23 Февруари, 2021 14:56 1 326 3

Подновиха преговорите за Афганистан

  • афганистан-
  • преговори-
  • катар

Стартираха разговорите в Катар

Подновиха преговорите за Афганистан - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Мирните преговори за Афганистан бяха подновени, съобщи ТАСС.

Преговорите се отлагаха през последните няколко седмици. Сега различните страни в държавата седнаха на една маса.

Възобновяването на преговорите беше потвърдено от представител на талибаните. Разговорите се водят в Катар.

Към момента не се обявяват подробности. Твърди се, че атмосферата е много позитивна.

Предстои определянето на дневния ред. Страните трябва да се споразумеят по кои теми ще преговарят и в каква последователност.

Талибаните са готови да преговарят за ограничаване на противоборствата, но не са готови за непосредствено примирие. Предстои американското правителство да представи своите предложения за регулиране в страната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кауза пердута

    3 0 Отговор
    Мирните преговори за Афганистан, много ми напомнят на Ромската интеграция в България.
  • 2 Да се чуди човек

    2 0 Отговор
    Защо се получава така - където са се появили щатските "миротворци", държавата изчезва и цари несигурност и хаос? Така е и в Либия, и в Ирак, и в Афганистан. Само Виетнам прави изключение, защото те не успяха там и бяха позорно изритани. Но затова пък до Белия дом има мемориал на загиналите във Виетнам, редом с мемориала на жертвите от ВСВ. Все страни със страхотна армия ???
  • 3 ****

    1 0 Отговор
    Нато как се молеше на талибанита да намамели огъня,че да можели да се изтеглят,като се има в предвид,че сега никой не помага на талибаните. Ако руснаците бяха постъпили като краварите,колко ли цикови сандъка трябваше да гласят ?
Новини по държави: