Last news in Fakti

26 Февруари, 2021 13:44 2 264 7

Гръцкото правителството няма да облекчава COVID ограниченията

  • гърция-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • ваксина

Очакваше се от 1 март да отворят търговските обекти с предваритeлно запазен час за пазаруване, но и това няма да се случи, ресторанти и кафенета остават затворени

Гръцкото правителството няма да облекчава COVID ограниченията  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Правителството в Гърция няма да облекчава ограниченията, наложени като мярка срещу коронавирусната пандемия. Властите са в готовност да мобилизират частни клиники за настаняване на болните с COVID-19. По последни данни в южната ни съседка носители на британския вариант на вируса са над хиляда души.

Епидемиологичната обстановка - броят на заразените и разпространението на новия вариант на вируса не позволява отмяна на ограничителните мерки, заявиха днес пред медиите лекари от гръцкия щаб за контрол на разпространението на Covid-19.

Очаква се днес правителството за обяви още поне две седмици удължаване на карантината в област Атика, където живеят над четири милиона души.

В още няколко области в Гърция има сериозно увеличение на хоспитализираните. Почти няма места в COVID отделенията на болниците в гръцката столица. "Мобилизирайте незабавно частните клиники", призоваха от опозицията в парламента.

Очакваше се от 1 март да отворят търговските обекти с предваритeлно запазен час за пазаруване, но и това няма да се случи. Ресторанти и кафенета остават затворени.

Запазва се също вечерният час от 21:00 часа , а през почивните дни - от 18:00 часа.

По време на дебати в парламента опозицията атакува премиера Мицотакис с обвинения, че няма план за реакция срещу пандемията и с безкраен локдаун унищожава икономиката на страната.

Министерството на здравеопазването на Гърция информира, че броят на ваксинираните в COVID страната приближава един милион.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 елинадико

    23 0 Отговор
    Ще ги облекчи и още как.Щом останат празни хотелите и пусти плажовете,ще канят вече и куцо,кьораво и сакато.
  • 2 🐧🐧🐧🐧🐧🐧🐧🐧🐧🐧🐧🐧

    18 0 Отговор
    Садизъм до дупка докато пречупвт и последния грък и ги принудят сами да си нашият чиповете ! Новата реалност на Нова демокрация личи си, къде е обучен "лидера" им !
  • 3 Майна

    8 3 Отговор
    НА ТИЯ НАЛЯХА МНОГО ПАРИ И СЕГА ПРАВЯТ КАКВОТО ИМ КАЖАТ..

    Коментиран от #6

  • 4 шефче

    17 0 Отговор
    Гръцките управници са абсолютни изроди!!! Ако пподължават така, градинарите и камериерките в България, скоро ще са гърци!!!
  • 5 Ноооо

    7 0 Отговор
    Ще кандидатстват за бг паспорти скоро
  • 6 Грешка

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "Майна":

    Нито един цент не е влязьл в икономиката на Гърция! Всичко каквото Гърците си бяха построили без помощи отникъде им съсипаха, за центове продават на Германци, Китайци и др. огромни предприятия, пристанища, летища! Само с армията засега удрят на камьк, вьпреки директивите които дават за съсипването /разбирай демилитаризиране и отдаване на Егейско море на Турция и други чужденци/ все пак съумяха да подновят /крайно недостатъчно/ авиация и др. , ...........
  • 7 А византийците

    2 0 Отговор
    Какви продажници са.....