Last news in Fakti

1 Март, 2021 17:43 7 397 51

"Македония е под пълен контрол на Белград"

  • северна македония-
  • сърбия-
  • контрол-
  • албанци-
  • ким мехмети

Пленници на сръбската политическа памет са не само македонските политически елити, но и някои албански политици

"Македония е под пълен контрол на Белград" - 1
Снимка: Shutterstock

Не само македонските, но и албанските политици в Македония се държат като слуги на Белград и работят срещу българо-албанското сближаване. Това заяви известният албански писател и публицист от РСМакедония Ким Мехмети за най-гледаната телевизия в Косово, ТВ Дукагини, предаде агенция БГНЕС.

Според Ким Мехмети пленници на сръбската политическа памет са не само македонските политически елити, но и някои албански политици, включително албанският премиер Еди Рама, който подкрепя сръбски проекти като “балканския мини Шенген”. „Когато слушате албанските министри в македонското правителство, които защитават македонските интереси, имате чувството, че са македонци. Което отразява тяхната малоценност и тяхното васалско съзнание”, каза Ким Мехмети.

Според него тази сервилност на представителите на ДУИ (Демократичният съюз за интеграция, политическа партия на етническите албанци в Северна Македония – бел. прев.) към Белград ги принуждава да се правят, че не знаят, че Сърбия е инвестирала в продължение на десетилетия, в убеждаване на македонците, че албанците и българите са техни естествени врагове. В едночасовото предаване, посветено на творчеството и живота му, писателят Ким Мехмети се позовава и на конфликта от 2001 г., твърдейки, че той е станал в момент, когато е започнало българо-албанското сближаване.

“Не бива да забравяме, че през 2001 г. Любчо Георгиевски беше на власт със своя албански коалиционен партньор ДПА и че албанско-българското сближаване смути великосръбските центрове, които направиха всичко, за да премахнат от политическата сцена всички противници на великосръбските интереси“, каза Мехмети. Той добави, че след падането на правителството на Георгиевски Македония отново се е превърнала в това, което е била в бивша Югославия – политически послушен филиал на Белград. Днес, казва Мехмети, Македония е под пълния контрол на Белград и остава неясно как това може да не притеснява лидерите на ДУИ, които са правителствени коалиционни партньори с най-просръбските политически структури в Македония от две десетилетия,

„Това, че днешна Македония е под пълния контрол на Белград, се доказва от ентусиазма, с който македонските държавници подкрепят великосръбските проекти, като „балканския мини Шенген“. За съжаление, подобни сръбски проекти не притесняват албанските политици в Скопие, както и министър-председателят на Албания Еди Рама, което доказва, че някои албански политици са пленници на сръбската политическа памет”, заключава Ким Мехмети.


Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 29 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Путин

    5 19 Отговор
    Браво Бойко,Маладец!
  • 2 Софиянец

    59 11 Отговор
    А Белград е под пълен контрол на рассия

    Коментиран от #8

  • 3 Дидо

    31 7 Отговор
    Означава на Кремъл
  • 4 Да напомня..

    20 92 Отговор
    Докато Хитлер и камериерката му Борис три окупирваха и тормозеха Македония,сърбите се биеха като Гойко Митич срещу лудият фюрер,не ми се правете на ущипани фолкаджийки.. Същата фекалност сме и сега..

    Коментиран от #5, #6, #16, #22

  • 5 Софиянец

    53 10 Отговор

    До коментар #4 от "Да напомня..":

    Какви са тези басни, това в на всеки километър с шумкаря Данаилов ли го глЕда
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Възможно е

    23 2 Отговор
    властите в Белград да притежават компомати уличаващи македонския елит в хомо....зъм
  • 8 Шоп от Сердика градъ

    17 7 Отговор

    До коментар #2 от "Софиянец":

    Така е Градски !
    Северняците са под пълен контрол на Шумадийците, Шумадийците са под пълен контрол на Мужиците,
    Мужиците са под пълен контрол на Водката,
    Водката я доставят малки зелени човечета от Алфа Кентавър и е варена в ядрен казан.....
    И това нещо се случва още от времето когато БАЩИ ТЕ ИМ СА БИЛИ МАЙКИ, А ЛЕЛИТЕ ИМ ЧИЧОВЦИ.
    Всичко ще се нареди когато , просто се надявам:Силата да бъде с тях. И Миле Китич да пребъде.
  • 9 Пълни глупости!

    13 17 Отговор
    Как ли пък не-значи лошите сега са Сърбите! Под контролни са на тези които ги създадоха за Троянски кон на Балканите, и това не са окупираните Балкански държавици с политици клоуни и подлоги навсякъде специално подбрани !
  • 10 5 и 6..

    3 46 Отговор
    Криви Ганьовци сте - вечно прави,вечно дрипави и мразени,пустошта на душата..Все така да дрипавеем,като сме най-злобното и нечестно образувание на Старият Континент..
  • 11 стоян

    56 2 Отговор
    Браво за албанеца -умни и вярни приказки е казал ама няма да го чуят
  • 12 Шкембака

    4 8 Отговор
    Ще постигне в Македония това което постигна възродителният процес
  • 13 бай Даньо

    45 4 Отговор
    Крайно време е в България да се събудим от инфантилните си фантазии за братя македонци и подобни глупотевини и да започнем да третираме македония като вражеска държава каквато по позиция, говорене, политическо маневриране и съюзи е . Станалото станало но не трябва да си зариваме главата в пясъка какво е македония. Омразната антибългарска доктрина на македонизма увлича дори македонските албанци ... Боже, божке ле, а Бойко искаше да ги навре тия измекяри през гърлото на българите в Европа!?

    Коментиран от #15

  • 14 Северна Македония лъжат че са бедни !

    5 25 Отговор
    Къде е съкровището на цар Александър Македонски Велики !? Само златото е над 5 000 тона а отделно хиляди тонове сребро и хиляди хиляди карати скъпоценни камъни други работи ! За сравнение днес САЩ имат 8 000 тона злато. Гледайте филма в YouTube на английски език
  • 15 Абе Даньо

    12 20 Отговор

    До коментар #13 от "бай Даньо":

    Кои сме тези НИЕ,дето ще решаваме кое-как?! Нямаме Путин,нямаме Вучич,само се надвикване по сайтовете,да се видим на 04-04 колко ни са силни гласовете..
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 България

    4 40 Отговор
    Този косовар който цитират газ пикае от омраза и към сърби и към албанците които си обичат Македония Не му давайте поле за изява той подкрепя явно войната

    Коментиран от #38

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Що бе,чобан?

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "Чобанинъ":

    Излъгах ли? Айде кажи ти истината..
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Каскетчик

    6 31 Отговор

    До коментар #4 от "Да напомня..":

    Нормално Сърбия Македония Албания и тн. обичат Франция както и Гърция Румъния и тн.Само прстия булгар кисне с германция

    Коментиран от #40

  • 23 Перо

    21 1 Отговор
    Само дървото оправя: даване на ултиматума и прекъсване на всякакви връзки до изпълнението му и визов режим.
  • 24 Чуваш ли бе,ей?

    3 2 Отговор

    До коментар #16 от "Чобанинъ":

    Отговори ми къде излъгах,що ми мълчиш като петвековна п....а?
  • 25 KENEPHBG

    12 34 Отговор
    Погледнете какъв KENEPH e BG! С какви очи искате да вкарвате и други хора във вашия KENEPH? Ами вижте се вие! Главата на българина е KENEPH затова и страната му е KENEPH. Само природата е красива, но не задълго...Македония беше автономна република в рамките на богата и отворена към Европа Югославия. Едно е да си бил в една държава с бели хора като Словенци или Хървати, друго е да си бил в комунистическия рай на Тодор Живков гъзолизеца на Брежнев. Македонците са видяли къде е хубавото и никога няма да се върнат в българския KENEPH.

    Коментиран от #32, #36

  • 26 Хи хи хи

    20 5 Отговор
    Духайте таратора русороби болшевики Нямате бъдеще

    Коментиран от #27

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 шопендар

    23 4 Отговор
    доста време мина,но най после го проумяхте,скопие-белград-москва-очевадно
  • 29 Грогу

    23 2 Отговор
    Oмрaзaтa , кoятo мaкeтa изливaт върху бългaритe вeчe дaвa рeзултaти . Пoчвa дa ce чувa oт тук , oтт тaм... кaк бъългaритe
    “пoздрaвявaт " нaкeдoнцитe кoгaтo ги cрeщнaт в Eврoпa . Фaшиcти ли cмe , тaтaри ли cмe , щe тoрмoзят мaкeдoнци c бълг. пacпoрти ли ? Тeпървa щe рaззбeрат кaквo e дa ядocaш бългaрин.
  • 30 Басри Алиев

    13 2 Отговор
    А хОМО дружинката Илинден как ще се изходи по въпроса?!
  • 31 Верно е

    8 19 Отговор
    Верно е че "Македония е под пълен контрол на Белград" защото за македонците българите са окупатори, а сърбите освободители и след 1919г Македония е изцяло в границите и просветно културното влияние на Сръбска Югославия, която строй училища и болници, инвестира в икономиката и образова македонското население...!!!

    Коментиран от #33

  • 32 Грогу

    13 5 Отговор

    До коментар #25 от "KENEPHBG":

    Взс пък кой ви иска ..кой ви приззнава за хора , камо ли за македонци. Измислете си друга история и си трошете главите .Ообачее докато ти плюеш , България издзва паспорти на македонци . Те така те .
  • 33 Грогу

    12 4 Отговор

    До коментар #31 от "Верно е":

    Е, хубаво , де...това какво общо има с българските ви корени ?
  • 34 йордан

    20 4 Отговор
    Българи нека да не бъдем вечно добри и отстъпчиви, ние също трябва да мразим македонците защото ще ни се качат на главата.
    Стига сме им отстъпвали и сме ги галили като деца. Вече е ясно че те са ни най върли врагове.
  • 35 Кси

    18 2 Отговор
    Това е така и прозира отвсякъде, вижда се с просто око, при най-малката стъпка за сближаване, следва реванш в обратна посока, аха Македония да допусне български медии и университети, следва изучаване на сръбски език/до скоро им е бил задължитрлен/ и сръбски културен център/до скоро са били под пълно сръбско влияние в югосбиротака/, уж да строят жп линия и коридор 8 с европейски пари, а не, трябвало нова линия за Белград, налудничавото поведение на заев е поради същите причини...
  • 36 Кси

    12 3 Отговор

    До коментар #25 от "KENEPHBG":

    Кенефа е калемегдан, че много смърди, лично се убедих, това за просперираща държава югосбирщинара не е вярно, това е в сърбоманските кратуни, за достъп до дрипи и парцали, е просперитет според ценностите, дайте им на македонистите сръбски жупани и личности да ни оставят вече, много дотегнаха с това опростачвабе, бавно кензефалник, изхождайсе у вас на сръбска маса, там го изтропай

    Коментиран от #37

  • 37 KENEPHBG

    3 17 Отговор

    До коментар #36 от "Кси":

    Аз съм от Пловдив. Съжалявам само за едно, за съединението. Омразата към София е голяма.

    Коментиран от #39

  • 38 5432

    9 1 Отговор

    До коментар #17 от "България":

    Ким е от Скопйе и ги знае отлично нещата, които твърди.
  • 39 Грогу

    15 1 Отговор

    До коментар #37 от "KENEPHBG":

    Е, те и помаците ни мраазят ....за дз не помисли някоой , че са българи , чиито деди са сменили вярата си , та и вие за това ни мразите ,...ние сме свикнали . От нас получавате само презрение заради подлоста си.

    Коментиран от #41

  • 40 Кси

    9 1 Отговор

    До коментар #22 от "Каскетчик":

    Прост ще викаш на тоя, дето не те е донаправил, а умните с умната Франция вече не могат да се оправят с мигрантите, на какво са заприличали като държава, не е истина
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 мъкедонска античка п#чка

    17 2 Отговор
    Стига сте занимавали с тези безродници! Вето докрай. А за останалото да са живи и здрави албанците. Дайте да си оправяме нашата държава, не ни занимавайте с тези. Всичките национални катастрофи са заради тази територия, пълна с камънаци. Оставяйте ги, ако искат кроманьонци да се пишат и наследници на древните марсианци да бъдат. Само да не крадат българската история, останалото е без значение. Навън има 3 млн. българи, но за тях нищо не се коментира. От сутрин до вечер само за Зайо-Байо и тия чукари се говори. И ще видите на преброяването, колко от тях ще се пишат българи...
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Tarnovetz

    19 1 Отговор
    В Библиотеката на Конгреса на USA има разсекретен доклад на СIA за българския произход на макетата

    Коментиран от #46

  • 46 Карибите

    9 0 Отговор

    До коментар #45 от "Tarnovetz":

    Нещо смениха тактиката , не пишат , че не са българи , а че не искат да са българи...и аз си мечтая да съм се родил на Карибите ,...всеки има право да мечтае.Да ни оставят истоорията , че ще ги пляскаме по крадливите пръстчета .
  • 47 БЮРМ/FYROM

    7 1 Отговор
    Измислената, смешна и жалка "държава" няма място в Европейския съюз. ВЕТО докрай. Промити мозъци. Кресливи и злобни, руско-сръбски подлоги. Крадци на история, език и култура. БЮРМаджии-безродници.
  • 48 Дядо Гарийо

    8 0 Отговор
    Ни съ притеснувайте. След 30 годин шъ влезе Македония у Унията и ке я превземе. Щот те са я напраили..А, до тогаз да съчинуват новата си история и азбука, щот са потомци на Александра Велики, Гай Юлий Цезаря и още други, включително и Наполеона, а и Айнщайна го забуравих.. Па и Луната шъ дъ е тяхна и ке я делят...
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Много са ми смешни Тея.

    7 0 Отговор
    Те за това боготворят Тито.
    Но не знаят какво ги чака.
    ЕС през крив макарон.
    Ще разберат какво е предателство.
  • 51 Полковник РУМНО

    8 0 Отговор
    Никакво влизане на СМакедония в ЕС. Ако това стане, край с България и българският език. Те са исторически терористи, а с терористи не се преговаря. Те са българи и в тескеретата им го пише. В турските архиви в Анкара е пълно с такива документи. Това се знае. Всичко друго е приказки.
Новини по държави: