Last news in Fakti

2 Март, 2021 08:20 3 306 8

Данък богатство предлагат в Германия

  • германия-
  • данък-
  • олаф шолц

Предложение на социалдемократите

Данък богатство предлагат в Германия - 1
Снимка; БГНЕС/EPA

Данък богатство върху доходите на най-богатите германци. Това предлага Германската социалдемократическа партия, съобщи Ди Велт.

Предложението беше обявено от германския министър на финансите Олаф Шолц. Представена е новата програма на групата.

Тя ще бъде приета през май. Шолц е единственият номиниран за канцлер към този момент.

Социалдемократите са против идеите за балансиран бюджет без нови кредити. Климатът и дигитализацията се предлагат като основни приоритети.

Предлага се данък богатство от един процент върху доходите на най-богатите. Социалдемократическата партия се опитва да си върне позициите.

Към момента тя опитва да си върне мястото на втора партия в страната.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Всички

    16 5 Отговор
    Освен крадливите българи имат такъв. У нас дерат и бедните.
  • 2 облагай

    10 5 Отговор
    Какво ще кажете, комунисти?
  • 3 БАЙ Х@Й ‼

    18 0 Отговор
    Евреи предложиха "новото нормално" - след проследяващи гривни за престъпници сега гривни и за НЕваксинирани!

    Коментиран от #6

  • 4 Гост

    15 1 Отговор
    С един процент много ще ги ужилят богаташите. За живота на милионите мюсюлмани, които не искат да работят ще продължат да плащат обикновените хора, трудещи се дисциплинирано.
  • 5 От Германия

    10 1 Отговор
    Данъците в Германия са и без това убийствени. Гледат се предимно доходите в Германия, но данъчното облагане не. Информирайте се за финансовите класове, в които са разпределени работещите...
  • 6 Рошко

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "БАЙ Х@Й ‼":

    И чипове за ваксинирани то е едно, така като светът се управлява от психопати
  • 7 читател

    1 1 Отговор
    Всички сте комунисти от дс, данс. Как в бедна българия успяхте да имате много недвижими имоти. И нашите са дошли с много брави от Гърция, пари, как стана така, че последните станаха първи. Ние знаем как, като ги ударихте и ги оставихте 10 г, някои 13 г, а и по 20 г безработни. И всички виж къде ори парите в сащ, при шевкет шападжиев. Другите при черепа. Вълка козината си мени но нрави никога.
  • 8 112

    1 1 Отговор
    Редно е да имат данъци. Всички драпат към властта, за да си играят вътре техните игри взаимно. В сащ са против да им се отдържат, затова всички плюят и тръмп и шевкет по демократите. Не били съгласни. И аз не бях съгласна вие в България да ни оставяте 20 години без работа и да харчим от придопитото от беломорска тракия. Нямате срама забогателите бедняци... И те го казаха, и аз го пиша същото, от 20 г.. Трябва да си прост, да си мързелив и цънцър.. Мисъл на Шевкет от Мадан - САЩ, уж побегнал през гърция и се отзовали в Щатите 1964. Тж им е помогнал. Както бе помогнал на наши близки.
Новини по държави: