Last news in Fakti

2 Март, 2021 21:17 1 956 8

В Испания: 8 души на съд заради масовите безредици след ареста на рапъра Пабло Хасел

  • испания-
  • рапър-
  • каталуния-
  • пабло хасел

Предполага се, че именно те са запалили в събота вечерта полицейския микробус с агент на каталунската полиция вътре, който успя да излезе невредим

В Испания: 8 души на съд заради масовите безредици след ареста на рапъра Пабло Хасел - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Днес пред съда в Барселона се изправиха 8 души, които са обвинени, че са част от престъпна група, която е била в основата на масовите безредици след арестуването на рапъра Пабло Хасел. От тях шестима са италианци, един французин и един е испанец.

На осемте пълнолетни граждани са повдигнати обвинения за принадлежност към престъпна група, нарушение на обществения ред, увреждане на имущество и опит за убийство.

Предполага се, че именно те са запалили в събота вечерта полицейския микробус с агент на каталунската полиция вътре, който успя да излезе невредим.

Това беше 12-ата поредната нощ на безредици в защита на арестувания рапър Пабло Хасел. Тогава бяха арестувани 15 души, 7 от които са част от тази група, а осмият бе заловен по-късно.

Според властите петимата мъже и трите жени са действали „съвместно” при разбиването на банки, магазини и нападенията над полицаи.

Регионалният министър на вътрешните работи Микел Сампер разкри, че те винаги са били на групи, за да можеq докато едните са извършвали вандалските действия, останалите да ги защитават и да им осигурят прикритие и изходен маршрут, за да избегнат ареста.

При събирането на доказателства са претърсени две индустриални сгради в Барселона и Матаро, обитавани от тях.

Разследването продължава, а полицията не изключва да има още арести от тази група.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 карамфила

    12 5 Отговор
    Тези 8 присъди ще са 8 гвоздея в ковчега на Испания,това е капката която ще прелее чашата.
  • 2 ***

    10 4 Отговор
    Санкции и само санкции!!!
    Никакви почивки повече в Испания, докато не капитолират!
  • 3 555

    11 3 Отговор
    ЕС няма ли да се съберат, за да наложат санкции, за брутално то разгонване на протестиращите и арестуването на 8 души. САЩ също не се ли е обадил. А лицемери?
  • 4 Като

    5 4 Отговор
    гледам коментарите и човек без да е на ясно с положението в България ще разбере- какво стадо живее там- разбиращи и професори по всичко!!!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Киро

    6 0 Отговор
    Освободете Дневалните и Пабло Хасел,не е ли едно и също!?Или и тук има двойни стандарти?Санкции за Испания ,няма ли?
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Хъш

    0 0 Отговор
    Какъв рапър, ляв екстремист.
Новини по държави: