Last news in Fakti

23 Февруари, 2021 21:50 3 048 13

Меркел предупреди: Германия е в трета вълна на пандемията!

  • ангела меркел-
  • германия-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • ваксина

Според източници Меркел е намекнала, че иска евентуалното връщане към нормалния ритъм да се прави внимателно, за да не се налага отново да се въвеждат карантинни мерки, ако броят на заразените отново започне да се увеличава

Меркел предупреди: Германия е в трета вълна на пандемията! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Германия е в трета вълна на пандемията от коронавирус, каза германската канцлерка Ангела Меркел пред депутати от своята партия, съобщиха източници, присъствали на срещата, цитирани от Ройтерс.

"Сега ние сме в третата вълна" е казала Меркел. Според източниците тя предупредила, че евентуално разхлабване на карантинните мерки, въведени в края на миналата година и удължени до 7 март, би трябвало да се извършва внимателно и постепенно, предаде БТА.

Затварянето на всички предприятия, които не са от първостепенно значение, и контролът по границите с Австрия и Чехия, където има силно разпространение на вируса, свързано с по-заразен щам, помогна на Германия да намали броя на новите случаи на COVID-19, отчитани за денонощие. Но бавната ваксинация и опасността от големи взривове на заразата, свързани с бързо разпространяващите се разновидности на вируса, установени вече в Германия, може да затрудни евентуално разхлабване на ограниченията.

Според източниците Меркел е намекнала, че иска евентуалното връщане към нормалния ритъм да се прави внимателно, за да не се налага отново да се въвеждат карантинни мерки, ако броят на заразените отново започне да се увеличава.

Канцлерката е казала още, че ако се разшири достъпът до бързи тестове и се засили капацитетът за тестване, може да има по-трайно връщане към нормалния живот.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Брендилия

    10 1 Отговор
    Ах Меркел, Меркел..
  • 2 Германистан

    31 1 Отговор
    Бабичката е част от схемата, трета, четвърта, пета вълна, разделяне хората на две социално-здравни касти на ваксинирани и дискриминирани и те така "нова нормалност" ! Беше, каквото беше иде ерата на здравните роби!
  • 3 Вирус Рус

    2 2 Отговор
    И умен - 7 древни вируси, открити от човека - Алтернативен изглед 1 Сибирска заплаха
    2 Тайната на Пандора
    Вирусът, наречен Пандора, са намерили в тялото на амебата дълбоководни. Гигантският вирус зашеметил изследователите с размер, който е десет пъти по-голяма от най-големият от известните вируси.

    Но това, което най-много впечатли учените, е генома на новия вирус. Той съдържа над 2500 гени, в сравнение със само една дузина или повече конвенционални вируси. И най-важното е, че 93% от тези гени не са открити в други организми, което доведе до хипотезата, че вирусът има извънземен произход.
    3 Чума на мамути
    4 Мими МИМИ Вирус- Всяко ново откритие във вирусологията само добавя нерешими въпроси. Във Великобритания неизвестен обект е открит в амеба през 1992 г., докато изучава източниците на епидемия от грип. В диаметър (800 нанометра) той беше по-голям от известните вируси, но не беше бактерия. Биолозите го класираха като вирус и го нарекоха Мими - заради мимикрията на бактерия. Изследването на този вирус и дори декодирането на неговия геном не доведоха до никакви убедителни резултати. 50-те гена на Мими са отговорни за нещата, които никога не са виждали досега във вирусите. По-специално, Мими е в състояние самостоятелно да синтезира 150 вида протеини и дори да поправи собствената си повредена ДНК, което по принцип е глупост за вируси. Уч
  • 4 Не,

    14 0 Отговор
    Германия от както ти си канслер е в положение партер... Заради меката политика на Фрг, заради жендарите в Ес, заради подкрепата на корумпираните правителства в Ес.. Заради раздутите и брзсмислени разходи за Ес, Еп, Ек, е е... Не разбирате ли че има например евродепутатки от българия който отиват в това Еп само да си намерят мъже!... Незнам дали има такъв народ но такъв Е Съюз не работи, трупа само разходи и трябва да се разпадне мн скоро
  • 5 Дълбоко виждащ

    17 1 Отговор
    Каква вълна,те имат под 60/100000,нещо не е у ред!!
  • 6 ЛаборантСклечка

    10 0 Отговор
    Генното инженерство (или още генно модифициране) е свързано с директна манипулация на гените на един организъм. От средата на седемдесетте години в сферата на биологията се наблюдава революция, след като развитието на нови методи за изучаването на ДНК позволи нови и коренно различни научни подходи. Тези технологии дават значим отпечатък не само върху генетиката, но и върху други сфери – от биологията до еволюцията и върху обществото.

    Чрез техниката на рекомбинантната ДНК в лабораторията могат да се съединят ДНК на различни организми. В началото тази техника е използвана от учените, за да получат повече копия от ДНК фрагмент, така че да може да бъде изследвано от биохимична гледна точка. Това може да бъде направено по различни начини, много от които се основават на вмъкването на ДНК от чужд организъм в клетки на микроорганизми. В подходящи условия това ДНК е възпроизведено и предадено на дъщерните клетки чрез клетъчното делене. По този начин една определена секвенция на ДНК може да бъде разширена (клонирана), предоставяйки милиони еднакви копия, които могат да бъдат изолирани в чист вид. Днес са развити също методи за клониране ДНК инвитро (извън живия организъм).

    Коментиран от #7

  • 7 Умник Гюро

    4 1 Отговор

    До коментар #6 от "ЛаборантСклечка":

    Тези Учени и Доктори искали да да станат като Богове но объркали колбите
  • 8 ОЛЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ

    3 1 Отговор
    Като съживят Динозаврите ще ни ядат за закуска
  • 9 Курумпе

    9 0 Отговор
    Малииии , Да стане Хер Адолф, па да почне...де що свари..Да види само какво ГюбрИ са му турили на чело на държавата!.....тази лелка не знае кой ден е, и къде се намира в пространството...ма Държавни дела и то на Германия ръководи...Майкоооо, до къде се стигна!
  • 10 123

    12 0 Отговор
    Германците да излизат по площадите и да линчуват ковид измамниците.
  • 11 Четник

    1 4 Отговор
    А Кралството отваря на 21.06.2021 цялата държава.Дойчланд капут.
  • 12 Активист на БКП

    3 0 Отговор
    И тая като Бойко ! Само Чекмеджан е бил най-младият комунист ,а тая само комсомолски секретар!
  • 13 Мазньо

    0 0 Отговор
    На времето нашите "гларуси" я прескачаха на Слънчака,първа,втора, трета вълнА,все "валат",после що мразела българите....