21 Февруари, 2021 18:00 7 205 16

Известен режисьор е арестуван по обвинения в изнасилване

  • гърция-
  • режисьор-
  • арест-
  • полиция-
  • изнасилване-
  • димитрис лигнадис-
  • атина

Режисьорът отхвърля всички обвинения

Известен режисьор е арестуван по обвинения в изнасилване - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Известен гръцки сценичен актьор и режисьор е арестуван по обвинения в изнасилване, предаде AP, позовавайки се на съобщение на гръцката полиция, съобщи Нова телевизия.

56-годишният Димитрис Лигнадис се е предал в полицията в Атина вчера следобед. Той ще остане в ареста, докато не бъде изправен пред съда. Според съобщения в медиите срещу него има най-малко три обвинения, включително от 25-годишен мъж, който твърди, че Лигнадис го е изнасилил през 2010 год. Режисьорът отхвърля всички обвинения.

Слухове за негови сексуални злоупотреби бяха разпространени през последните седмици, което доведе до напускането му на Националния гръцки театър, в който беше режисьор от 2019 година. Разкритията на олимпийска медалистка по-рано тази година, която заяви публично, че е била изнасилена през 1998 г., предизвика вълна от нови свидетелства за сексуален тормоз от страна на известни актьори и режисьори, но Лигнадис е първият арестуван.

Случаят прие политически измерения. Опозицията обвини правителството, че не е предприело действия по оплакванията, а министърът на културата Лина Мендони отговори в петък, че Лигнадис е "опасен човек", който я е "заблудил" с актьорските си способности. Мендони каза, че е поискала прокуратурата на Върховния съд да разследва обвиненията в гръцките театрални среди.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 555

    23 2 Отговор
    Ей какво нещо са правата? Жени, мъже по нататък транс джендъри обвиняват за пари де що има богати мъже за пари! А жени жени кога ще за обвиняват в секс насилие, че е срамота!
  • 2 Браво бе!

    7 1 Отговор
    Този поне си знае пола!
  • 3 Честито

    20 1 Отговор
    Без да проявявам ирония, още от древността, гърците са измислили еднополовата любов. Оттам тя се пренася и в Римската империя. Всички сме чели за Острова на Сафо и гейовете в митологията. Не съм учуден, че този актьор-режисьор е залитал и по мъже, та чак да изнасили такъв. А относно това, че олимпийска медалистка отпреди 23 години го обвинява в изнасилване, идва малко повече. Нелепо е -защо е мълчала толкова време,изчаквайки и някой друг да се обади, или че никой няма да й повярва...щото сигурно е първа хубавица?!
  • 4 Абе

    23 0 Отговор
    Как чак сега се сетили,голяма амнезия ще да е било.Има ,няма 23 години е мълчала и сега се сетила.Дали е останала без пари...?
  • 5 ЦК на ГЕРБ

    6 1 Отговор
    Възможно е! Гърците са доказани сладострастници....
  • 6 Рон Джеръми

    16 0 Отговор
    Брей, най-големите изнасилвачи се оказаха режисьорите и актьорите, бре!
  • 7 Дърт пее..раст...

    15 1 Отговор
    Актрисите са каймака на високоплатена проституция.Когато покрай тях утихне,обвиняват някой че ги изнасилил преди 20,25,30г..Еее,някой с пари ,де!!!

    Коментиран от #11

  • 8 Роско Банов

    5 1 Отговор
    Мии туу.!!
  • 9 Нана

    6 1 Отговор
    В Гърция пресата разкрива ,че този и други близки до Мецотакис са свързани с педофилия с малки момченца. Скандала е голям . Надявм се никога да не ги пуснат от затвора....
  • 10 Ей,това гърците

    8 0 Отговор
    от времето на Троя се плющят като камшици,и древния Рим развратиха и нямат спиране! И техният Сократ е бил отявлен пе дофил,факт..

    Коментиран от #14

  • 11 любител

    9 1 Отговор

    До коментар #7 от "Дърт пее..раст...":

    прав си за артиските са висша школа за проституция те пробиват с оная си работа напред и като станат стари кифли се чудят кой да очернят за пари.
  • 12 Мухаа,хаа! -

    7 1 Отговор
    Споко,драги българе! И вас няма да подмине този номер' "Изтупване на брашнян чувал"!. Нещо много леко , проспахте новия закон, -" Опит за изнасилване на съпруга" вече е факт! Решава да ти бие дузпата, едно телефонче, идват и с гривните при чичко полисмен.От там ,доказвай,че не си камила.Ако пък ти е скроила капата преди това с цуни- гуни,вади-тури, заминаваш при бай Ставри.До колкото разбрах, стартираш от 8 години нагоре.Другото,с одиране на три кожи,на принципа..Той ме хвана за г,ззо преди 25 години и искам правосъдие със шест- седем нули,също няма да ви се размине.Особено на групата" Чичко Паричко", търчитопковци, и разните бизнесмени.

    Коментиран от #13

  • 13 555

    2 2 Отговор

    До коментар #12 от "Мухаа,хаа! -":

    Смешки! Кога в България се прилагат законите? За поли смените да не говорим, докато дойдат я камилата я камиларя. Съдиите за убийство даестпробсция, ти за такива случай какво мислиш ще отсъдят?

    Коментиран от #15

  • 14 Варна

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "Ей,това гърците":

    Евала, пич.....обаче има проблем. Коментара ти ме усмихна, но.....ме отказа да си купувам и хапвам любимата вафла "Троя". :)
  • 15 Ти се кръсти

    3 0 Отговор

    До коментар #13 от "555":

    да е читава жена ти.И недей да лежиш на тази кълка,че тук нямало как да стане.Този закон( провери за подробности,ако те интересува) е буквално, златна мина за адвокатското съсловие,и елегантен начин да те опоска до кокал.Ако прецени, че си струва,така ще те подложи,че ще молиш за милост и споразумение.С този закон прецакаха един Доминик Строс Кан, световен политик, че налетял на една пъпчива саждена тиква- тулум,който и пиян трудовак няма да погледне,та какво остава за всеки друг.Ще се убедиш ссм,как след максимум година-две ще имаме първата лястовица.
  • 16 Ни а

    0 0 Отговор
    Ами те гърците са си гейове.
Новини по държави: