28 Февруари, 2021 10:21 2 504 1

Съседите отлагат връщането на учениците в клас

  • турция-
  • ученици-
  • дистанционно обучение

От 1 март те продължават дистанционното обучение

Съседите отлагат връщането на учениците в клас - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Министерството на образованието на Турция огласи нареждане, с което отлага преминаването към присъствени занятия в училище на учениците, първоначално планирано за 1 март. Нареждането е било разпратено до валийствата във всичките 81 окръга на страната. В понеделник турските ученици в големите градове ще продължат да учат дистанционно до второ нареждане.

Датата за евентуално преминаване към присъствени занятия в училище ще бъде огласена официално след заседание на специализирания научен съвет за борба срещу коронавируса. На заседанието, което ще се състои на 1 март, се предвижда да бъде обсъдена епидемиологичната обстановка в страната във връзка с разпространението на пандемията от коронавируса.

Според близки до съвета източници решенията ще бъдат взети въз основа на показателите за различните области, които са разпределяни в четири категории в зависимост от риска - без риск или с малък, среден и висок ръст на разпространение на коронавирус.

Решенията на съвета ще бъдат огласени от президента Реджеп Тайип Ердоган. Очаква се той да съобщи и при какви условия би могло да бъдат отворени обществените заведения - ресторанти, кафенета и пр., които са затворени от ноември м.г. Преди това бе съобщено, че заведенията ще заработят редовно от 1 март.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мехраба

    2 5 Отговор
    Беш кааве,шекер йок,машаллах чоджум..