Last news in Fakti

27 Февруари, 2021 18:53 1 492 5

Първи случай на южноафриканския вариант в Словения

  • словения-
  • пандемия-
  • коронавирус-
  • щам-
  • регистриране

Властите призовават гражданите да избягват рисковани пътувания в чужбина

Първи случай на южноафриканския вариант в Словения - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Първи случай на южноафриканския вариант на новия коронавирус е потвърден в Словения, съобщи в петък министърът на здравеопазването Янез Поклукар. Пациентът е лекар от град Марибор, който е пребивавал в Намибия миналата седмица заедно с още няколко души и се е върнал на работа в понеделник, уточни министърът. Още двама души от тези, които са били заедно с лекаря в Африка, са заразени, вероятно със същия вариант на вируса, а други няколко души са поставени под карантина, съобщи Поклукар. По думите му няма нужда от някакви специални мерки във връзка с тези случаи.

Словенското външно министерство призова още веднъж словенските граждани да избягват рисковани пътувания в чужбина, като допълни, че увеличеният брой нови случаи на коронавирус в западна Словения се дължи на британския вариант на вируса, който се разпространява от Италия.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Железаров

    4 0 Отговор
    Аз си чакам Танзанийският,този не ме интересува.
  • 2 щамщамщам

    1 0 Отговор
    Добре, трябва де се подготви 4- та вълна, после с щам, на щама 5 та.

    Световната банка- частна организация на фамилни корпоративни банкери с международен статут, признат от държави е разписала документ, още преди частно финансираната от корпоративни фондации СЗО да обяви пандемията, че пандемията трябва да продължи до 2025 година.

    За да може да се цифровизират максимален брой хора, и да се вкарат в клауда на изкуствения интелект, собственост на фамилните банкови корпорации и ИТ корпорациите им.
    Новата система за експлоатация на хората- корпоративни соц. правила на поведение, гарантиращи, контрол над хората и постоянно увеличение на корпоративните акции.
    Хората ще бъдат вързани цифрово и следени от клауд изкуствениия интелект, при нарушаване на корпоративните предписания се намалява соц. рейтинг и блокчейн заплатата, директно контролирана от клауда. Налагат се санкции забрани да пътуваш, да ползваш обществен транспорт, да ходиш на театър, заведение, магазини, да работиш каквото искаш и т.н.

    Предполагам, чрез пандемията се цели за 4- 5 години хората да свикнат с цифровизирането си с задължителни регистраци, чипове в клауда и т.н.

    Младите са целевата група и хората на средна възраст- убеждават ги колко лесен и ефективен е цифровия клауд, но пропускат да казват, че клауда не е собственост на хората, а на няколко фамилни банкови корпорации и ИТ компаниите им и всеки, който се цифровизира, всички цифрови данни- тоест по голяма част от улеснения му

    Коментиран от #3

  • 3 Не лошо

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "щамщамщам":

    да научиш що е "клауд" , че иначе голям карашик става.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Stéphanie 🎲

    0 0 Отговор
    Да попитам защо не се спират мигрантите ,очаквам скоро и арабска модификация 😂няма се очудя 😉Нормалните хора са под контрол а със мигрантите те нали ходят по улиците на Европа ????Нека първо от тях да бяха започнали ,така се получава нещо като да напълниш чаша с пробито дъно.Можем да си играем на корона вирус още 5 години докато мигрантите измрат грозно написано ама 😉