26 Февруари, 2021 08:55 4 803 66

Меркел: Трябва да въведем дигитален имунизационен паспорт в ЕС

  • ангела меркел-
  • ес-
  • ваксина-
  • коронавирус

Принудени сме да затваряме границата към райони където се разпространяват много по-заразните мутации на коронавируса, но ще направим всичко възможно да не ограничаваме търговията

Меркел: Трябва да въведем дигитален имунизационен паспорт в ЕС  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

"Обединихме се около мнението, че трябва да въведем дигитален имунизационен паспорт", съобщи германският канцлер Ангела Меркел след видеоконферентната среща на върха на Евросъюза. До 3 месеца Европейската комисия ще е готова с техническите условия за въвеждането на сертификата, съобщи Меркел:

„Заради малкия брой ваксинирани граждани в момента това не е най-актуалната тема но трябва да се подготвим така че в скоро време повечето или бих казала всички страни-членки да изработят своя Национален дигитален имунизационен паспорт който да може да се интегрира в обща европейска система“.

Това, според Меркел, е първата крачка към свободното пътуване в рамките на съюза. В момента то е затруднено заради засилен граничен контрол, включително и на германските граници с Чехия и Австрия. Въпреки предупреждението на Еврокомисията обаче, Германия си запазва правото да ограничава влизането в страната:

„В определени случаи, и Германия съвсем не е сама, сме принудени да затваряме границата към райони където се разпространяват много по-заразни те мутации на коронавируса, но ще направим всичко възможно да не ограничаваме търговията“.

Френският президент Еманюел Макрон се съгласи, че може да се налага връщане на граничния контрол между страните членки. Пътуванията за работа в пограничните райони обаче трябва да бъдат съхранени.

Според Макрон все още не е ясно как ще бъде балансирано спазването на правата на гражданите с ваксинационните сертификати. "Още не са решени множество етични въпроси", заяви френският президент.

Той даде да се разбере, че няма единомислие сред евролидерите за по-строг контрол върху износа на произведени на територията на Европа ваксини.

"Няма оправдание за фармацевтичните компании, които не доставят договорените количества ваксини навреме", заяви новият италиански премиер Марио Драги след видеоконференцията с колегите си от Европейския съюз.

Драги се обяви за координирани действия за ускоряване на ваксинационната кампания в страните членки. Освен това той застана зад позицията, че вместо да бъдат пазени ваксини за втори дози, приоритетът да е използването на всички налични за това колкото може повече хора да получат първа доза от ваксините срещу коронавируса.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 35 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ЕС се

    110 5 Отговор
    разпада!!!!!

    Коментиран от #30, #33

  • 3 НАТО ВЕЦ

    84 2 Отговор
    Вадете "звездите" бе баба, така и така имате опит.

    Коментиран от #15

  • 4 big

    162 3 Отговор
    Медицинската мафия се разраства! С тези паспорти те задължават да се имунизираш като животно, иначе те затварят до живот у дома! Това не е мисъл за здравето на хората, това е диктат! Чудя се дали са толкова тъпи или наистина има нещо в тези ваксини, за да ни ваксинират насила?

    Коментиран от #10

  • 5 Мустака

    61 2 Отговор
    Ех да можеше баба да отвори баните, но всичко по реда си! За сега само индетификация!
  • 6 Хи хи хи

    66 2 Отговор
    Конспираторите изчезнаха прави
  • 7 Гост

    126 2 Отговор
    ИЗРОДИ МРЪСНИ.................ВСИЧКО КОЕТО СЕ ГОВОРЕШЕ СТАВА.............И ПОСЛЕ ВСИЧКО БИЛО ИЗМИСЛИЦА
  • 8 Християнин

    114 6 Отговор
    Хахаха вирус а? Из откровение на Свети Йоан 13 за апокалипсиса и белега на звяра ... и ще принуди бедни и богати свободни и роби малки и големи да си турят белега на звяра на челото или дясната ръка и който откаже няма да може да купува и продава респективно и да се придвижва свободно белега на звяра е число и то е 666 по една случайност патентния номер на ваксинката на бил гейтсчо е W 2020 060606 това е хора за съжаление ще сме свидетели на края на света нека всички християни се обединим и се опитаме да победим злото

    Коментиран от #24, #34

  • 9 другарят

    94 1 Отговор
    Немските нацисти знаят, как се прави концлагер! Защо да не направят един голям в цяла Европа? Откъде знае нацистката крава, че новите щамове се разпространяват по-бързо? Може би някой е правил изследвания?

    Коментиран от #17

  • 10 НАТО ВЕЦ

    102 1 Отговор

    До коментар #4 от "big":

    Дали те са тъпи?! Едва ли. Тъпо е световното население, че ги трае.
  • 11 Ехааа

    90 2 Отговор
    Къде отиде демокрацията и свободата. Вървим отново към фашизъм, само че прикрит с човешко лице!

    Коментиран от #66

  • 12 Арто

    60 2 Отговор
    Колелото на историята се върти.
  • 13 Спасов

    68 1 Отговор
    Е, това ми идва в повече!
  • 14 Диверсант

    36 1 Отговор
    ЕФЕКТА НА МАЙМУНА
  • 15 Да пускат и музеите в работа.

    45 2 Отговор

    До коментар #3 от "НАТО ВЕЦ":

    Тази да си сложи мустачки те,стига ги е крила и бръснала.Дойде време да си покажат генетичните заложби,те винаги успешно са връщали Европа в развитието ,поне десет пъти в историята на човечеството....
  • 16 Бачо Киро

    68 2 Отговор
    На неваксинираните ще им рисувате ли звезди по вратите и ще трябва ли да носят такива или сте направили нов знак?
  • 17 Аха

    45 3 Отговор

    До коментар #9 от "другарят":

    Дааа, вече все по-ясно намирисва на фашизъм......но явно наистина населението на Земята трябва да намалее драстично и да се ликвидира досегашния капиталистически и експлоататорски крайно несправедлив модел.......и да се даде рестарт на човечеството, за да може да се въведе някакъв нов по-удачен вариант за съществуване и отношения между хората!
  • 18 Зайо

    35 2 Отговор
    Ще ни дамгосват по някакъв начин, това е ясно
  • 19 Добре де,

    67 2 Отговор
    как ще го наложат това с ваксинирането и паспортите? При положение, че има "прецеденти" случаи - хора, които по някакви здравословни причини не могат да се ваксинират. Те как ще пътуват? И какво - ако някой от семейството живее в чужбина, трябва той или и те да се ваксинират, за да се видят на живо? Ненормална работа.
  • 20 един

    71 2 Отговор
    Напускаме ЕС, намериха начин как да ограничат свободното пътуване, значи не спазват договорът си с нас!!!
  • 21 факт

    78 3 Отговор
    По чудовищно ограничаване на човешките права не е имало никога. Разделянето на народите на привилегировани категории и такива второ качество е забранено в конституциите на всички страни. Само че никой не то интересува това, и продължават да налагат този терор. Европейските политици като Меркелица само са изпълнители на чужди нареждания, а такива като у нас просто са поредните изпълняващи слуги. За съжаление ще се окаже, че всички конспиративни теории, заедно с написаното в Библията, са верни. Каква е ползата от този паспорт, като имунитета е 8 месеца. Целта е да станем контролирани животни, на които два пъти в годината да слагат в кръвта каквото си искат, и да ти бият тогава печата в книжката. Без печат - не можеш да съществуваш.
  • 22 Антон

    72 3 Отговор
    Това ще издържи ли в Европейския съд по правата на човека? Ако не, защо въобще се напъват? Ако да, значи е време хората да се замислят да потърсят подкрепа от Калашников!

    Коментиран от #25

  • 23 Баце

    46 3 Отговор
    Крепостни, селяни, помешчици, СИВ, ЕС, ваксини, дигитални паспорти, забрани, висша раса, унтер менши къде е разликата и "Оти ручааме жабетата ?"
  • 24 777

    33 3 Отговор

    До коментар #8 от "Християнин":

    Не добре четеш писанията! Злото е вече победено! Исус Христос победи! Но има още малко време до края, не бой се! Змията като умира хапе най-лошо, като знае,че и остава малко време. И още писано е, когато започне това да се случва подигнете глави и радвайте се,защото е близо избавлението.
  • 25 Лелее

    48 5 Отговор

    До коментар #22 от "Антон":

    “Европейски Съд” ???
    Нвма вече нищо “Европейско” - Независимо !
    Всички тези институции вече се оправляват от Сектанти от “сдружение Гейтс, Сорос и Сие”!
  • 26 Родопа планина

    42 2 Отговор
    Ами всичко вьрви по план.Всичко се разбра много отдавна каква е целта .Незнам как ще се отьрвем.Нещо трябва да се случи войнв ли и да се почва от начало кьм нещо по дрбро.Тия ще ни разкажат играта.
  • 27 💉🐧💉🐧💉🐧💉🐧💉🐧💉

    48 2 Отговор
    Нашият пудел и той от вчера взе да лае в посоката в която му нареди баба, бау бау Боко !
  • 28 ТаУмВзе

    32 3 Отговор
    Не се лигавете, направо татуировка на челото трябва!

    Коментиран от #31

  • 29 Гост

    41 1 Отговор
    Меркел въвежда нов вид дискриминация. При това законна.

    Коментиран от #36

  • 30 😁😁😁😁

    35 4 Отговор

    До коментар #2 от "ЕС се":

    Скоро светът отива на майкинта си
  • 31 Гост

    35 3 Отговор

    До коментар #28 от "ТаУмВзе":

    Знака на Антихриста.
  • 32 дарк фючър

    46 2 Отговор
    Нацисти и евреи този път са в колаборация, просто НЕРЕАЛНО !? Явно целта е огромна щом тези се обединяват и тя не е "опазване" на човешкото здраве ???
  • 33 Ужас

    41 1 Отговор

    До коментар #2 от "ЕС се":

    Тия откачиха тотално! Да не би скоро да отворят и Аушвиц и Бухенвалд за карантиниране на неваксинирани? Фашизъм!
  • 34 Stéphanie 🎲

    6 28 Отговор

    До коментар #8 от "Християнин":

    Зваездите ли ти го нашепнаха 😂вече е 8:29 .Доктора да ти смени хапчетата!!!Аман от безхаберници ,едно време и къпането е било забранено от църквата.Аман от сектанти и ..г....и

    Коментиран от #37, #64

  • 35 Медицински фашизъм

    48 1 Отговор
    Какво стана със европейските ценности и свободното движение на хора в ес.Какви номерчета ще раздават ковид фашистите и ще спират да се движат тези които не блеят в тяхното стадо Това не се търпи Трябва всички от всички страни да се вдигним против тази диктатура Друго решение не виждам
  • 36 Хайде стига с тази Меркел....

    7 13 Отговор

    До коментар #29 от "Гост":

    Първи "за" тези паспорти бяха Испания, Гърция, Дания, Швеция и др. ... Германците, по изключение, до последно бяха против.
  • 37 Християнин

    33 3 Отговор

    До коментар #34 от "Stéphanie 🎲":

    Сигурен бях стефание че ще има подобен отговор ами да бяхте прочели Библията преди да се изказвате и да си бяхте отворили очите за реалността която ни се случва не това което говорят по отровните медий купени и продадени отдавна сложете си ваксинка даже няколко за по сигурно ходете и с противогаз и задължително ваксинационен паспорт първо ще бъде на хартия после апликация в телефона и после татуировка белег на челото или дясната ръка успех

    Коментиран от #50

  • 38 Както винаги

    37 2 Отговор
    мошето даде тон.Гледах по ТВ,как тези- " със паспорта влизаха на концерт.Доволни,че били " свободни.Но ме втрещи другото: На входа стоеше човек и доближаваше някакъв четец,с формата на термометър за дистанционно мерене на температура.Знаете ли къде? До външната,обратна част на дланта.След пръстите.Що за могъща сила съществува,да принуди цял свят,да им изпълнява нарежданията безпрекословно?

    Коментиран от #39, #40

  • 39 6892

    30 2 Отговор

    До коментар #38 от "Както винаги":

    Вярно, сега го гледах. И в Швеция е така, те си слагат имплантант м/у палеца и показалеца в меката част и са много доволни. Значи това наистина се случва.
  • 40 Рогатото си е техен ортак от време оно..

    14 1 Отговор

    До коментар #38 от "Както винаги":

    Те затова от време на време си пийват кръвчица от гойчета,имат си и ритуални обичай за този банкет,практикуват си постоянно това ходене на ,,сладкарница"......
  • 41 ашкосън

    33 2 Отговор
    Тия Меркели, Макроновци се продъниха тотално.

    Хората разбраха, че са яко налагани и контролирани от " диктаторите глобалисти"- глобалните фамилни банкстерски корпорации- всички други собственици на корпорации, политици, чрез тях държавите са под техен контрол.

    Блокчейн парите, цифровото контролиране на всяка човешка дейност през мобилните устройства, чипове- от пазаруване на стоки до пътувания и соц. рейтинг като блокчейн цифрова заплата през клауд 5Г и следващите генерации изкуствен интелект.

    Много младежи се кефят, на средна възраст също, щото искат лесен и удобен живот с натискане на копчета- ама копчетата се дават и взимат от шефовете, според желанията и приходите на шефовете- глобалните банкстерски корпоративни фамили и междубраковите съюзи помежду им. Квото ти програмит през медиите и мобилните устройство и ти разрешат, това ще правиш искаш или не искаш.
    Соц. държавите искаха банани по Коледа и се продадоха на Западните корпорации и плантации, сега искат висок стандард ама няма, няма и да има, щото плановете на фамилните банкстерски корпорации са други.
  • 42 заспал сладко

    28 2 Отговор
    рестарта на света си върви,хората си блеят!паспорт,тескере,звънче на врата и в кланицата!
  • 43 От Германия никога нищо добро не е ....

    21 2 Отговор
    Видял Българският народ!То само като се сетиш за армагадана(Армагедон) Кобургската фатална фамилия за България и те втриса треска по силна и от короната на вируса...А за Берлинският конгрес да не говорим,първа,втора,а сега и трета сме все ортаци с това племе...Явно на политиците трябва да им сменим не само пола,но и градуса на партерната поза....
  • 44 злобар

    24 2 Отговор
    Тая тотално е изперкала но явно и цяла Германия е изперкала щом още я търпят.

    Коментиран от #47

  • 45 Demonaz

    27 4 Отговор
    Държатава Германия не същестува от 1945г. Това е американска губерния отдавна. Идеята на пандемията е редовното боц-боц. Ама айде нали е страшно. Ако беше така махалите,наркозависимите и бездомниците да ги няма.
  • 46 Асен

    19 2 Отговор
    Тая вече е тотално деградирала ! Това е сигнал за разпад или
  • 47 Асен

    13 3 Отговор

    До коментар #44 от "злобар":

    То в германия са вече почти повече от половината ислямисти а на тех не им дреме , важно е да си получават редовно помощите
  • 48 Тошо

    16 2 Отговор
    НЕЩАСТНИЦА .
  • 49 Факт

    9 0 Отговор
    Наш Бойко какво е казал по въпроса?
  • 50 Stéphanie 🎲

    3 13 Отговор

    До коментар #37 от "Християнин":

    Не знам вече какво да мисля ,чела съм библията не е там въпроса😕Проблема е тази чума корона ,иде реч за човешки живот и здравето.На практика за много болести има ваксина не е нещо ново .За чипирането още няма да ни сложат но на войниците са го измислили преди 2 дни го излъчиха по време на мисия заложници ...да могат да проследят обекта (това е добра новина )Но за нормалните хора като теб и мен не съм чувала още за чип .

    Коментиран от #52, #53

  • 51 ВИЗА

    18 2 Отговор
    ШЕНГЕН МЕНГЕН НА ВИ ЕВРОПКА НА ВИ ДЕМОКРАЦИЯ ВСИЧКО БЕШЕ ЛЪЖА СЕГА РАЗБРАХТЕ ЛИ РОБИ?
  • 52 Гост

    15 1 Отговор

    До коментар #50 от "Stéphanie 🎲":

    Нали целта е да не чуваме за чипове. Ако чуем, кой ще се ваксинира?

    Коментиран от #57, #61

  • 53 Аха

    5 6 Отговор

    До коментар #50 от "Stéphanie 🎲":

    Е си чувала, защото си овца.
  • 54 Някой си

    21 1 Отговор
    За тези, които не искат приготвили ли сте жълти шестоъгълник звезди за ревера?
    Това вече е медицински фашизъм и тотално погазване на закони, договори и човешки права!
  • 55 бог е всемогъщ

    18 2 Отговор
    Идва невиждана до сега диктатура.скоро ще започнат войни и невиждан до сега терор.но не се плашете,както казва Иисус тези са плевелите които ще бъдат изгорени.не се отделяйте от божия закон и правдата и ще бъдете спасени за вечни времена ,живи в господа. това е най великата награда и е само за тези които му се кланят обичат и следват неговият закон.
  • 56 Коко

    7 0 Отговор
    А дано се разбират да не се окаже че вкарали тази помия в себе си имат еднакви права със тия които не са ...
  • 57 Stéphanie 🎲

    1 10 Отговор

    До коментар #52 от "Гост":

    За войниците е добра идея риска по време на мисия е голям.Имаше идея и банковата карта да я направят под формата на чип ,влизаш в магазин пазаруваш не се нареждаш да чакаш.Чак на изхода машина за секунда те сканира и се плаща...но само идеи.Нормално е хората да са в стрес ами ако се замислиш със смартфона или на компа кой знае колко разлика няма от години сме чипирани.Ако е решено ще се случи искаме или не ,или невежеството още е голямо при хората не знам.Мислия много и аз по въпроса със идване на 6G вече няма мърдане навлизаме във нова ера.Даже има проект универсален войник нещо като Терминатор не знам дали дават такива репортажи във България
  • 58 Merkel

    3 1 Отговор
    Рапорт даден рапорт приет!
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 някой

    8 1 Отговор
    Гледам коментарите, пълни с плюсове и за каймак по някой минус, явно от ваксинирани.
  • 61 Тра-ла-ла

    16 2 Отговор

    До коментар #52 от "Гост":

    Какъв е проблема с чиповете? Имам две сим карти в телефона - два чипа, два броя IMEI в устройството - предполагам още два чипа, чип в ключа на автомобила, чип за домофона система, чипове в банковите карти и кой знае още къде.. Нямам проблем с чиповете! Имам проблем с диктатурата, която се стреми да използва технологиите за налагане на контрол!
  • 62 занулиране

    11 0 Отговор
    Тази баба е за психиатрична болница отдавна
    Както и тази Урсила фон дер Лай@нен
    Историята непрекъснато си прави шеги с немската нация
    Сега наред са немските гейове и немските крави които управляват така наречената Германия
  • 63 селтак

    4 1 Отговор
    Склерозата не прощава!
  • 64 5511

    8 1 Отговор

    До коментар #34 от "Stéphanie 🎲":

    Патента WO 2020/060606 A1 е регистриран от Микрософт и е за предаване на информация от човешко тяло до електронен приемник. Микрософт адвокатите го предложиха без заплащане на правителства които искат да следият болни от Ковид. Тове беше през Март 2020.
    Декември18,2019 учени от МИТ публикуваха научен доклад че вече могат да вкарат информация с инжекция която ще бъде като електронен имунизационен паспорт(...that is delivered under the skin at the same time as the vaccine). В доклада те благодарят на техните спонсори фондация Гатес.
  • 65 факт

    8 0 Отговор
    И зaceгa нe ce знae дaли в крaйнa cмeткa дaли пo-гoлямaтa чacт oт швeдитe щe ce вaкcинирaт. Cтрaнaтa e критичнo нacтрoeнa към имунизaциитe, cлeд кaтo прeди oкoлo дeceт гoдини мacoвaтa вaкcинaция cрeщу cвинcки грип дoвeдe дo нeблaгoприятни пocлeдици зa здрaвeтo нa дeцaтa. Cтoтици ce рaзбoляхa oт нaркoлeпcия - вид пaтoлoгичнa, бoлeзнeнa cънливocт. Тoгaвaшнaтa вaкcинaция ce прeвърнa в eдин oт нaй-гoлeмитe мeдицинcки cкaндaли в cтрaнaтa и хoрaтa oщe нe ca гo зaбрaвили.
  • 66 Иван

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "Ехааа":

    Време е да открият, както по Оруел министерства на истината, изобилието, любовта и мира.