Last news in Fakti

25 Февруари, 2021 23:00 2 920 2

Великобритания понижи степента на тревога

  • великобритания-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • тревога-
  • англия-
  • степен

Нивото на тревога бе променено от пета на четвърта степен

Великобритания понижи степента на тревога - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Великобритания понижи степента на тревога заради новия коронавирус. Властите се аргументираха с постепенното намаляване на натиска върху здравната система, предаде „Ройтерс”. Нивото на тревога бе променено от пета на четвърта степен.

В Обединеното кралство от началото на коронавирусната пандемия са потвърдени 4,1 милиона инфекции с COVID-19. Само в Съединените щати, Индия и Бразилия има повече заразени. По данни на университета „Джонс Хопкинс” жертвите в кралството са 122 хиляди.

Здравните служби в Обединеното кралство остават под сериозен натиск, но "благодарение на усилията на обществеността" броят на хоспитализираните "постоянно намалява". В повечето случаи службите за обществено здраве в Англия, Шотландия, Уелс и Северна Ирландия действат автономно. В световен мащаб заразените са над 112,7 милиона, а починалите – над 2,5 милиона.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Четник

    1 8 Отговор
    Намаляват,защото почти 1/3 от жителите са ваксинирани.Мерките дават резултати а на 21/06 се отваря всичко.
  • 2 ОТ UK

    5 1 Отговор
    Намаляват, защото намалявят броя на тестваните за Ковид а с това и броя на фалшивите заразени. А политиците заблуждават, че това се дължи на ваксинациите. Спрат ли хората да се тестват няма да има заразени от Ковид и "пандемия".