!!! само с печат не става, а емиграцията е бомбата която ще взриви всичко
  • 81 Хитър Петър

    2 13 Отговор

    До коментар #61 от "Муса Война":

    Пълни глупости! Кой са победили китайците в новата история? Единствено Тибет! Ако не бяха САЩ Китай нямаше да съществува. Кой разгроми Япония през ВСВ?

    Коментиран от #85

  • 82 Въпросът е

    9 0 Отговор
    Замислят ли се кристално ясно за война?
  • 83 Комуниста

    11 0 Отговор

    До коментар #77 от "БГ ЕС НАТО":

    БГ ЕС НАТО в РБ нито армия има нито икономика иначе БГ ЕС НАТО ти си ненормален шекелджия!
  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Муса Война

    11 1 Отговор

    До коментар #81 от "Хитър Петър":

    А като ги няма китайскире седерасти Китай е съвсем различен. И какви японоци са разгромили краварите бе добре, че японците бяха заети с китайците иначе щяха да видят краварите що е японски бой!
  • 86 тнт

    14 1 Отговор
    Някой хора тук си представят войната като видео игра!Бил съм в държави в които войните уж са приключили .Трябва да ти кажа,че най-малкото е мизерията ,глада,болестите и бандитизма.По страшната гледка са децата останали без никого.Идея нямате какво пишете!Такива като Ю.Кортес трябва да ги държат с намордник и каишка,или да ги пускат в район с едра шарка и дизинтерия с трупове по улицата с контролни изстрели в главите ,тогава ще разберете колко сте жалки! Питам се как може да има толкова елементарни хора!?
  • 87 Рошко

    0 2 Отговор

    До коментар #2 от "Рошко":

    Не ми обръщайте внимание. Аз съм трол.
  • 88 Иван

    5 0 Отговор

    До коментар #77 от "БГ ЕС НАТО":

    Със злато и....диаманти,ако има.
  • 89 БГ ЕС НАТО

    3 2 Отговор

    До коментар #79 от "Се се рем":

    А негрите ще ги връщат ли в Африка

    Коментиран от #91

  • 90 Иван

    5 0 Отговор

    До коментар #77 от "БГ ЕС НАТО":

    България със злато, Сърбия със сребро, Сирия с петрол, Венецуела и с трите.
  • 91 Иван

    3 0 Отговор

    До коментар #89 от "БГ ЕС НАТО":

    Това е голямата им мечта, но няма как да стане.

    Коментиран от #93

  • 92 Шататвз

    5 1 Отговор
    Ко Америка ,ще забранява на Китай да си променя строя и структурите за управление у Тайван,ко става пак с тия американци ?
  • 93 БГ ЕС НАТО

    1 5 Отговор

    До коментар #91 от "Иван":

    А руснаците в Россия ???

    Коментиран от #100

  • 94 Иван Шишман -- 😒🇧🇬🇷🇺

    2 0 Отговор

    До коментар #49 от "Антитрол":

    Напълно си прав.Това е истина.
  • 95 Павел Пенев

    7 1 Отговор
    Не можете да запазите Тайван защото там живеят китайци и самите те искат обединение с Китай.
  • 96 За Бай х

    11 0 Отговор

    До коментар #33 от "БАЙ Х@Й":

    Хайде,отвори ни нас- невиждащите колко е безкраен сащисания Рай,ти самия- в личен план,какво би постигнал,ако ти отворят портата за Рая? С какъв багаж разполагаш? Образование, експертни умения, независимо в коя област? Но честно.Защото лично аз познавам дузина от такива,отишли още през 90-те.Тук имаха добър стандарт- дори над средния за страната.Жилища в топ- център, сериозни спестявания,вили,селски имоти,като наследство.Заминаха с голямата Кошница.Но ягодите се оказаха малко.Разпродадоха тук всичко,до тухла за да стартират " милионерските" си визии.Сега са в положение" Ни напред,ни назад! Затънали в кредити,защото там с парите от апартамент в центъра на София,не може да купи двустаен гълъбарник в покрайнините.А децата искат колежи,дрехи,коли.И всичко на кредит.Затънали са до гуша- до един.Една от групата, родутелите и бяха от голямото Доброутро въ финасово измерение, за двадесет години дойде в София веднъж.Не че и липсвало желание.Зелендаша липсва батка.Зелендаша! Трябва да го гони денонощно.Иначе ако е подгони ТОЙ през ипотеки,кредити за кола,такса за колеж,разни битови уреди,ще се отзове на улицата с трета космическа.Спестявала е четири години ( не измислям) за да си дойде,и си подмени зъбите.Защото там за същата услуга,ще спестява десет години.Там ако имаш кеш дори 200-300 зелено,те гледат с подозрение,при разплащания. А и не можеш да си позволиш да заделиш кеш,ей така,да имаш в портмонето.Това със стотачки на куп ,е само по филмите.

    Коментиран от #98

  • 97 БАЙ Х@Й ‼

    10 0 Отговор

    До коментар #77 от "БГ ЕС НАТО":

    Може ли да го повториш в Хирошима, Нагасаки, Сонг Ми, пред роднините на загиналите милион жители на Ирак, в Либия, в Сирия .... 🤔 и там ли да благодарят на янките 🤔

    Коментиран от #101

  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 ттт

    9 0 Отговор
    То пък Китай ще ги пита! И какво, ако Поднебесната си върне Тайван, САЩ ще си изпратят армията от трансджендъри на любов ли?

    Единствената причина, Китай да не си е върнал острова е, че иска това да стане мирно, както с Хонконг. Китайците не искат да убиват други китайци.
  • 100 Иван

    8 2 Отговор

    До коментар #93 от "БГ ЕС НАТО":

    Руснаците си остават в Русия, негрите си остават в САЩ.

    Коментиран от #102

  • 101 БГ ЕС НАТО

    4 9 Отговор

    До коментар #97 от "БАЙ Х@Й ‼":

    Разбира се че трябва Колко милиона избягаха от режимите в Ирак Сирия Иран Либия Колкото за Атомната бомба Япония напада и унищожава флота на САЩ дори без да им обяви война Отговорът беше съкрушителен и възпиращ

    Коментиран от #104, #106, #107

  • 102 БГ ЕС НАТО

    2 9 Отговор

    До коментар #100 от "Иван":

    Как руснаците ще останат в Русия като милиони са избягали в САЩ и са взели Американско гражданство
  • 103 No Exit

    2 6 Отговор

    До коментар #3 от "РЕАЛИСТ":

    Тайван не е част от Народната Република. Тайван Е Китай и ще си върне Народната Република обратно. Никой не иска комунизъм.
  • 104 тнт

    10 0 Отговор

    До коментар #101 от "БГ ЕС НАТО":

    Аха,значи одобряваш употребата на ядрено оръжие срещу цивилни!Както казах в предишен пост ,тук има хора с доста странни мисли!
  • 105 История

    4 2 Отговор
    Китай си връща своето. Върна си Тибет. Върна си Хонконг. Ще си върне и остров Формоза.

    Янките знаят силата на китайците. В големите американски градове има китайски зони - т. Н. Чайна таун. Там американските закони не важат, американската полиция не влиза.

    Коментиран от #112

  • 106 БАЙ Х@Й ‼

    9 1 Отговор

    До коментар #101 от "БГ ЕС НАТО":

    Отвори си снимки от Либия, Сирия и Ирак преди и след като янките им хвърлиха ДЕМОкрации от небето ! Ако те не ти отворят очите - няма кой друг !
  • 107 Хахаах

    9 1 Отговор

    До коментар #101 от "БГ ЕС НАТО":

    Ти брачет правиш ли разлика между ВОЕННА БАЗА и ЦИВИЛНО НАСЕЛЕНИЕ е така от любопитство питам и със същият ли ентусиазъм би защитавал ВЪЗСПИРАЩА ядрена атака по два града ако беше направена от Руснаци ама искам да си честен хахха ако можеш разбира се в което силно се съмнявам

    Коментиран от #108

  • 108 БГ ЕС НАТО

    1 6 Отговор

    До коментар #107 от "Хахаах":

    Няма руснаци няма китайци Ако не ги посиниш от бой ще те нападнат отново и отново Ако би мирно седяло не би чудо видяло Българска поговорка

    Коментиран от #114

  • 109 Бат Мишо

    3 1 Отговор

    До коментар #5 от "Хахаха":

    Колкото е било плюс предните 2 световнивойни че са далече и изолирани ТОЛКОС 3 тата ще е минус - с оглед стратегическия арсенал на мада раша - още с първия цар наваксват пропуснатото 2 те световни и го умножават по 10 -НАПРАО ДЕРЕКНО ЦЕПИ ,разлома и потъват като титаник

    Коментиран от #111, #113

  • 110 Мунчо

    6 0 Отговор
    Щатите немогат с един пиклив Афганистан да се оправят още ....
  • 111 БГ ЕС НАТО

    1 4 Отговор

    До коментар #109 от "Бат Мишо":

    Тука сте две три НУ Погодита май нещо бетона ви е дошъл в повечко
  • 112 No Exit

    1 1 Отговор

    До коментар #105 от "История":

    Аз съм в Chinatown и до мен има двама полицаи. Нямат много работа. Китайците тук не са комунисти и и ако мразят нещо то е властта в Пекин.
  • 113 Чебу Рашка

    3 0 Отговор

    До коментар #109 от "Бат Мишо":

    Турци Гърци Англичани / Бият се със дамаджани / А съвтските катюши / Брулят ги кат зрели крууушии
  • 114 хахаха

    3 0 Отговор

    До коментар #108 от "БГ ЕС НАТО":

    И как точно ми отговори на въпроса хаха само ни си знаеш къв мармалад ти е в главата
  • 115 Мохамед

    5 0 Отговор
    Все едно да слушаш някакъв боклук, да се прави на интересен, но в действителност Китай ще си върне територията Тайван, а терористите ще кудкудякат както винаги са правили при по-силен противник и ще подменят памперсите като при ядрена война.
  • 116 Дългия

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "РЕАЛИСТ":

    Ами да вземем и ние да нападнем СМ да си я върнем а ?
  • 117 стоян георгиев

    1 6 Отговор
    сащ се завръщат безспорно.тръмп беше изоставил американската външна политика на течението,което радваше много феновете на диктаторите у нас,но ситуацията си идва на мястото!

    Коментиран от #120

  • 118 Това кристално ясно

    2 0 Отговор
    В кристалното кълбо ли го виждат? Какви червени,пембени линии ви се привиждат в далечината, смехурковци жалки.Ако Дракона реши да кихне,Тайван ще го хване двойна бронхопневмония.Само за няколко дена.Та какви " линии" ще му начертаете? Военни,със пряко нападение, със фърчила от динозаврите- самолетоносачи? Или със десант? Ще ви дъвчат като оризов сладкиш.А зад гърба му е оня- Сибирския мечок който само това и чака,да ви плесне няколко здрави шамара,да ви прати в кома.А може би,със санкции? Толкова ще стреснете Дракона,че в уплаха си,ако реши да изплюе ценните ви дългови книжа за 1,3 трилиона зелендаш, на борсите ще превърне същия зелендаш в тапети оценявани на килограм.Ефект на доминото му казват.
  • 119 до пламчо

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "Пламен":

    ти си гризнал дръвцето.
  • 120 до на гошо синчето

    2 0 Отговор

    До коментар #117 от "стоян георгиев":

    Москва/Пекин. Китай и Русия могат да обединят силите си, като създадат военен съюз, по-силен от САЩ. Това предположение беше направено от руския президент Владимир Путин, цитиран от британския вестник Daily Express. ВСИЧКО СИ Е НА МЯСТО. ЕДИН ДЕМЕНЦИРАН НЕ СИ Е НА МЯСТОТО.
    Съюзът между армиите на двете страни ще превъзхожда американската армия и съотношението ще бъде около две към едно. Съюзът между китайците и руснаците ще има три пъти повече танкове и кораби, както и повече ядрени оръжия.
  • 121 Небесен

    1 0 Отговор
    Пише за атака на северо корейци срещу американската армия примерно инциденти в близкия морски бряг на Южна корея никъде в статията непише за американски войски в севера но коментиращите явно друго виждат
  • 122 сноу

    1 0 Отговор
    Котъне ,Котъне-е,пак си сънувал кошмари и бързаш да ни оплетеш в безумията си...