Last news in Fakti

22 Февруари, 2021 15:51 1 951 3

16 ваксини срещу COVID-19 са одобрени за клинични изпитания в Китай

  • китай-
  • ваксина-
  • коронавирус

Ваксините са разработени по пет различни метода, като шест от тях са във фаза 3 на клиничните изпитания и се прилагат върху хора

16 ваксини срещу COVID-19 са одобрени за клинични изпитания в Китай - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Към 19-ти т. м. китайският регулатор е одобрил за клинични изпитания на 16 ваксини срещу COVID-19, съобщава руската информационна агенция „Спутник“.

Ваксините са разработени по пет различни метода, като шест от тях са във фаза 3 на клиничните изпитания и се прилагат върху хора, предаде "Радио Китай".

Представител на китайския регулатор е заявил също, че са одобрени в спешен порядък и 22 лекарства за лечение на съпътстващи COVID-19 симптоми и заболявания, както и че две нови ваксини са били пуснати на пазара.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сладко куче

    0 3 Отговор
    Явно в чорбата не е имало само прилепи.
  • 2 Манджа с Грозде

    0 1 Отговор
    16 ваксини и нито една не е много ефективна, за разлика от Американските Пфайзър или Модерна. Китай заместват качеството с количество. Кой знае как са се опитвали да хакнат и преписват от истинските производители на ваксини.

    Коментиран от #3

  • 3 Патето яки

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Манджа с Грозде":

    Най ефикасна е македонската, питай професорът докторът на науките Мангър Мангъров Вирусологов.