25 Февруари, 2021 12:00 2 432 8

Имунизационни паспорти за всички гърци с две дози ваксина

  • гърция-
  • ваксина-
  • коронавирус-
  • имунизационен паспорт

Неочаквано са се увеличили рязко заразените в Атика въпреки карантината, съобщават лекарите, а почти няма места в COVID oтделенията на държавните болници

Имунизационни паспорти за всички гърци с две дози ваксина - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Всички гръцки граждани с поставени две дози от ваксината са с имунизационни паспорти. Над 40 000 са получили дигитално сертификат, съобщават от Министерството на здравеопазването.

Днес Атина очаква общо решение на лидерите на Европейския съюз за осигуряване на коридор за бързо преминаване в рамките на съюза срещу представяне на паспорт за имунизация.

Гръцкият министър на туризма Хари Теохарис заяви, че сертификатът ще осигури старт на туризма, но в Гърция ще се влиза и с отрицателен тест за коронавирус.

Очаква се правителството в Атина да продължи с две седмици карантината за област Атика и да приложи локални ограничения в райони с висока заразяемост.

Неочаквано са се увеличили рязко заразените в Атика въпреки карантината, съобщават лекарите, а почти няма места в COVID oтделенията на държавните болници. Шокиращо увеличение на новозаразените на остров Крит - с 265% по данни на епидемолозите.

Новият шам е силно заразяем след младите хора до 17 годишна възрaст, констатираха гръцките лекари.

Опозицията настоява за мобилизация на всички частни клиники в област Атика и много строг контрол по спазване на мерките на работните места.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кеша на Ковид

    30 0 Отговор
    Пак да питам, защо паспорт не се издава при положителен тест за антитела??

    Коментиран от #3

  • 2 ма ля ..

    33 1 Отговор
    Тия са сред най-смахнатите, а паспортите да си ги заврат в ....!
  • 3 😷😷😷

    30 1 Отговор

    До коментар #1 от "Кеша на Ковид":

    За давърви бизнеса с всксините ! А отделен е въпроса, че такива паспорти не трябва да има, това е здравна дискриминация и сегрегация !
  • 4 123456

    9 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Всички гръцки граждани с поставени две дози от ваксината са с имунизационни паспорти. Над 40 000 са получили дигитално сертификат.....А НАЛИ НЯМАШЕ ДА ИМА ?????
    ОЩЕ МАЛКО И НОРМАЛНИТЕ ЩЕ УСПЕЯТ ДА СИ ИЗЯСНЯТ СХЕМАТА С КОВИД,ДИГИТАЛИЗИРАНЕТО,G5,ГЕЙТС,МЪСК,ФОНДАЦИЯ БЛУМБЪРГ,ЗУКЪРБЪРГ И ДР.
    ДАНО НЕ Е КЪСНО
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Някой знае ли колко е тарифата

    7 0 Отговор
    доктор да отчете че ти е поставил ваксина,без да е поставена на практика...
    Ми тъй да има малко полза от нашите алчни доктори поне...
  • 7 У нас след

    4 0 Отговор
    тече поръчка за стикери, за две инжектирани дози -зелен стикер, за една-жълт с право за преминаване през Терминал 2 и Калотина
  • 8 Аз40🏴‍☠️

    4 0 Отговор
    Скоро ще трябва да се събираме на хайдушки чети по балканите. Въоръжавайте се братя и сестри 🤫