Last news in Fakti

26 Февруари, 2021 14:33 2 185 2

Криза в баровете! Депутати искат намаляване на акциза върху бирата

  • бира-
  • икономика-
  • пандемия-
  • великобритания

Благотворителната организация Alcohol Change UK обаче реагира с изявление, че цената за обществото от пиенето далеч надхвърля акциза върху алкохола

Криза в баровете! Депутати искат намаляване на акциза върху бирата - 1
Снимка: Shutterstock

Във Великобритания група депутати от Консервативната партия призоваха в бюджета, който ще бъде обявен следващата седмица, да залегне намаляване на акциза върху бирата, за да се помогне на пъбовете, които пострадаха тежко в резултат на локдауните.

Подписаното от 68 депутати писмо призовава министърът на финансите Риши Сунак да намали акциза върху бирата и това да залегне в бюджета, който той ще представи следващата седмица. Предупреждава се, че някои пъбове, голяма част от които смятани за „институции на социалното общуване“, могат да бъдат затворени без допълнителна помощ, а това ще има незабавен ефект и върху пивоварите. Асоциацията на британската бира и пъбовете вече призова за удължаване на облекчаването на данък добавена стойност за бизнеса, включващ и ресторантьорството.

Председателят на асоциацията Емма Маккларкин каза, че пъбовете са в ядрото на обществото и важна част от британскаа икономика с присъствието си във всички градове и села в цялата страна.

Благотворителната организация Alcohol Change UK обаче реагира с изявление, че цената за обществото от пиенето далеч надхвърля акциза върху алкохола.

Нейният председател Ричард Пайпър, който се бори за намаляване на вредата от алкохола изтъкна, че броят на починалите от злоупотреба с алкохол през миналата година е бил най-високият, откакто се води статистика и намаляването на акциза върху бирата е грешен ход.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 селтак

    4 1 Отговор
    Е най после и депутати да измислат нещо свестно!

    Коментиран от #2

  • 2 ддд

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "селтак":

    Те такива депутати на нас ли ще се паднат?