Last news in Fakti

25 Февруари, 2021 08:19 1 589 13

Байдън подписа указ за насърчаване на производството

  • сащ-
  • джо байдън-
  • икономика

Според бюрото за трудова статистика в момента в САЩ има 12,2 милиона работни места в производството, докато през 2000 г. те са били 17 милиона

Байдън подписа указ за насърчаване на производството - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Американският президент Джо Байдън подписа указ, който има за цел да увеличи броя на работните места в производството. Байдън иска да като подсили снабдителните вериги в страната за акумулатори и батерии, лекарства, ключови минерални ресурси и полупроводници, предаде Асошиейтед прес.

САЩ стават все по-зависими от вноса на тези продукти - потенциален риск за националната сигурност и икономика, с който правителството на Байдън се надява да се справи чрез планирания преглед за 100 дни и с увеличаване на вътрешното производство.

Наред с това обаче Байдън ще се стреми да работи с международни партньори за гарантирането на стабилна и надеждна снабдителна верига.

Представители на Белия дом подчертаха, че указът ще помогне за създаването на работни места в производството - обещание, каквото са давали и предишни президенти, постигайки смесени резултати при осъществяването му, отбелязва Асошиейтед прес.

Според бюрото за трудова статистика в момента в САЩ има 12,2 милиона работни места в производството, докато през 2000 г. те са били 17 милиона.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Пън

    6 1 Отговор
    Вика ли му Папардакус Общакус
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Fuck yoUS

    7 3 Отговор
    А смени ли си сам памперса
    или си има прислужник за това?!?

    Коментиран от #6

  • 4 Ломбов

    1 5 Отговор
    Тръмписта имаше някои много хубави хода за американската икономика и индустрия обаче ги скапа с други много лоши, няма как да се скараш с всички и за се изолираш от всички, дипломацията е много важно нещо, малко като Каракачанката - скапа напълно постигнатото от Бойко с Македония . . . сега там се обръщат към Сърбия

    Коментиран от #7

  • 5 Ха ха ха

    3 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: момента в САЩ има 12,2 милиона работни места в производството, докато през 2000 г. те са били 17 милиона.
    Хаххахаххах ...е тва е насърчаване
  • 6 Ники Илиев

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "Fuck yoUS":

    Има си момченце от Ловеч, там работи иконом ама памперси не сменя, храни и извежда кучетата
  • 7 ВъГъЗъ

    0 2 Отговор

    До коментар #4 от "Ломбов":

    Научи граматиката и правописа,
    преди да "ръсиш" мисли!!!

    Коментиран от #8

  • 8 Ломбов

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "ВъГъЗъ":

    Пуши си цигарките и недей ръси ако нямаш нещо смислено да кажеш
  • 9 Мухаа,хаа!

    5 2 Отговор
    Дванадесет милиона заети в производството при население над 300 милиона? И това е пример за държава- с колосална икономика. Във Китай към 2018 година по данни на ООН- структурите отчитащи ниво на образование, разполага със 18 милиона инженери! Със 6 милиона повече,от всички заети в производството на щатите,а сумарно,разполага с повече инженери от всички държави на планетата. При тях всичко е опаковано в лъскава хартия и целофан.А съдържанието е кафяво . Икономика крепяща се на 15,5 % търговия и услуги, а останалите 85% са борсови игри, финансови спекулации,хендж фондове, и перманентно печатане на дългови ценни книжа покрити с необезпечена хартия, не ми я хвалете! Ако някой ми посочи три продукта на вътрешния ни пазар с надпис' Made in USA ще го почерпя.Но моля,не да се цитират разни азиатски филиали. А нещо от сорта на Кент- или Боро- 100 мм, мека опакова от 80- те.Имаше ги във всяка будка за вестници. Цена-1,20 лв.

    Коментиран от #10

  • 10 Ти си т.п

    3 2 Отговор

    До коментар #9 от "Мухаа,хаа!":

    Хубу ама Китай са милярд и половина+.Та нали се сещаш 18 млн. инженера какво са.Едно нищо!
    А и много хора в производството означава ниско автоматизирано производство тоест бананова държава.

    Коментиран от #11, #12

  • 11 Вие

    3 0 Отговор

    До коментар #10 от "Ти си т.п":

    сигурно сте много остър,щом сте в състояние да определяте Дракона като бананова република.
  • 12 Хлъц

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "Ти си т.п":

    Какъв довод изтъкваш бе? Човека ти посочва ,че китаеца разполага на терен с армия от действащи инженери във всички сфери на индустрията, иновации,ти го обиждаш,със т,нята че били бананова република, защото имат милиардно население.
    Ако бяха бананджии,конярите нямаше да ги бръснат за слива,а не да ги визират като основна заплаха.Усещат се,че ако китаеца реши да кихне силно,тях ще ги хване двойна бронхопневмония.Прав е Иво.От ден на ден неговия процент се увеличава със страшен темп.
    я
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.