Last news in Fakti

25 Февруари, 2021 07:27 2 101 1

COVID ограниченията в Италия остават поне до 6 април

  • италия-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • ваксина

Поради забавеното снабдяване до момента са се ваксинирали само 1 милион и 300 хиляди от 60-милионното население на страната

COVID ограниченията в Италия остават поне до 6 април  - 1
Снимка: Shutterstock

Противопандемичните ограничения в Италия ще бъдат удължени поне с месец, съобщи здравният министър на страната, цитиран от АФП.

Срокът на действащата тристепенна система на ограничения в различните италиански региони трябваше да изтече на 5 март, но ще бъде удължен до 6 април.

Министър Роберто Сперанца обясни намеренията на властите с усложненията в епидемичната обстановка, предизвикана от новите щамове на коронавируса. Тези щамове се разпространяват по-бързо и принудиха властите да наложат стриктен локдаун в 25 големи града.

96 000 души починаха в Италия от началото на пандемията. Поради забавеното снабдяване до момента са се ваксинирали само 1 милион и 300 хиляди от 60-милионното население на страната.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Леопарди

    5 0 Отговор
    И нааши политииици заприлииича на български а скооооро населееение от пииици ще мине на жаааби...