Last news in Fakti

23 Февруари, 2021 18:47 3 015 14

Напрежение в Букурещ! Румънски полицаи и медици протестираха срещу замразяването на заплатите

  • румъния-
  • протест-
  • полицаи

Управляващата коалиция обяви, че ще замрази заплатите на бюджетните служители през тази година и че първото увеличение на пенсиите ще бъде от началото на 2022 г.

Напрежение в Букурещ! Румънски полицаи и медици протестираха срещу замразяването на заплатите - 1
Снимка: Shutterstock

Румънски полицаи се събраха на протест в центъра на Букурещ днес срещу предвиденото замразяване на заплатите в бюджетния сектор, съобщава сайтът Зиаре.

Те започнаха шествието си от Площада на победата, където се намира сградата на правителството, и се насочиха към парламента.

Същевременно здравни служители от синдикалната федерация "Санитас" също организираха протест пред парламента, настоявайки сенаторите и депутатите да променят проектозакона за бюджета за 2021 г., така че да се осигури за всички "качествено здравеопазване на европейски стандарти", предаде БТА.

Синдикалистите от полицията протестираха и преди седмица на Площада на победата с искане за "размразяване на заплатите и пенсиите".

Управляващата десноцентристка коалиция обяви, че ще замрази заплатите на бюджетните служители през тази година и че първото увеличение на пенсиите ще бъде от началото на 2022 г.

Ръководството на парламента определи днес календара на дебатите и гласуването на проектобюджета за 2021 г., като пленарният вот е планиран за 2 март.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Овчарник

    9 9 Отговор
    Често ходя в Румъния защото живея на границата Дуранкулак .Ръмънците са със 50 години по напред от нас а Букурещ е един от най красивите градове в Европа..

    Коментиран от #3, #4, #11

  • 2 Жак Фреско

    4 2 Отговор
    Системата няма да издържи ако печата и пуска още пари в обръщение.Очакват ни безредици и лоши времена .
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 калмар

    7 0 Отговор

    До коментар #1 от "Овчарник":

    преселвай се там кво търсиш тук
  • 5 за това са по-добре

    1 0 Отговор
    Щом частния сектор се срине е нормално.
  • 6 БУДЕН ГРАЖДАНИН

    2 4 Отговор
    Е ТАКА СЕ ПРАВИ!!!А НАЩИ МИЛИЦИОНЕРИ БИЯТ ПРОТЕСТИРАЩИТЕ КОИТО ПРОТЕСТИРАТ ЗА ВДИГАНЕ НА ЗАПЛАТИ,ПЕНСИИ И ТН........ЯВНО СЕ КЕФЯТ НА ОСЕМ-СТОТАКА!!

    Коментиран от #10, #13

  • 7 Обесен Язовец

    4 3 Отговор
    Как няма да са по - добре Румънците? АЕЦ пуснаха, газ, петрол, автомобилостроене, музикалната им индустрия също генерира огромни печалби! За капак и Българите изнесоха предприятията си там, а кой бяга от хубаво?
  • 8 бай Даньо

    4 2 Отговор
    Мамалигите се научиха на 20% ръст на заплатите всяка година и сега протестират. Инак някой обяснява ли си как ни "изпревариха" толкова по заплати!? Само че изглежда нямат кьорав икономист да им каже че такъв ръст на заплати без да е подкрепен от ръст на производителност просто увеличава инфлацията и накрая покупателната способност колкото у нас че и по-зле ... не че у нас няма инфлация...
  • 9 Обесен Язовец

    1 1 Отговор
    Ние от енергиен център на Балканите ни направиха за смях, при нужда ще внасяме от вън ток, в същото време плащаме за студен резерв дето, когато нш потрябва го няма! Да не забравяме и още нещо. Ние имаме и газ и петрол, но баце само гръмки думи 2016 година, а 2018 замрази проекта за добив. Защо? Автомобилостроенето моля всеки сам да потърси в гугъл, колко инвестиционни намерения за България бяха опропастени заради плашещи куропционни практики!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Наркос

    0 0 Отговор
    Вярно тези хитреци винаги се измъкват и все са пред нас. През втората световна в последния момент смениха полюсите , а ние бавнярите изядохме дебелия . Хитлерчо иначе ги надуши ама пак се разминаха някакси....
  • 13 ...

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "БУДЕН ГРАЖДАНИН":

    Какви наши бе братле, тя държавата само на хартия съществува ,)

    Коментиран от #14

  • 14 БУДЕН ГРАЖДАНИН

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "...":

    ВЕРНО Е!!