Last news in Fakti

22 Февруари, 2021 15:29 4 140 15

Русия е важен партньор на ЕС

  • ес-
  • александър шаленберг-
  • русия

Австрийският първи дипломат подкрепи диалога

Русия е важен партньор на ЕС - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Европа трябва да поддържа диалог с Русия по много области. Това обяви австрийският външен министър Александър Шаленберг, цитиран от ТАСС.

Днес се провежда среща на европейските външни министри. Темата за отношението към Русия ще е водеща.

Очакват се действия спрямо руската полиция и представители на правосъдието. Шаленберг посочва, че на Русия трябва да се гледа като на важен партньор.

Той е убеден във важността на диалога. Дипломатът смята, че страната няма интерес да преостановява отношенията с ЕС.

Посочва се, че групата е водещият търговски партньор за руската страна. Руските сутденти са и водещи участници в разширената програма за обмен на студенти Еразъм.

Посочва се, че Русия е доверен партньор по теми като енергетиката и екологията.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Долу

    4 30 Отговор
    СЕ СЕ СЕ РЕ!

    Коментиран от #15

  • 2 Гост

    34 1 Отговор
    А, няма да се разберат в тоя ЕС. Борел като външен министър на цялото ЕС иска да наложат санкции, а външният министър на Австрия изявява, че Русия е важен партньор. А на важните партньори е недопустимо да наложиш санкции. Защото те ще престанат да ти бъдат партньори.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Борел О. А. К. А. Х. С. Е

    16 0 Отговор
    Тия мойте не ме подкрепят нещо, ще трябва да въща шекелите за поетия и не изпълнен ангажимент.
  • 5 246

    30 0 Отговор
    Очакват се действия срещу руската полиция? Значи ли това, че ще се смъмрят и всички европейски полицаи,посегнали на протестиращите? Или СЗО е отменила мерките за публични събирания само в Русия? Може би когато се събираш с демократични подбуди да сваляш властта, никакъв короно вирус не те хваща. В Белорус също никого не учуди, че Западните демократи агитират хората да излязат на протести. А в собствените си страни арестуват протестиращите.
  • 6 Нерусофил

    15 2 Отговор

    До коментар #3 от "НАЗДРАВЕ":

    Очевидна е първосигналната ти реакция. Ама не ти стига акълът да разбереш, че политиката е пари, а парите не се интересуват от чуства и симпатии. Когато ЕС излезе с единна позиция по изключително важни въпроси, ела ми се обади. Нали и Обама питаше с кого да преговаря? Принципът на ЕС е: Ще отидем на война да се биете. Едни ще паднат, други ще се върнем.
  • 7 Малкоданска

    16 0 Отговор
    Чакам да чуя, какво ще каже г-жа Захариева?
  • 8 другарят

    15 2 Отговор
    Браво другарю Путин! Успяхте да разделите евро-джендърите!
  • 9 Наблюдател

    19 0 Отговор
    За европейците били важни връзките с Русия за енергетиката им. За Европа може, но А турско-американската колония България не са важни. Синия режим в София бърза да подари, (след Южен поток на Турция) и АЕЦ Белене и АЕЦ Козлодуй на американските си господари. Hатото ще осигури на синята мафия още мандати от благодарност за подаръците.
  • 10 big

    14 0 Отговор
    Диалога е много хубаво нещо и така трябва да бъде, но е много важно какъв ще бъде! Едни политици от Германия и ЕС, като цяло, говорят за диалог от позиция на силата, а такъв е категорично неприемлив за Русия. Първо са реалностите: ЕС не са толкова силни да налагат каквито и да са условия; те са изключително зависими от руските суровини, т.е. тяхната икономика. Студеното време в САЩ и Европа, а дори и без него, природния газ е недостатъчен и другите доставчици не могат да компенсират по цена и количество. Ветрогенераторите и слънчевите инсталации за ток излязоха от строя, а това води до спешни доставки на въглища отново от Русия!
  • 11 ПЕНКО

    13 0 Отговор
    ОБАЧЕ ГНУСНИЯТ ЦИОНИСТ БЛИНКЪН -Е НА ДРУГО МНЕНИЕ - ПОРАДИ ЦЯЛОСТНАТА ГАДОСТ НА САЩ -СЕМИТСКО -ЦИОНИСТКИЯТ АНКЛАВ - ЖЕЛАЕЩ ГЪСПОДАРСТВО НАД ДРУГИТЕ НАРОДИ- С ЦЕЛ
    ДА ГЕПИ РЕСУРСИТЕ ИМ !!!!!!!!!!
  • 12 1234

    10 0 Отговор
    С една дума без Русия не можете. Тогава защо се дрискате?
  • 13 Нашите

    0 0 Отговор
    умници да се поучат от Австрийските си колеги.
  • 14 Перо

    0 0 Отговор
    Австрия си знае интереса и никога не се конфронтира с Русия.
  • 15 Ваня

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Долу":

    Не е нужно да срещаш мечка винаги ще си окъкан до уши.
Новини по държави: