22 Февруари, 2021 18:42 4 188 3

Италия удължава забраната за несъществени пътувания до 27 март

  • италия-
  • коронавирус-
  • ваксина-
  • карантина

Подобно на други държави от Европейския съюз, Италия стартира кампанията си за ваксинация срещу COVID-19 в края на декември и досега са поставени 3,5 милиона ваксини, включително втора доза

Италия удължава забраната за несъществени пътувания до 27 март - 1
Снимка: Shutterstock

Правителството на Италия удължи до 27 март забраната за несъществени пътувания между 20-те региона на страната. Според експертите, това забавя разпространението на силно заразни варианти на коронавирус, съобщи Ройтерс.

Забраната за пътуване между регионите беше въведена непосредствено преди Коледа и трябваше да изтече на 25 февруари, но здравните специалисти се опасяват, че облекчаването на ограниченията може да доведе до нов скок в случаите, предизвикани от така наречения британски вариант на коронавируса.

В първите си решения във връзка с COVID-19 новият кабинет на премиера Марио Драги разшири ограниченията за посещение на семейства и приятели. Според тях, не повече от двама възрастни едновременно могат да бъдат допуснати в дома на друг човек, предаде БГНЕС.

Не се разрешават посещения в така наречените червени зони, където са въведени най-строгите ограничения. Понастоящем нито един регион не е класифициран като "червена зона", но някои провинции, градове и села са определени като такива.

Подобно на други държави от Европейския съюз, Италия стартира кампанията си за ваксинация срещу COVID-19 в края на декември и досега са поставени 3,5 милиона ваксини, включително втора доза.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 нашия

    6 1 Отговор
    много разтелив "критерий" са поставили-кой ще ми каже дали моето пътуване е "съществено" или не -щом съм тръгнал за някъде значи за мен е съществено
  • 2 Ааааа

    2 0 Отговор
    Нашата джипка пътува от Бургас до Петрич.Колкото може по- далеч от София.Тука има, тука нема.Страшна гоненица.Ха хвани ме де?
  • 3 Диверсант

    3 0 Отговор
    Обещават също и 1 500 € премия за лекари които са успели да излъжат и ваксинират поне 20 човека.. Така стои въпроса с опашките