2 Март, 2021 21:23 3 529 40

"АстраЗенека": Ваксината ни е ефективна и при възрастните!

  • ваксина-
  • астразенека-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • щам

При лица над 80-годишна възраст данните предполагат, че единична доза, от която ѝ да е ваксина (AZ/Oxford или Pfizer/Biontech) е над 80% ефективна в превантиране на хоспитализациите около 3-4 седмици след ваксинацията

"АстраЗенека": Ваксината ни е ефективна и при възрастните! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Последните данни от реалната практика надграждат нарастващия брой доказателства, че ваксината на "АстраЗенека" е ефективна в редуцирането на инфекциите и в спасяването на животи. Данните ще продължат да се натрупват в предстоящите седмици и месеци, което ще разшири разбирането за ефективността. Тези данни ще включват информация за две дози от ваксината, което се очаква да осигури най-добра протекция.

Това сочат от "АстраЗенека" в позиция относно съобщени данни за ефективност на ваксината им в Англия, цитирана от Нова тв.

Вчера в края на деня министърът на здравеопазването на Великобритания Мат Ханкок анонсира резултатите от независим анализ на данни от реалната практика от цяла Англия, които предполагат, че ваксината срещу COVID19 на АстраЗенека е високо ефективна в редуцирането на COVID-19 инфекции при лица на и над 70-годишна възраст.

Събрани и анализирани от Публично Здраве Англия (PHE) съобщените данни са внесени за публикуване като предпечат (предстои да бъдат прегледани от двама независими рецензенти).

При лица над 80-годишна възраст данните предполагат, че единична доза, от която ѝ да е ваксина (AZ/Oxford или Pfizer/Biontech) е над 80% ефективна в превантиране на хоспитализациите около 3-4 седмици след ваксинацията.

Това са ранни данни и е необходимо допълнително време, за да се оцени напълно ефектът на ваксината срещу COVID-19 на АстраЗенека и по конкретно върху смъртността.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Майна

    21 8 Отговор
    ЕСФЕКТИВНА Е...,ЩЕ СЪСИПИ ВСЕКИ , ОСОБЕНО ВЪЗРАСТНИТЕ

    Коментиран от #20

  • 2 карамфила

    24 5 Отговор
    Ами ваксинирайте поджарникарчето като ваксината е ефективна и при възрастните,на години е старчето.
  • 3 Майна

    23 6 Отговор
    ЗАПОЧНАХ ДА ПИША КАТО МЕЧО, АМА ТО ВЕЧЕ НЯМАМ ДУМИ....НЕПРЕКЪСНАТА ПРОПАГАНДА, ДОКАТО ТОТАЛНО ЧОВЕК БЛОКИРА

    Коментиран от #6, #19

  • 4 не става

    14 6 Отговор
    Да бе докато те хване и 5 отделни щама са мутирали всеки по няколко пъти и така во-веки ще си бием нови "ваксини"
  • 5 БАЙ КУРТИ

    22 5 Отговор
    Айде почна се .И СЕГА ВСИЧКИ ПОД СТРОЙ .
    Който не се боцне с нашата ваксина няма да ходи на работа /вече има и рекет от ОМБАШИИТЕ на фирмите
    Не си ваксиниран и си на улицата .

    Коментиран от #7

  • 6 карамфила

    22 2 Отговор

    До коментар #3 от "Майна":

    Спри бг телевизията и бг радиото и ако имаш късмет може и да се спасиш от психозта и психиятрията.Мисли с главата си не с телевизора,както го беше казал един сърбин.
  • 7 карамфила

    9 1 Отговор

    До коментар #5 от "БАЙ КУРТИ":

    На война като на война.
  • 8 Лек недостатък на ваксините

    12 4 Отговор
    Лек сърдечен арест или сърдечна недостатъчност и удвояване на сърдечната дейност и избягването на диагностични грешки при бъбречни и сърдечносъдови заболявания и епилептични припадъци и алергични реакции с летален изход и колапс постоянни паник атаки и халюцинации с параноя и дезориентация психично разстройство характеризиращо се с нарушение на мисловната дейност граничещо с социопатия и деменция фригидност полова немощ и слабост импотентност неспособност за задържане на ерекция състояние на полова неудовлетвореност и студенина състояние на афект леки и продължителни колики и разстройство и газове в огромни количества и обеми и с неприятна миризма тремор и желание за употреба на огромни количества алкохол гъбички по ноктите и дизентерия.

    Коментиран от #16

  • 9 ***

    18 2 Отговор
    Тя ако беше много хубава щяха англичаните да се ваксинират с нея, нали е от оксфордския университет!!!
    Запада ражда само алчни мушеници измамници и рекетьори!!!

    Коментиран от #36

  • 10 Астра Зенека

    16 1 Отговор
    Ваксината ни ефективно праща в гробищата сухите съчки.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 ХАХАХА

    3 0 Отговор
    какво става тука

    Коментиран от #14

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 БАЙ КУРТИ

    6 1 Отговор

    До коментар #8 от "Лек недостатък на ваксините":

    То да е само това с мед да го намажеш и се чудят как здрав и прав а върви като мумефициран , а и колко ще гушнат букета
  • 17 Мазньо

    10 1 Отговор
    Чудесна новина,след няколко месеца като приключи третата фаза на клинични изпитания,и премахнете "информираното съгласие",се обадете!
  • 18 Азззззззззз

    12 1 Отговор
    Ваксината е ефективна. Убива безотказно.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Rado

    2 6 Отговор

    До коментар #1 от "Майна":

    Защо 60% от руснаците не искат да се ваксинират със Спутник V
  • 21 Blackthorn

    5 1 Отговор
    Ахааа, ефективно ги мори викате... Има кой да ви съди!
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Рус Швед

    4 0 Отговор
    Ние Викингите се лекуваме с Българска Ракия 52 Градуса И Истинската истина че ни мамят за да ни го сложат отзад

    Коментиран от #25

  • 24 Иван Грозни

    6 1 Отговор
    Ефективна е и за починалите.
  • 25 А Четохте

    2 2 Отговор

    До коментар #23 от "Рус Швед":

    ЛИ за Швция през 1993 година Мале Мале Какъв Вирус ,той Ковид ряпа да яде - Шведската национална статистика публикува данни за смъртността, които показват, че в април 2020 г. е отчетен най-високият брой починали хора на месечна база за последните 26 години.

    Общо 10 458 души в страната са починали през месец април по време на епидемията от Covid-19, показват предварителните данни на службата. Не всички случаи са свързани с коронавирусната инфекция, но тя е основната причина за извънредното покачване на този показател на фона на предходни години.

    "Трябва да се върнем до декември 1993 г., за да видим по-голяма смъртност в един-единствен месец. Тогава са починали 11 057 души. Общата смъртност за цялата 1993 г. е достигнала 97 008 души, което е вторият най-висок годишен показател от 1918 г. по време на пика на епидемията от испанския грип", казва анализаторът от шведската статистическа служба Томас Йохансон в официално съобщение.

    Според последните данни за Covid-19 в Швеция - общо 3698 души с потвърдена проба за заболяването са починали от началото на кризата до 19 май. Правителството на страната беше единственото в Европа, което заложи на режим на препоръки за самодисциплина и лична отговорност, вместо строго контролирани заповеди или законови промени.
    Смъртните случаи както през 1993, така и през 2000 г. са били високи в резултат на огнища на сезонен грип, съобщи статис

    Коментиран от #28

  • 26 Зоя Паунова

    5 1 Отговор
    В Канада е забранена над 65 години ...... Мръсни Канадски Комунисти
  • 27 бимбалки

    10 2 Отговор
    Не съм антиваксър...ама - Астразенека, Пфайзър- Леки, Модерна.
    Направили си корпоративна фондация около Бил Гейтс, дават по 3 млрд. годишно на СЗО, да прави епидемии, които Бил Гейтс се хвали, че предварително бил симулирал, и им рекламира генномодифицираните ваксини.

    Държавните здравни агенции, здравната агенция на ЕК, кооперирани с СЗО налагат указанията му, а политиците тези указания на хората. Частните медии не спират да всяват страх и паника.

    И накрая се оказва, че даже и да се ваксинираш, пак може да се заразиш, като демократа сенатор в САЩ.
    Липса на всякаква медицинска логика.
    Израел въвел " зелени паспорти", дискриминиращи по здравен признак гражданите, " проследяващи цифровизирани гривни" за туристите- постоянно ни го набутват, като някакво достижение на цивилзацията.
    Ние евреи ли сме, та ни облъчват кво ставало в Израел.
    ЕК тръгнали и те " зелени паспорти" да обсъждат, ако не се ваксинираш няма пътуване, работа и т.н. А иначе е доброволно.

    За много, много големи пари става въпрос, щом отвсякъде те облъчват с информация- а нищо не е безплатно като медийна реклама- в новините, от " експерти от докторски съюзи, които ще взимат после бонуси от ваксините"( търговска практика).
    Много пари се влагат в пропаганда по медиите, 3 млрд. за СЗО значи десетки и стотици пъти повече се очаква да изкарат корпоративните фармации от пандемията и ваксините.
    Щом са включили целия арсенал- от политици до санитари, образно казано.

    Медицината е бизнес
  • 28 каша

    5 0 Отговор

    До коментар #25 от "А Четохте":

    "...Нe вcички cлучaи ca cвързaни c кoрoнaвируcнaтa инфeкция, нo тя e ocнoвнaтa причинa зa извънрeднoтo пoкaчвaнe нa тoзи пoкaзaтeл нa фoнa нa прeдхoдни гoдини..."
    .............

    Поне казват между другото, че не всички случаи са свързани с Ковид.
    А от тези записани с Ковид, колко са им правени аутопсии за доказване на смъртта от Ковид.
    Така, че да не се окаже като 1993 г. смъртността през 2020 април, да е от сезонен грип.

    Последната година се тества само за Ковид, а за останалите 52 инфекциозни вируса- респираторни, грипни, някои от тях с много тежки дихателни инфекции не се тества. А симптомите на повечето съвпадат- температура, кашлица, главоболие, загуба на вкус, тежки атипични пневмони, синдром на дихателната недостатъчност...
    Щото, ако се тестваше, може би щеше да цъфнат букет вируси+ Ковид характерни за пролетно- есенния период, не само Ковид, на който се приписваха всички заболели, за да се обявят нужните цифри за нужната епидемия, за нужната ваксина.

    Като прочетох, че СЗО (дето обяви епидемията и даваше насоки на всички държавни здравни агенции и политици за тестване, записване на броя на заразени) всяка година се спонсорира с около 3 млрд. $ от частни корпоративни фарма фондаци, като на Бил Гейтс и работи по техни проекти, колкото и да съм тъп:
    2+ 2= 4
    Пандемия, паника сред хората и продажба на ваксини за десетки, десетки милиарди с държавни поръчки за една година.Чист келепир.

    Коментиран от #37

  • 29 Зеленкоридор

    2 1 Отговор
    Наште домети са по-червени от ваште домати :-)
    Юруш, на сам народее, днеска има утре нямааааа
  • 30 Аз плащам

    0 0 Отговор
    На джипито да ме ваксинира с задният край на спринцовката че не боли
  • 31 Дядо бг

    0 0 Отговор
    за съжаление хората които не са учили достатъчно, благодарение на капитализма, понеже са ги ползвали само за прости работници, както и до сега всъщност в цяла западна Европа, трябва да знаят истината за тази ситуация !!!!
  • 32 Дядо бг

    1 2 Отговор
    за съжаление хората които не са учили достатъчно, благодарение на капитализма, понеже са ги ползвали само за прости работници, както и до сега всъщност в цяла западна Европа, трябва да знаят истината за тази ситуация !!!!че няма такива ваксини Астра мостра! само Русия прави ваксини!
  • 33 Факт

    6 1 Отговор
    Откакто се ваксинират хората с астра зенека случаите скочиха от 300 на 2400! В Германия я отхвърлиха хората.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Софянец

    1 2 Отговор
    Айде по добре не.
  • 36 Аз съм на 68

    2 7 Отговор

    До коментар #9 от "***":

    И си сложих АСТРА ЗЕНЕКА в събота. Получих грипоподобни симптоми които вече отшумяха..след месец ще имам 85 процента защита и в началото на месец май ще сложа втората доза. 3 милиона англичани са с АСТРА и още толкова с Пфайзер.

    Коментиран от #38, #40

  • 37 Били Гейтс

    1 0 Отговор

    До коментар #28 от "каша":

    си е милиардер и филантроп...но както казват евреите..НЕ ОСТАВА ДОБРО НЕНАКАЗАНО.
  • 38 ***

    1 0 Отговор

    До коментар #36 от "Аз съм на 68":

    Той и Земенски преболедувал вече от Код 19 се ваксинира пред телевизията с "витамин С" !
  • 39 емо73канар

    3 0 Отговор
    То хубаво, ама ние не ви е искаме. Дръжте си я, и ваксинирайте всички ингилизи с нея.
  • 40 гъбаря

    1 0 Отговор

    До коментар #36 от "Аз съм на 68":

    И направо ще цъфнеш,но да внимаваш как...Може като цвете,може и като мая в кенеф.Кмета на Брезник се ваксинирАл,а сега е заразен с ковид19 и то в не лека форма.Да са ти честити и втората и третата ваксина!