Last news in Fakti

2 Март, 2021 11:37 2 042 12

Франция ще ваксинира и възрастни с „АстраЗенека“

  • астразенека-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • ваксини-
  • сащ-
  • европа

Здравният министър обяви, че тя е подходяща и за по-възрастните граждани

Франция ще ваксинира и възрастни с „АстраЗенека“ - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Френското правителство обяви, че започва да ваксинира и възрастни хора с придружаващи заболявания с препарата на фирмата „АстраЗенека“, предадоха световните агенции, съобщи bTV.

Първоначално Франция реши да поставя ваксината на хора под 65 години заради недостатъчните данни от клиничните изпитвания в тази възрастова група. Сега здравният министър на страната обяви, че тя е подходяща и за гражданите между 65 и 74 години. Ваксината на „АстраЗенека“ е с висока ефективност при възрастните хора и във Великобритания, например, се прилага на всички възрастови групи. Няколко европейски държави обаче ограничиха използването ѝ за хора до 65-годишна възраст, сред които е и Германия.

Разпространението на по-заразни варианти на коронавируса в Съединените щати може да доведе до четвърта вълна заболяването отвъд Океана, твърдят експерти. През изминалата седмица в Щатите на ден са регистрирани около 70 000 нови случая дневно, което е много високо число. Смъртните случаи са около 2000 на ден. От Центъра за превенция на заболяванията в САЩ прогнозират, че по-заразният британски вариант ще стане доминиращ в Щатите през идния месец. До момента от Центъра са регистрирали повече от 2463 инфекции с притеснителни варианти. Повечето от тях – поне 2400 – се дължат на британския вариант.

Чехия обяви, че започва масово тестване за коронавирус във всички средни и големи предприятия. Правителството на Андрей Бабиш прие мярката на заседанието снощи. Ще бъдат тествани около 2,1 млн. работници и служители с антигенни тестове поне веднъж седмично през следващите две седмици. Междувременно Италия назначи военен логистик на позицията специален комисар по борбата с коронавируса. Франческо Паоло Филюоло е генерал, бивш командир на силите на НАТО в Косово и началник по логистиката на армията от 2018 г. Това се случва на фона на нарастващите критики, че ваксинационната кампания в страната върви прекалено бавно. Назначаването на Филюоли е знак, че този процес ще бъде ускорен. До момента в Италия са поставени 4,3 млн. ваксини, включително втори дози.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Русский

    4 0 Отговор
    Ваксиниран съм с Спутник.
  • 2 КОВИД ЗОМБИТА

    11 1 Отговор
    Скоро,, демократите"ще ви ваксинират на сила ще ви хващат като кучета с примки ще ви чипират и ваксинират!
  • 3 555

    12 0 Отговор
    Интересно, как стана подходяща? А възрастните съгласни ли са? Бабет макарон с нея ли ще я ваксинират?

    Коментиран от #6

  • 4 А бе, Марче

    13 0 Отговор
    ''Франция ще ваксинира и възрастни с „АстраЗенека“.'' Това към крими или полит новините спада?
  • 5 Stéphanie 🎲

    4 0 Отговор
    До лятото ако не са гушнали букета пенсионерите са готови за рейв парти на живо😁Във Ибиза ще посрешат старци тази година 😂😂Младите ще гледаме от тубата виртуално 😕и ще чакаме резултати.
  • 6 ами

    12 1 Отговор

    До коментар #3 от "555":

    След разговор с ''правилните'' хора, здравният министър обяви, че тя е подходяща и за по-възрастните граждани.
  • 7 mafiota

    3 12 Отговор
    единственото вярно решение е задължителната ваксинация. които не иска да стои заключен без право да излиза на обществени места.

    Коментиран от #12

  • 8 Сандо

    5 1 Отговор
    Че няма да я хвърлят,я!Пари са се давали !!!
  • 9 Мария Атанасова!!! Франция ще ваксинира

    6 1 Отговор
    Възрастните с Астра Зенека??? В тази държава не живеят Идиоти, а ти се правиш на такава!!

    Коментиран от #10

  • 10 Stéphanie 🎲

    6 1 Отговор

    До коментар #9 от "Мария Атанасова!!! Франция ще ваксинира":

    Марчето не лъже така е Olivier Véran и даде зелена светлина за възрастни над 65 г.и болни рисковата група няма грешка 😂Скоро много франсета ще получат наследство ако ваксината или другите ваксини не са добри
  • 11 Аз40🏴‍☠️

    4 0 Отговор
    Пак се замесват военните. Малко по малко ни насочват към нещо много опасно. Скоро ще изкарат картите на масата.
  • 12 Случаен

    5 0 Отговор

    До коментар #7 от "mafiota":

    Въобще няма да стоя заключен. Тръгвам лятото из Родопите. Но да им стъпя тази година в Гърция нямам намерение Те мене ще ме манипулират, че за едното море да се инжектирам с Бог знае какво.