Last news in Fakti

26 Февруари, 2021 08:24 2 071 6

Посланикът на Венецуела в ЕС е обявен за персона нон грата

  • ес-
  • венецуела-
  • николас мадуро-
  • изабел брилянте педроза

Решението е в отговор на правителството на Венецуела да обяви за персона нон грата постоянния представител на Общността в страната Изабел Брилянте Педроза

Посланикът на Венецуела в ЕС е обявен за персона нон грата  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Посланикът на Венецуела в ЕС е обявен за персона нон грата по инициатива на върховния представител по външната политика и сигурността Жозеп Борел, съобщиха от европейската служба за външна дейност.

Решението е в отговор на правителството на Венецуела да обяви за персона нон грата постоянния представител на Общността в страната Изабел Брилянте Педроза.

"ЕС смята това за напълно неоснователно и в противоречие с целите на Общността за развитие на връзки изграждане на партньорства в трети страни", се казва в изявлението.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да де

    12 0 Отговор
    За какво им е посланик след като членовете му (Великобритания) го напускат???

    Коментиран от #2

  • 2 Наблюдател

    6 2 Отговор

    До коментар #1 от "да де":

    То пук голяма загуба ,че англичоците напуснаха . Бяха само секретарки на янките в Брюксел .
  • 3 Ха ха ха

    6 0 Отговор
    Изкукуригалите в ЕС начело с искаха да гониат Жл Варела след излагацията в Москва а сега върховен Изкукуригал пак. Lol
  • 4 Жалко

    5 0 Отговор
    Венесуела е най близкият съюзник на Москва.
  • 5 big

    5 0 Отговор
    Нищо не очаквано! Вместо да се замислят и решават вътрешните проблеми на ЕС, се бъркат във вътрешните работи на суверенни държави! Според мен Венецуела закъсняха с екстрадицията на европейския посланик, трябваше да го направят когато ЕС призна Гуайдо за президент.
  • 6 Павел Пенев

    6 0 Отговор
    Ето това е образец на фалшива новина.Според текста излиза така,че не Изабел Педроса е изгонена от Венецуела, а е напуснала по инициатива на Жозеп Борел, което не отговаря на истината. Мадуро не желае ЕС да се намесва във вътрешните работи на Венецуела и това е неговата реакция.
Новини по държави: