3 Март, 2021 18:42 1 957 23

"Алтернатива за Германия" ще бъде наблюдавана заради подозрения в екстремизъм

  • алтернатива за германия-
  • германия-
  • екстремизъм

Федералната служба за защита на конституцията определи партията като „опасен елемент“

"Алтернатива за Германия" ще бъде наблюдавана заради подозрения в екстремизъм - 1
Снимка: БГНЕС

Германското контраразузнаване определи крайнодясната парламентарна партия „Алтернатива за Германия“ като „застрашаваща конституционното управление“. Най-голямата опозиционна партия в Германия ще бъде наблюдавана заради подозрения в крайнодесен екстремизъм, съобщи БНР.

"Задължават ни да се имунизираме с РНК-ваксина, която ще промени нашата ДНК! Не забравяйте - няма никакви научни доказателства за извънредна епидемиологична обстановка!". Това е само една от конспиративните теории, които разпространяват някои представители на „Алтернатива за Германия“. Влиятелният в източните провинции Бьорн Хьоке, един от най-радикалните партийни дейци, поставя под съмнение пандемията и подстрекава съмишлениците да се опълчат на така наречената от него „корона-диктатура“, която управлява в Берлин.

Но не отношението на „Алтернатива за Германия“ към Covid кризата и решенията на правителството са във фокуса на службите, а доказаните връзки с неонацисти и подозрения за нарушаване на конституцията. Според Федералната служба за защита на конституцията, германското контраразузнаване, партията е дала достатъчно поводи за извода, че се стреми към промяна на конституционно установения ред в страната. Решението на службите се основава на двугодишен анализ заради множество изказвания и действия на партията, които потъпкват човешките права и подкопават демокрацията.

Категоризирането на партията като „опасен елемент“ позволява на контраразузнаването да използва специални разузнавателни средства, да внедрява агенти под прикритие в редиците на партията, да извършва обиски в помещенията ѝ.

От парламентарните избори през 2017 година „Алтернатива за Германия“ е най-голямата опозиционна партия във Федералната република. Председателят на партията Тино Крупала определи решението на контраразузнаването като „политическо“.

"Решението е скандално и ние ще предприемем юридически стъпки срещу него. Контраразузнаването разпространи информацията до медиите преди да ни уведоми. И това се случва две седмици преди регионални избори. Такова поведение вреди на демокрацията", заяви в първи коментар по темата Тино Крупала.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Човека Коза

    9 19 Отговор
    А така, браво! Нашивайте го на Клаус Шваб и другите п0мияри от породата му с 200!

    Коментиран от #8

  • 2 Майна

    46 0 Отговор
    ЗАПОЧНАХА С МАЧКАНЕТО..ПО НАЦИСКИ...СВЕТЪТ ЩЕ ВЪСТАНЕ СРЕЩУ ТОЗИ ПЛАН СРЕЩУ ЧОВЕЧЕСТВОТО...,,ТЪМНИТЕ,, ЩЕ БЪДАТ ПОБЕДЕНИ
  • 3 Скептик

    41 1 Отговор
    Защо пък да е опасен елемент една партия, която защитава достойнството на нацията?
    Не беше ли Германия несправедливо много санкционирана след Втората световна война? Не стовариха ли и върху нас неоснователни обвинения през 1945 г.? Не ни ли ограбиха? Не ни ли ощетиха и посредством ненужните и с нищо незаслужени бомбардировки? Нямаше ли Германия реални основания да негодува след несправедливите мирни договори, с които приключва Първата световна война и които ощетиха и нас?
    Относно корона вируса, някога ще разберем каква е истината. Някога, но не сега.
  • 4 ббб

    48 2 Отговор
    Евреите си правят с Германия каквото си искат!
    УЖАС! Жал ми е за тия хора, огромна държава но жертва на паразиттите от исрел.

    Коментиран от #6, #20

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Майна

    11 7 Отговор

    До коментар #4 от "ббб":

    НЕ ГИ СЪЖАЛЯВАЙ...ДА СЕ ОПЪЛЧАТ.., НАЛИ СА ВОИНИ, ИНАЧЕ ТРЪГНАХА СЛЕД ХИТЛЕР...

    Коментиран от #17

  • 7 мдда

    7 15 Отговор
    Екстремизъма идва от левите партии – като на фашагата пингвин от хасково.
  • 8 И тъй нататък

    25 1 Отговор

    До коментар #1 от "Човека Коза":

    За неосведомените ще си позволя добавка към твоя коментар:
    Клаус Шваб има няколко научни титли, включително "почетен професор" на университета "Бен Гурион" (Израел) и на Китайския университет по външни работи.
    Той е и един от теоретиците на така наречения трансхуманизъм на глобалистите, според които трябвало да бъде уеднаквена физическата, биологичната и цифровата същност на всеки отделен човек. Чрез микрочипове да бъдат четени дори и мислите на отделния индивид.

    Коментиран от #11

  • 9 Виждат политическа

    29 2 Отговор
    Заплаха и започнаха с корвенските номера, но няма да стане. До 5 години ще е втора та даже и първа политическа партия.
  • 10 ОрбанБг

    24 1 Отговор
    "Според Федералната служба за защита на конституцията, германското контраразузнаване, партията е дала достатъчно поводи за извода, че се стреми към промяна на конституционно установения ред в страната." Ще я сменят ако са останали германци които милеят за народа си, а не като тази неоп...ната източногерманска смотла която зарази безвъзвратно Германия с арабската пандемия и ги изберат. Дано успеят за да отворят очите на хората за повсеместното лицемерия от което страда цяла Европа.
  • 11 Човека Коза

    7 1 Отговор

    До коментар #8 от "И тъй нататък":

    ...също така организатор на Световния Икономически Форум и автор на "Covid 19:The Great Reset" (съветвам всеки, който не е безразличен към това какво всъщност се случва в момента относно измислената пландемия с нас да я прочете)...

    Коментиран от #12

  • 12 ОрбанБг

    2 6 Отговор

    До коментар #11 от "Човека Коза":

    Ти си въобразяш че пандемията е измислица ли? Не ти разбирам поста.

    Коментиран от #15

  • 13 Няма

    6 0 Отговор
    опозиция в името на "демокрацията" . Lol
    демокрация е да ви изправият пред народният съд!!
  • 14 Мишо

    17 0 Отговор
    Службите на следвоенна Германия са създадени, контролирани от САЩ, не забравяйте! И до днес кадровата политика натези служби се контролира от там, кайто и цялата им дейност!! И най-малката проява на немско самосъзнание още в зародиш се атакува от тези служби!! Не се позволява възраждане на немския дух, смазан от САЩ и Израел след1945 г. в Западната и след 1990 г. вече в цяла Германия.
  • 15 Човека Коза

    8 1 Отговор

    До коментар #12 от "ОрбанБг":

    Не си въобразявам. Има някакъв вирус наречен ковид (вуйчо ми, който носи душа под наем го изкара), но чак пък пандемия е пресилено... То всяка година има грипна "пандемия" по тази логика, когато тръгне сезонния грип . Познавам хора изкарали свински грип, нищо общо с настинката наречена "ковид", всичко е с цел налагане на ограничения, съответно контрол. Тогава (както и при птичия) който е много по-опасен от т. нар. ковид, нямаше такива ограничения и паника. Мижай да те лъжем е цялата работа...

    Коментиран от #16

  • 16 ОрбанБг

    1 8 Отговор

    До коментар #15 от "Човека Коза":

    Да бе и пълна инсценировка бяха погребенията например в Италия, а? А колко хора не прескочиха т.нар. от теб "настинка"? Я питай някой който го е налегнала такава. Що такива като тебе и главатаря ви Радев не вземете да "настинте" че от първо лице да се убедите. Ама то онова дърво верно че го пипна, ама се скъсаха да го лекуват санким да не се затриее боклука му с боклук.

    Коментиран от #18

  • 17 Антиседесар

    6 0 Отговор

    До коментар #6 от "Майна":

    Няма как да се опълчат либералната демокрация направи от воина мекотело,
  • 18 Относно погребенията

    6 1 Отговор

    До коментар #16 от "ОрбанБг":

    Имаше ги наистина, но само по телевизията.
  • 19 ХайлАдолф

    10 2 Отговор
    Браво , има значи още чисти германци с арийски корени и свободомислие , а джендъртолерастичната шайка няма как да ги спре , и идва Видов ден за толерастията .....

    Коментиран от #21

  • 20 Гост

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "ббб":

    Не Израел диктува правилата в Германия. А ония, които стоят на сянка в Америка и опитват да диктуват правилата за целия свят.
  • 21 Гост

    5 0 Отговор

    До коментар #19 от "ХайлАдолф":

    Оказва се, че хората които мислят за страната, си са предимно от Източна Германия. Там, където американците не са успели да им изперат мозъците на онези, които подкрепят Алтернатива за Германия.

    Коментиран от #23

  • 22 Сандо

    3 0 Отговор
    Сега ги наблюдават,после по примера на "големия брат" ги обявяват за вътрешни терористи и ги забраняват и по този начин спасяват евроатлантическите ценности и демокрацията!
  • 23 ХайлАдолф

    2 0 Отговор

    До коментар #21 от "Гост":

    Прав си практиката показва , че е така .
Новини по държави: