Last news in Fakti

1 Март, 2021 13:15 3 571 12

Локдаун в двумилионен град заради... един случай на COVID-19

  • нова зеландия-
  • коронавирус-
  • пандемия

Нова Зеландия е открила повече от 2000 случая на COVID-19 от началото на пандемията с 26 смъртни случая

Локдаун в двумилионен град заради... един случай на COVID-19 - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Кметът на Оукланд Фил Гоф призова жителите да се ваксинират, след като най-големият град в Нова Зеландия влезе в четвъртата си блокировка през почивните дни, откакто започна пандемията COVID-19, като градът ще губи почти 22 милиона долара на ден поради ограничителни мерки, предава Ройтерс.

Премиерът Джасинда Ардерн въведе седемдневна блокировка в град с два милиона жители поради един случай на зараза с COVID-19, подчертавайки, че „е по-добре да се предотвратява, отколкото да се лекува“, предава Фокус.

Заради този подход множество световни експерти отдадоха почит на Нова Зеландия, която, според тях, прилага един от най-добрите начини за защита срещу COVID-19 в света, но не всички са във възторг от последния „локдаун“, като някои граждани разкритикуваха това решение в социалните мрежи.

Фил Гоф заяви, че градът ще губи около 200 работни места и 21,7 милиона долара на ден поради блокирането.

„Ваксините в Оукланд трябва да бъдат наш приоритет, за да предотвратим бъдещи блокировки, да защитим работни места и доходи и да гарантираме, че Оукланд може да участва в икономическото възстановяване на страната“, каза Гоф.

Във връзка с последната блокировка са отменени или отложени спортните и културни събития, а се стигна и до огромни задръствания, тъй като в петък хората трябваше да чакат с часове на полицейските постове, прибирайки се от работа.

Нова Зеландия е открила повече от 2000 случая на COVID-19 от началото на пандемията с 26 смъртни случая.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 zeus

    40 5 Отговор
    Това се нарича повод, а не причина, само са чакали извинение да изпълнят нарежданията ;)
  • 2 Анонимен

    25 4 Отговор
    На Антарктифа колко случая има.Пингвините проверихте ли ги.
  • 3 Полудяха тези от 3 пол

    31 6 Отговор
    Ами хайде локдаун на Планетата,а? Като нямате деца и внуци,а само се чудите какво сте,Нормалните имат Семейства,Война ли им обявявате?!

    Коментиран от #12

  • 4 Мисирка

    22 2 Отговор
    Никой, абсолютно никой не произнася името на най-голямия град в НЗ - Оукланд! Всички казваме Окланд. Хайде моля, няма нужда от такова изопачаване. Все едно някой да ми произнася името на родния ми град Соуфия!

    И между впрочем локдауна (не блокировка) е политически трик - започнаха да пристигат ваксините Гейтс и започна тормоза, за да ни накарат да се ваксинираме!

    Коментиран от #5

  • 5 факт

    2 2 Отговор

    До коментар #4 от "Мисирка":

    Окланд не звучи по британски.
  • 6 ДС на НРБ

    12 2 Отговор
    Ха, аматьори. Тук ореваха орталъка за празника на Шипка, при 1000 болни дневно!
  • 7 озадачен

    18 1 Отговор
    шашава работа, значи ако всяка седмица има по един случай трябва да затворят за цяла година при 52ма положителни .... Светът върви към дебилщина с пълна сила ...

    Коментиран от #8

  • 8 Рошко

    15 0 Отговор

    До коментар #7 от "озадачен":

    Той вече е в дебилщина, нормалните от ден на ден стая е все по малко, светът се управлява от алчни психопати
  • 9 кьорфишек

    8 1 Отговор
    Безумие
  • 10 НеДа

    8 0 Отговор
    Значи заради един заразен от Корона,трябва да умрат хиляди други от други заболявания и самоубийства. "Те" решават кой ще живее и кой ще умре. Някой още да не е разбрал, че живеем в нова, този път Корона диктатура! В пъти по-страшна от Комунизма. Диктатурата на неолибералите, водени от неутолима жажда за пари и неограничена власт.
  • 11 К 1929

    1 1 Отговор
    ЗАКРИВАЙЙЙ
  • 12 PSG FR

    5 0 Отговор

    До коментар #3 от "Полудяха тези от 3 пол":

    Това не е нормално наистина и съм напълно съгласен с мнението ти. Тази мания трябва да престане, иначе какво? Държавите ще обявяват война на собствения си народ ли? На хората, заради които са на тези позиции? Кой плаща данъци и от чии доходи се издържат те?
    Здравни вноски се плащат дори и да си безработен. Откъде накъде е всичко това?