24 Февруари, 2021 14:59 1 631 3

Виктор Орбан: Прекалено рано е да разхлабваме противоепидемичните мерки!

  • унгария-
  • виктор орбан-
  • пандемия-
  • коронавирус

Към сряда Унгария е докладвала за общо 410 129 случая на заразени с коронавирус, както и за 14 552 смъртни случая

Виктор Орбан: Прекалено рано е да разхлабваме противоепидемичните мерки! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Унгария все още не може да облекчи частичния си локдаун заради коронавируса, тъй като трета вълна от инфекции повишава новозаразените и в същото време само малка част от населението е получило досега ваксина срещу Covid-19, заяви в сряда премиерът на страната Виктор Орбан, предаде Ройтерс.

В сряда Унгария стана първата държава от Европейския съюз, която започна да ваксинира хората с ваксината на китайската компания Sinopharm, следвайки подобен ход за имунизация с руската ваксина "Спутник V". И двете ваксини не са получили регулаторно одобрение за тяхното използване в ЕС.

"Това е важен ден, тъй като започваме ваксинирането с китайските ваксини", посочи Орбан във видеообръщение на страницата си във фейсбук. "Това също ми дава надежда, че тези, които са отговорни за отбранителните усилия също могат да бъдат ваксинирани може би следващата седмица."

От неговите коментари не става ясно дали това означава, че Орбан или някой от неговия кабинет ще бъде ваксиниран през следващата седмица.

"Ситуацията не е лесна, тъй като имаме добрата новина, че са пристигнали много ваксини и броят на хората, които са ваксинирани, ще се увеличи", каза Орбан. "Третата вълна обаче заплашва Унгария", предупреди той.

Към сряда Унгария е докладвала за общо 410 129 случая на заразени с коронавирус, както и за 14 552 смъртни случая. Досега в страната са ваксинирани около 471 000 души, което представлява близо 5% от населението на Унгария, въз основа на правителствени данни.

"Все още не можем да говорим за някакво облекчаване на ограниченията", каза още Орбан, очевидно отстъпвайки от ориентировъчния график, представен в началото на този месец, който предвиждаше решения за облекчаване веднага след следващия понеделник с оглед на очакваното отваряне около Великден.

Ограниченията, които са в сила от ноември, включват нощен полицейски час, затваряне на кръчми и ресторанти и забрана за събирания.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен Ром

    2 2 Отговор
    Мангърката нали каза че третата вълна ще дойде за изборите ? значи са се договорили в Европа да имитират трета вълна за да преизберат Бойко ?

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Така е!......

    2 0 Отговор
    Да винаги ще е рано когато чквстваш такова удовлетворение да имаш власт над плебеите нъл тъй Орбанчо ?