24 Февруари, 2021 09:47 2 030 6

Броят на ваксинациите на Острова е спаднал

  • великобритания-
  • ваксини-
  • ваксинации-
  • коронавирус-
  • пандемия

Според властите причина за това са забавените доставки

Броят на ваксинациите на Острова е спаднал - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Броят на дневно ваксинираните във Великобритания е спаднал. Властите обясниха спада с една трета през последната седмица с временното забавяне на доставки, както и запасяването, което гарантира, че получили първата доза ще получат и втора инжекция в препоръчителния период до 12 седмици, съобщи „Гардиън“, цитиран от БНР.

Успешният ход на масовото ваксиниране е гордостта на британското правителство и е в основата на „пътната карта“ за излизане от локдауна, предложена от премиера Борис Джонсън. Само около 192 000 души обаче са получили първа доза в понеделник, което е най-ниската бройка от 17 януари насам. Въпреки че броят на получилите първа доза вече наближава 18 милиона през последните дни се наблюдава забавяне на темповете.

Министърът на здравеопазването Мат Ханкок призна, че има забавяне на доставките, но се очаква през март темповете на масовото ваксиниране да се повишат. Властите неведнъж са казвали, че очакват доставките да бъдат нередовни, особено след като „Пфайзер/Бионтех“ намали производството си в европейския си завод в Белгия през февруари, но се очаква да го увеличи през март. „АстраЗенека“ обеща да произвежда средно по 2 милиона дози седмично, но сега призна, че има известни проблеми с поставените цели.

Прогнозите обаче са оптимистични, защото от огласени документи на Групата научни съветници за извънредни ситуации става ясно, че темповете на ваксиниране ще бъдат засилени в края на март. Най-оптимистичните прогнози са от 22 март да се започне с ваксиниране на 4 милиона седмично, а по-умерените очаквания са това да бъде постигнато към 25 април.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 наркоман

    8 1 Отговор
    Ако не вземеш втората доза, а след 6 месеца и третата и така до безкрай изпадаш в абстиненция.
  • 2 честен ционист

    4 2 Отговор
    Борето им заповяда на бритишите да слагат маските на 24/7, което значи, че ще ги носят нон-стоп. Все пак на Борето деда му е испански еврейн от Шуменско.
  • 3 123

    9 1 Отговор
    На острова заблудените привършват.
  • 4 Аз40🏴‍☠️

    6 0 Отговор
    Един път отворил си съзнанието човек, става много лесно да им вижда манипулациите. Това е просто част от програмата им по маркетинг за ваксиниране. О-о, ужас, ваксините свършват, молете се за още дози, за повече дози, завинаги.
  • 5 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    1 0 Отговор
    Велика британия- Великобритания
    9.02–22.02
    Общ брой случаи 166 366 : 660,6 =251,84/100000 на 2 седмици
    Смъртни случаи 7 959 : 660,6 = 12/100000 и в този момент имат по лоши показатели с ,около 305 от бг!
  • 6 Бил Шорош

    2 0 Отговор
    Ах, тези ингилизи, и те ли започнаха да се дърпат от ваксините! Май е време за нова мутация.