Last news in Fakti

2 Март, 2021 11:12 2 060 17

Обвиниха Amazon в расова дискриминация

  • amazon-
  • амазон-
  • расова дискриминация-
  • служители

Служителка твърди, че компанията плаща по-малко на тъмнокожите

Обвиниха Amazon в расова дискриминация - 1
Снимка: Shutterstock

Служителката на американската компания Amazon Шарлот Нюман е завела федерално дело срещу онлайн търговеца на дребно и е обвинила ръководството в расова дискриминация, пише в. „Сиатъл Таймс”, позовавайки се на съдебен документ, предаде БГНЕС.

Според Нюман ръководството на компанията, по-специално подразделението в Сиатъл, е пристрастно към чернокожите служители. Жената описва случаи, при които за работа ѝ се плаща по-малко от белите ѝ колеги със същите умения. Тя твърди още, че поради расова пристрастност на чернокожите служители се отказва повишение. Американката повдигна и обвинения в сексуален тормоз и насилие срещу директора на едно от отделенията.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Меркантилност

    26 1 Отговор
    браво. точно така, правилно. браво на Амазон
  • 2 Принтер

    4 1 Отговор
    Амчи,
    Така де ....43
  • 3 гост

    17 1 Отговор
    Тая черната сигурно е некадърна и се чуди каква гадост да измисли за да смуче пари, много права им дадоха на тези га дове...
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Stéphanie 🎲

    14 0 Отговор
    Колко да им плаща повечето са без диплома ,имам представа каво точно работят .Давали са видео афрото 4 часа най много 5 часа работен ден .Няма как да взема повече от човек който работи 7-8 часа,приготвя колети по адрес ,доставка то за там се иска минимом да четеш те и това не могат повечето😂По скоро да му целуват ръка че им дава някой лев ,и както винаги сексуален тормоз 😉като няма за какво друго се хванат ДИРЕКТОРА ше търси африканка 😂😁😉 от работничките хехеее корона,спин,крастичка..😂 а как ухае потен афро 🤢 в магазина кога минават ппкрай теб да не говорим за други работи

    Коментиран от #7

  • 6 Адвокат

    11 0 Отговор
    Подразделението е пристрастно към чернокожите означава че чернокожите получават повече, след това в статията пише жената получавала по малко от белите тоест гадае, трето не е имала повишение ами не всеки е заслужил, и след това обвинява директора в секс тормоз демек белия директор харесал афроамериканка вместо хубава бяла служителка малко съмнително, и метоо ще изяде главата на държавата с глупости
  • 7 Адвокат

    11 0 Отговор

    До коментар #5 от "Stéphanie 🎲":

    Абсолютно си права Стефи тия африкано американки нямат хабер и образование но искат всеки ден повишение като бял човек, същата работа и в България, и когато чакаме на опашка пред медицински кабинет ромите избутват всички за да са първи е няма как

    Коментиран от #9

  • 8 бледолики

    7 2 Отговор
    Тия афроамериканки освен да ги принтирам на принтер и да ги сложа в компютърна симулация могат да работят единствено в самата компютърна игра в някоя симулирана реалност иначе за друго нестават
  • 9 Stéphanie 🎲

    9 2 Отговор

    До коментар #7 от "Адвокат":

    Проблема е че им се дава работа трябва да ги пратят на полето и във фермите където им мястото .И няма да има проблеми за нашите индианци същото те са с една идея по добре смучат на социални Боко да им спре социалните
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 хитроизвъртяно

    1 1 Отговор
    Амазон спонсорираха кампанията на демократите Пелоси, Хилъри и президент- елект Бидон и тяхната нова " трансджендър нормалност, радикализъм, отмяната на майка, баща, момче, момиче, ЛГБТ, БЛМ екстремизъм".
    ИТ гигантите Цензурират всяко мнение, което не съвпада с " новата трандсджендър нормалност" на демократите.

    Какво е внушението на статията, промени пола си на трансджендър в личната си карта, за да не бъдеш обвиняван в сексуален тормоз.
    Няма да те наемем на работа, ако не си трансджендър, защото ще ни съдиш след време.

    Хитра пропаганда от ИТ компания, спонсорираща демократите и " новата трансджендър нормалност" в САЩ и ЕС- Англия, САЩ, Германия англосаксонски държави с англосаксонски и еврейските фамилни банкстерски корпорации, ИТ компаниите им, контролиращи населението в тези държави чрез НПО, партийни политици свързани с демократите в САЩ- идеологично, икономически, социално и т.н..
  • 12 Анонимен

    5 0 Отговор
    В Амазон има начини за измерване продуктивността на служителите . Ако нейната е по ниска - логично е да получи по малка заплата . Прекалява се с оплакванията за дискриминация . Накрая ще стане лъжливото овчарче - никой няма да обръща внимание .
  • 13 трансджендър

    0 1 Отговор
    Прочетох коментарите.

    Реакциите са точно такива, каквито се очаква да бъдат- нахъсване и насъскване на хората:
    " - Тия афроамериканци и т.н...."

    И реакциите съответно на афроамериканците са същите срещу тези които емоцианолно реагират срещу тях.

    А демократите, спосорирани от ИТ сектора, собственост на англосаксонски и еврейски фамилни кланови банкови корпорации( в миналото прадядовците им са печелили много от робството- косвено или пряко, ако се разгледа исторически компаниите им и участието им в компании през 18, 19 и трансформирането им в партии, компаннии, корпорации през 20 век).

    Идеята е когато двама се бият, третия винаги печели. Хората се бият, фамилни корпоративни елити печелят.

    Тънката идея е, ако не искате да си имате проблеми с сексуална, расова дискриманция си сменете пола на " трансджендър- социално и расов неутрален".
    Ако искате работодетели- корпорации, компании, фирми да ви наемат на работа си сменете пола на " трансджендър- социално и расов неутрален" за да не съдите работаделя за сексуална, расова дискриминация.

    А защо им е нужен безполов човек. Най- вероятно, когато хората масово почната да си предоставят данни в клауд изкуствения интелект- всеки ще бъде цифровизиран като субект/ лице.
    Този човек/ субект няма природа, език, пол защото е машинно символичен код.
    И тогава човек ще бъде тотално управляван от законните и правилата на собствениците на изкуствения интелект, корпорациите, щото 80- 90 % от действията, разгов

    Коментиран от #14

  • 14 трансджендър

    0 1 Отговор

    До коментар #13 от "трансджендър":

    А защо им е нужен безполов човек. Най- вероятно, когато хората масово почната да си предоставят данни в клауд изкуствения интелект- всеки ще бъде цифровизиран като субект/ лице с цифров паспорт за самоличност.
    Този човек/ субект няма природа, език, пол защото е машинно символичен код.
    И тогава човек ще бъде тотално управляван от законните и правилата на собствениците на изкуствения интелект, корпорациите.
    Защото 80- 90 % от действията, разговорите, работата, живота му ще бъде в виртуална соц- среда не в природна, както сега. Само като тяло ще бъде в тази природна среда, а като субект ще действа в виртуалната клауд изкуствен интелект среда.
    Природната среда, физическо тяло най- вероятно ще се признае за второстепенно и недействителна като правен субект и личност. Парите на фамилните корпоративни кланове ще стигнат да си купят юристи и лобисти, които да прокарат закони, ако се налага.

    Такъв цифровизиран човек живеещ в виртуална соц среда, най- вероятно ще бъде собственост и подчинен на законите за интелектуална частна собственост, на собствениците на ИТ клауд изкуствен интелект.
    Не на Конституция, държавни закони, защото в бъдещето се опитват да наложат в света глобална държава управлявана от корпоративния клауд изкуствен интелект.

    Директно го е заявил Клаус Швааб в " новия пандемичен рестарт".
    Тая пандемична година бъдещето поколение- беше държана по цял ден на дигитално образование, хората под локдауна в дигитална интернет среда. Свикване с "

    Коментиран от #15

  • 15 трансджендър

    0 1 Отговор

    До коментар #14 от "трансджендър":

    Не на Конституция, държавни закони, защото в бъдещето се опитват да наложат в света глобална държава управлявана от корпоративния клауд изкуствен интелект.
    Директно го е заявил Клаус Швааб в " новия пандемичен рестарт".

    И както изглежда, сега е започнало да се подготвя и налага тази промяна в САЩ, Англия, Германия- от демократи и банкови, ИТ корпорации, преминаването към " трансджендър безполов субект", а ако го наложат, плавно да се премине към " безполов цифровизиран субект" изключително удобен от правна гледна точка за контрол, собственост и управление от корпоративните собственици на ИТ клауда.
  • 16 Четник

    2 0 Отговор
    В складовете на Амазон в УК работят предимно млади хора със способности на роботи.Тоз процес е така оптимизиран,че ме можеш да си кажеш малкото име.Черните хора генетично са мързеливи или по—скоро не са пъргави като белите.Те работят бавно,мислят бавно .Собствениците са се видяли в чудо с такива работници но те за защитени от закона .
  • 17 ахоихо

    2 0 Отговор
    А я да се върнат в Африка и да муат банани по цял ден...Сига риве,печката.