Last news in Fakti

26 Февруари, 2021 18:10 1 447 2

Мая Санду настоява за избори в Молдова

  • молдова-
  • правителство-
  • мая санду

Тя няма да одобри ново правителство

Мая Санду настоява за избори в Молдова - 1
Снимка; БГНЕС/EPA

Държавният глава на Молдова Мая Санду ще продължи да възпрепятства одобрението на правителството, съобщи ТАСС.

Президентът вече даде своето предложение за премиер. То беше отхвърлено от парламента.

Според нея законодателната власт може да бъде разпусната след 23 март. Тогава изтича конституционният срок за одобрение на правителството.

Санду заяви, че не вижда смисъл от издигане на нов кандидат за премиер. Тя очаква народните представители сами да се споразумеят за разпускането на парламента.

В противен случай опозицията ще чака изтичането на крайния срок. Конституционният съд обяви за незаконен опита на президента на няколко пъти да предлага неизбираем кандидат за премиер.

Санду иска отново да номинира Наталия Гаврилица за премиерския пост.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Killer

    1 0 Отговор
    Само жени ли ще бъдат в политиката?
    Има лесно-когато поискат да имат деца, не им ги правете, когато искат защита от някакво престъпление-оставете ги сами да се защитават.

    Коментиран от #2

  • 2 Брендилия

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Killer":

    Не всички жени с име Мая са еднакви. Тази е интелигентна и ще се справи. Кандидатката е посочена отнякъде. Президентката скоро беше в Москва