Last news in Fakti

2 Март, 2021 12:15 3 320 42

Преговорите между България и Северна Македония не напредват

  • северна македония-
  • преговори-
  • прозрачност

Липсва и прозрачност

Преговорите между България и Северна Македония не напредват - 1
Снимка; БГНЕС/EPA

Разговорите между България и Северна Македония не напредват, но липсва прозрачност. Това публикува вестник Слободен Печат.

През последните дни се проведе нова среща по историческите и образователните въпроси. Там напредък не беше постигнат.

В същото време общият план за действие не върви бързо, както се очакваше. Представители на македонските учени, участващи в срещите, не дадоха изявление за преговорите.

Предизборната кампания в България започва след дни. Междуправителственото заседание, на което трябва да бъде приет планът за действие, реално ще бъде планиран от следващото правителство.

Дотогава вероятно ще има разгорещяване на изявленията. Отправен е призив за повече яснота по преговорите.

Към момента македонските дипломати не разкриват темите на разговор.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Софиянец

    39 2 Отговор
    Тея сърби прави не вденаха ли, че ще пропуснат ЕС?!
  • 2 След

    21 1 Отговор
    изборите изобщо ще отпаднат !
  • 3 choko

    41 3 Отговор
    Как да напреднат като те са тотално сърбинизирани!

    Коментиран от #6

  • 4 Врачка

    21 3 Отговор
    Макетата да подписват пълна и безусловна капитулация.
  • 5 Tarnovetz

    31 0 Отговор
    В Библиотеката на Конгреса на USA има разсекретен доклад на СIA за българския произход на макетата. Преди време документа беше дискутиран от “Македонска Трибуна” – Toronto, CA, основан от покойния Г. Младенов – племенник на Ванче Михайлов.
  • 6 TтТ

    23 1 Отговор

    До коментар #3 от "choko":

    Македонизирани със силна превързаност към сърбите и под тяхно влияние!
  • 7 Е сега сърбите

    8 1 Отговор
    На нас или на тях са бракя

    Коментиран от #8

  • 8 ТтТ

    15 0 Отговор

    До коментар #7 от "Е сега сърбите":

    Всички сме братя! Само, че сърбите са от друга майка!!!

    Коментиран от #22

  • 9 100

    16 4 Отговор
    За Северна Македония по-добре да се договорим със Сърбия и Гърция, те дърпат конците в Скопие. от макетата малко зависи.

    Коментиран от #24

  • 10 Калмук

    19 1 Отговор
    Няма лошо, ние не бързаме.
  • 11 1ви август 2017

    11 1 Отговор
    На 01.08.2017 г. Бойко Борисов, в присъствието на външната на България министърка и по съвет на Шкембето на отбраната, си свали гащите в Скопие и се наведе на Заев.

    Оттогава меракът на Заев е да се възползва от наведения български премиер със свалените гащи и донякъде успя - вкара си СРМ в нАТО-то.

    А след това поиска и иска още и още!

    Еее, ама не може така! В българското антинародно Народно събрание, след като ратифицираха свалените премиерски гащи, първо Волен, а после и Валерката и Каракачанката се сетиха, че така не може!

    И българското антинародно Народно събрание измисли тенекийка за голото премиерско Д.
    И прие ДЕКЛАРАЦИЯ, която на практика отменя свалените до коленете гащи на премиера.

    И сега Зайо Байо Мераклийски беснее от яд и мерак!
    Не може да влези и в ЕС-то! Иска да влезе, но има тенекийка!

    Затова ще изчака изборите за ново българско Д.
  • 12 Монтанчанин

    17 0 Отговор
    Никакъв компромис докато не си признаят че до 44г. са били чисти Българи.Ако новото правителство отстъпи значи са предатели,а за предателите знаете кво е наказанието.

    Коментиран от #14, #19

  • 13 Павел Пенев

    19 0 Отговор
    За да няма съмнения,преговорите просто трябва да бъдат прекратени, а ЕС да бъде предупреден,да заеме позицията на България като единствено правилната.

    Коментиран от #18

  • 14 А Борисов

    8 0 Отговор

    До коментар #12 от "Монтанчанин":

    който ни предаде на 01.08.2017 какъв е и какво за него?!
  • 15 Добра воля

    17 0 Отговор
    Като идентичност , макетата имзт само еединия си инат ...могат да подпишат договора и така ... Ние сме с бълг. произход ,но не исксаме да сме българи .Нека да е на тяхното , нас и така ни устройва .
  • 16 Любен

    11 0 Отговор
    Република С/ръбска/ Македония е едно нищо. Нито Македония нито Сърбия ще влязат в ЕС. Защото са Евроазиатци. ЕС е само за европейци.
    А България може да дръпне чергата изпод краката на сърбомакедонстващите като едностранно официално да обяви жителите на Македония за българи, независимо там кой как се идетифицира, и да им създаде "бърза" и безплатна пътека за получаване на бг гражданство и паспорти по процедурата за издаване на бг паспорти на жителите на България - в РПУ-тата и консулствата. Без доказване, без рушвети, а само с деклариране че се чувстват българи, плюс снимки и валиден македонски документ за самоличност. Ако приложим тази мярка и за всички "външни" българи ще си решим маса демографски, дипломатически и други проблеми завинаги. А сърбомакетата ако щат да ореват Европа и света.

    Коментиран от #40

  • 17 Полковник РУМНО

    15 1 Отговор
    Никакво влизане на СМакедония в ЕС. Ако това стане, край с България и българският език. Те са исторически терористи, а с терористи не се преговаря. Те са българи и в тескеретата им го пише. В турските архиви в Анкара е пълно с такива документи. Това се знае. Всичко друго е приказки.
  • 18 Полковник РУМНО

    13 1 Отговор

    До коментар #13 от "Павел Пенев":

    Правилно! Никакво влизане на СМакедония в ЕС. Ако това стане, край с България и българският език. Те са исторически терористи, а с терористи не се преговаря. Те са българи и в тескеретата им го пише. В турските архиви в Анкара е пълно с такива документи. Това се знае. Всичко друго е приказки.
  • 19 Полковник РУМНО

    12 2 Отговор

    До коментар #12 от "Монтанчанин":

    Абсолютно! Никакво влизане на СМакедония в ЕС. Ако това стане, край с България и българският език. Те са исторически терористи, а с терористи не се преговаря. Те са българи и в тескеретата им го пише. В турските архиви в Анкара е пълно с такива документи. Това се знае. Всичко друго е приказки.
  • 20 Кси

    6 2 Отговор
    Докато са в сръбската хватка, нищо няма да се постигне, за всички е ясно
  • 21 Втория с Коня

    6 2 Отговор
    Е, запънали се много магарета на един мост и до там. Нито искат да минат, нито да се върнат назад. Толкова им е акъла!
  • 22 Лейка

    1 6 Отговор

    До коментар #8 от "ТтТ":

    Не чешай сърбите, те Са наши братя. Тези от ляво на тях са друга стока. Малко мисли!

    Коментиран от #27

  • 23 мастън

    0 4 Отговор
    Борисов немедленно да обяви война на македонците!Хем ще открънка някой и друг месец още в управлението.

    Коментиран от #32

  • 24 Кси

    12 0 Отговор

    До коментар #9 от "100":

    Какво да се договаряме с тия, ние зор нямаме, Сърбия и Гърция искат да я делят, ние я искаме цяла

    Коментиран от #35

  • 25 Реалиста

    6 0 Отговор
    Защо трябва да се обръща изобщо внимание на една изкуствено създадена измислена държава.Държавниците им и политиците им нямат какво да правят и затова единствената им дейност е спорове с България.Те друго просто нямат како правят.Ако спрат споровете с България независимо на каква тема, до няма шест месеца и всички ще го заправят.Някой сеща ли се за нещо, което да вършат, просто няма и Заеца ще бъде отсвирен. Затова сега това единствената им работа.
  • 26 Българин

    1 6 Отговор
    От това разтакаване и псевдопатриотични игрички на щатско-турската власт в София печелят само Турция и мюсюлманските кръгове . Наскоро Реп Сев.Македония бе принудена да признае албанския език за втори официален , както искаха американците още при отделянето и от Югославия . Тези удари по братски нам народи , като сърби и макета , са удари и по българската сигурнист !

    Коментиран от #38

  • 27 Наистина си

    13 0 Отговор

    До коментар #22 от "Лейка":

    Лейчица, ако можеш посочи един приятелски жест на " братята" ти сърби!!!! Аз знам за "братските" им постъпки, още като се почне от разтурянето на легията на Раковски, през сръбско- българската, междусъюзническата, избиването над 30 000 българи и 120 000 в затворите след 1945г., щенията им за унищожаване на българската държава след първата, че и втората световна война! А за това което и турците не успяха да направят а те с помоща на коминтерна направиха превръщайки чисти българи в македонци да не говорим! Сръбската плескавица и лепа ти Брена е едно, политиката и великосръбския удбашки шовинизъм друго!!!
  • 28 Тези

    9 0 Отговор
    Инати не разбраха ли че трябва поне малко да се навеждат, а те се държат като че ли са най старата и най голямата държава на света. Съвземе те се северни македонци защото ще изчезните от картата.
  • 29 Перо

    10 0 Отговор
    Нека макетата изкарат същото време,като с Гърция! После ще влезнат в ЕС,чрез Албания. Люпчо Георгиевски разбира нещата,но македонистките мишки непрекъснато го оплюват от дупките.
  • 30 Перо

    9 0 Отговор
    Какви преговори може да се водят с македонистите,когато за всичко едно си баба знае,едно си баба бае: “Немам доказ,али твърдам”! Спиране на преговори,даване на ултиматум и изолация с вето,до като узреят бетонните тикви!
  • 31 Перо

    11 0 Отговор
    Ако отпадне антибългаризма и откраднатата БГ история и исторически личности,македонистката измислена държава ще се разпадне за 24 ч.Те на това се крепят,иначе с неетническата “нация”е свършено!
  • 32 мастън

    4 0 Отговор

    До коментар #23 от "мастън":

    Такова неуважение към България?! Това е истински казус бели..,,повод за война,,!
  • 33 Обичаш родината си!

    8 1 Отговор
    Докато Скопие не спре с югославската си политика, ще гласа ЕС през прозореца на колата!
  • 34 МОЗГАЗ

    6 0 Отговор
    СЕВЕРНО-МАРСИАНСКИ УЧЕНИ НЯМА.ИМА ПРОФАНИ ТВЪРДЯЩИ ЕДНА ИЗМИСЛЕНА ОТ ТЯХ ТЕЗА КОЯТО НЕ МОГАТ ДА ДОКАЖАТ ПРОСТО ЗАЩОТО НЯМА МАКЕДОНЦИ ПРЕДИ 1944 ГОДИНА.ФАКТ.НЯМА И ДОКУМЕНТИ И ДОКАЗАТЕЛСТВА. ТАКА ЧЕ ЩЕ ЧАКАТ ЗА ЕС ДОКАТО НЕ ПРИЕМАТ ПРЕДЛОЖЕНИЯТА НА ЛЮБЧО ГЕОРГИЕВСКИ, КОЙТО ПОНЕ ИМАШЕ ДОБЛЕСТТА ДА ЗАЯВИ ИСТИНАТА В ПРАВ ТЕКСТ
  • 35 100

    1 0 Отговор

    До коментар #24 от "Кси":

    Да се договорим да спрат антибългарското говорене и писане и да са по-сговорчиви за историята. Имаме сметка да сме в по-добри отношения с тях.
  • 36 Браво

    3 0 Отговор
    Аз не разбирам защо продължаваме да преговаряме с тия безродници.наречени македонци....няма смисъл.Вето и точка и който се декларира българин да дойде и да си извади поспорт и точка по въпроса! Никакви преговори...не се преговаря език.род и история!
  • 37 Мимч

    4 0 Отговор
    Абе тия макета явно се надявст,че като се смени властта в България и след това ще си постигнат целите,като им клекнем.Не знам от къде имат тази информация,но на това се надяват.Но който и да зойде на власт с тях трябва да разговаря от позицията на истината за България...,докато проумеят.....
  • 38 Полковник РУМНО

    2 0 Отговор

    До коментар #26 от "Българин":

    Пишеш глупости. И тaкa, запомни добре! САЩ винаги са подкрепяли обединението на българския народ. Винаги! От турско и до днес. По време на юговойната САЩ предложиха на България да присъедини Македония с цел ограничаване кланетата на сърбите. Нашите нeдoрacли пoлитици застанаха зад "нерушимост на границите", признаха Македония и я подкрепиха с оръжие и с предупреждения към сърбите и албанците. ТOТAЛНA ГРEШКA! Днес САЩ и НАТО имат стратегически интерес от създаване на защитен вал България, Македония Албания срещу Русия, надигащият се османизъм в Турция и уязвимата териториално Гърция. Русия пък винаги е подкрепяла Мaкeдoния, Сърбия и Гърция срещу България. Сега отново Русия е в основата на антибългарските действия на македонистите, сърбите и шпионската си паплач в България. Зa Руcия,cтрaтeгичecки приятeл нa Бaлкaнитe e Cърбия, a нe Бългaрия. Мoля дa ce зaпoмни дoбрe тoвa! Другoтo e прикaзки.
  • 39 Болярин

    0 0 Отговор
    Господата макета са чисто мелнишко вино - колкото отлежават (в изолация), толкова по истински българи стават !
    Съвсем скоро всички ще бъдат с български паспорти и ще искат да няма граница помежду ни !!!
  • 40 ИМПЕРИАЛИСТ

    3 0 Отговор

    До коментар #16 от "Любен":

    1. С. Македония е все още в сръбска орбита.
    2. Сърбия, дори и поставена на колене, няма да изпусне С. Македония от хватката си.
    3. По тези причини, България не може да окаже никакво положително влияние към С. Македония.
    4. Всяко наше действие за вразумяване на С. Македония затяга сръбската примка.
    5. Даването на българско гражданство на скопяни не води до нищо положително.
    6. Всякакви политически преговори/пазарлъци са безполезни.

    Коментиран от #41, #42

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Ранд

    2 0 Отговор

    До коментар #40 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Така е . Цяла България разбра , че преговорите са безмисленн, но нашите от външно налитат да преговарят и това си е .Правят се , че имат някаква тайна стратегия , а ние не можем да я разгадаем.Смешни са .
Новини по държави: