Last news in Fakti

24 Февруари, 2021 12:00 14 656 18

Американски посланик на Балканите: Светът няма да ви чака

  • косово-
  • сърбия-
  • сащ-
  • балкани-
  • посланик-
  • филип коснет-
  • албин курти

Преговорите със Сърбия трябва да са сред приоритетите на Косово

Американски посланик на Балканите: Светът няма да ви чака - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Посланикът на САЩ в Косово Филип Коснет заяви в първото си интервю след парламентарните избори в страната на 14 февруари, че е впечатлен от резултатите. На коментарите на лидера на спечелилата партия „Самоопределение“ Албин Курти, че диалогът Белград – Прищина не е сред приоритетите му, дипломатът реагира, като предупреди, че „светът няма да ви чака“, сигнализирайки, че преговорите със Сърбия трябва да са сред приоритетите на оглавяваното от Курти правителство. Това пише прищинското издание Gazeta Express, цитирано от агенция "Фокус".

Той каза, че много приоритети, които посочва Курти, като борбата с корупцията, върховенство на закона, създаване на икономически възможности са приоритети и на правителството на САЩ. „Когато г-н Курти казва, че диалогът, външната политика трябва да бъде изтласкана малко по-надолу, добре, моят опит е, че светът всъщност няма да ви чака“, каза Коснет.

Коснет коментира и така наречената мини-шенгенска инициатива на Сърбия, Албания и Северна Македония и нежеланието на косовските политици да се присъединят към това регионално предложение. „Що се касае до т.нар. мини-шенгенско споразумение, много хора в Косово са скептични към него. Нашето отношение е, че Косово трябва да интегрира икономиката си в региона. Ако не ви харесва това или онова предложение, не е нужно просто да се отвръщате, седнете на масата със съседите си и вземете решение за пътя напред. Защото съседите ви се нуждаят от Косово, за да бъдат част от регионалната икономика точно толкова, колкото и вие от тях“, заяви Коснет.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 27 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ще почака,ще почака Света..

    69 7 Отговор
    Краварите да стоплят най-накрая че вече не са цигулка N-1..

    Коментиран от #13

  • 2 БАЙ Х@Й ‼

    43 5 Отговор
    Този в базата Бондстийл ли е говорил⁉️

    Коментиран от #3

  • 3 1234

    22 3 Отговор

    До коментар #2 от "БАЙ Х@Й ‼":

    Къде другаде!?
  • 4 един от многото

    19 4 Отговор
    Боже , защо има толкова тъпотия по света?

    Коментиран от #14

  • 5 Тра-ла-ла

    40 4 Отговор
    Не разбрах, какво значи израза: ,,света няма да ви чака"??? Да ги чака за какво? Нещо бавят плановете на глобалистите ли???

    Коментиран от #8

  • 6 Павел пенев

    21 1 Отговор
    Да си посланик в Косово е като охранител на перничка дискотека.
  • 7 ПЕНКО

    16 5 Отговор
    ТЪ ПА ТА АМЕРИКАНСКА С Г АН -РЪКОВОДЕНА ОТ ГЕНИАЛНИТЕ ЦИОНИСТИ -СЕМИТИ - СИ СМЯТА СВАТА ЗА ТЕХЕН СВЯТ / ДРУГ ЗА ТЯХ НЯМА / !!!!!!!!! КАГАТО ДОЛАРЪТ НАИСТИНА ФАЛИРА -В БЛИЗКО
    БЪДЕЩЕ -ДРУГИЯТ СВЯТ ПРОСТО ЩЕ СМАЧКА -"СВЕТЪТ" НА САЩ -МЪСК-РОТШИЛДИТЕ- ГЕЙТСОВЕТЕ - ЗУКЪРБЪРГАРИТЕ ---НО АМАЗОН ЩЕ ОСТАНЕ ЖИВ -КАТО СВЕТОВНА -ЧЕСТНА УСЛУГА !!!???

    Коментиран от #11, #15

  • 8 Баба Яга

    18 0 Отговор

    До коментар #5 от "Тра-ла-ла":

    Глобалистите отдавна са в Косово.Може би има разногласия между европейските и американските глобалисти.
  • 9 Чичо ти Сам

    12 2 Отговор
    Не разбраха ли краварите че не може да си пъхат носа във вътрешната политика на всички по света?!?хайде баста...
  • 10 Добро утро

    13 3 Отговор
    Този мошеник е изрод от най-долно качество. Въобразява си че е господар на света. Да, ама ич ни е тъй. Тъпънар гаден!!!

    Коментиран от #12

  • 11 Ицо

    5 0 Отговор

    До коментар #7 от "ПЕНКО":

    Не мога да повярвам.. Какъв е този хаос в мислите?
  • 12 Аз, бе... Аз.

    3 2 Отговор

    До коментар #10 от "Добро утро":

    Ако можеше да си видиш речника, веднага щеше да разбереш кой е нападнала !
    Тия хора са събрани "от кол и въже", но са направили така, че да знае цял свят коя е страната на мечтите !!! За разлика от България, която цял свят я сочи с пръст, като нарицателно име - ЗАРАДИ ТЪПАНАРИ, КАТО ТЕБ !!!
  • 13 Тъпан

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ще почака,ще почака Света..":

    Няма да стоплят, прекалено нагли са.
  • 14 Едуард Петров-Едо

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "един от многото":

    СЕГА ТИ ДАВАМ ОТГОВОР НА ТОЗИ ВЪПРОС: ,,Боже, защо има толкова тъпотия на този свят?"!: ОТГОВОР: ,,Аз Съм Пътят и Истината и Животът! Никой не дохожда при Отца Ми, освен чрез Мене!" ,,Аз Съм Канарата! Който вярва в Мене, няма да се поклати до Века!"! ,,Аз Съм Хлябът на Живота! Аз Съм Живата Вода! Който яде от Мене и пие от Мене, няма да огладнее и няма да ожаднее до Века!"! ,,Аз Съм Живата Лоза, а вие сте пръчките! И всяка пръчка, която на дава Плод, отрязва се и в Огън се хвърля! И всяка пръчка, която дава Плод, кастри се, за да дава повече Плод!"! А Ф.М.Достоевски изказва много важната мисъл: ,,Народ без Иисус Христос, отива към оглупяване и подивяване!"!
  • 15 Едуард Петров-Едо

    3 1 Отговор

    До коментар #7 от "ПЕНКО":

    Пенко, Пенко! Нещо доста се забърка в ДИВАШКА ОМРАЗА и стана НЕАДЕКВАТЕН! НА ТЕБЕ И НА ТАКИВА БЕЗБОЖНИ ТВАРИ КАТО ТЕБЕ, ПРЕПОРЪЧВАМ ,,Уалид Шоебат" в Интернет! И ДАНО РАЗБЕРЕТЕ РОЛЯТА НА Израел, САЩ и Русия в Бъдещите Събития! БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ! АМИН!
  • 16 Стефан Савов

    1 0 Отговор
    Светът щом не иска да ги чака ми да си върви тогава .Балканите ще минат и без"светът".
  • 17 Иван Томов

    0 0 Отговор
    Това дето го е казал Достоевски важи ли за японци и китайци и някои други народи?
  • 18 ела

    1 0 Отговор
    Досега най-малко няколко пъти бях писал за Косово .В Прищина 2012 година строяха най-високото място в Прищина - Американското посолство. Тогава на мой познат( който работеше в Софийска строителна фирма която строеше Административната сграда в Прищина с Европейски пари беше до Американското посолство ) " На Балканите няма вече никога да има мир и спокойствие " му казах.Защото сградата беше огромна някъде за 2500-3000 персонал. За малка изкуствена създадена "държава" толкова персонал ? .Не вярвам тези престъпници гледайки Прищина от високо да й се възхищават. ? Сякаш моите думи се сбъднаха един от престъпниците предупреждава ,че нещата пак могат да се повторят като далечната 1998-1999 година. Но тоя убиец трябва да знае светът без Сърбия няма да съществува вече тези престъпници ще бъдат принудени да воюват с Русия.