Last news in Fakti

4 Март, 2021 09:44 3 991 11

Гласуват поправки в докладите за Северна Македония и Албания

  • илхан кючюк-
  • северна македония-
  • албания-
  • ес-
  • еп-
  • доклад

Добросъседските отношения са важна част от изпълнението на договора

Гласуват поправки в докладите за Северна Македония и Албания - 1
Снимка: БГНЕС

Комисията по външни работи на Европейския парламент ще гласува поправки в докладите за Северна Македония и Албания. 280 предложения на евродепутати са били дадени за документа за Северна Македония, съобщи пред БНР докладчикът по темата Илхан Кючюк.

„Работя много интензивно върху тях от една година, а от 2 години наблюдавам страната, направил съм всичко възможно да взема предвид всички гледни точки, но да не се загуби ясната посока на доклада“, каза той.

„Добросъседските отношения са важна част от изпълнението на договора. Договорът трябва да бъде изпълнен трябва да бъде възстановено доверието. Но от друга страна процесът на интеграция на Република Северна Македония е от изключително значение както за регионалното сътрудничество, така и за целия интерес на Европейския съюз. Затова призивът на Европейския парламент е – час по-скоро да започне първата междуправителствена конференция. Конкретният текст е: „за да не попречи това на интеграцията на страните от западните Балкани“, посочи още Илхан Кючюк.

Ако бъде одобрен днес, докладът вероятно ще бъде гласуван в пленарна зала на 24 и 25 март.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ранд

    16 0 Отговор
    Та какво ни каза тази статия ,, каквии са тези поправки, нещо тайно ли е илли да търсим информацияя в друга медяя ?
  • 3 Хлъц

    25 4 Отговор
    Слагам облог-1:100, че в момента,в който секънд хенд българете влязат в ЕС, няма да има ЕДИН, повтарям - ЕДИН,който да кандидатства за българско гражданство и паспорт.А тези,който вече имат- ще ги хвърлят в чекмеджето.Докато им изтече срокът на валидност.Ако бяхме одобрили 30-40 хиляди бесарабски семейства, готови да дойдат тук,с огромно желание да се заселват в България,но с подкрепата на Държавата, Общините, ето ви повишаване на населението със 150;200 х. А там са много младите,образовани,с патриархално ,православно възпитание.Идеален процес за бъдещи смесени бракове, увеличаване на ефективна и можеща работна ръка.Ние напред с Рогата! Живеем с миражи от миналото.

    Коментиран от #5, #11

  • 4 Полковник РУМНО

    21 3 Отговор
    Никакво влизане на СМакедония в ЕС. Ако това стане, край с България и българският език. Те са исторически терористи, а с терористи не се преговаря. Те са българи и в тескеретата им го пише. В турските архиви в Анкара е пълно с такива документи. Това се знае. Всичко друго е приказки.

    Коментиран от #6

  • 5 ХайлАдолф

    10 1 Отговор

    До коментар #3 от "Хлъц":

    Напълно си прав .
  • 6 ХайлАдолф

    9 0 Отговор

    До коментар #4 от "Полковник РУМНО":

    Абсолютно вярно .
  • 7 Крум Страшний български

    18 0 Отговор
    Интересно защо няма такава декларация за Черна гора, Сърбия, Босна и Херцеговина, които са по-западни от РСМ. Ами за Турция ? Каквото и да си приказват...ВЕТО за РСМ. Да ги отделят от Албания и толкоз. Когато се научат на обноски и да спазват договореностите, чак тогава може да се помисли.

    Коментиран от #8

  • 8 Дидо

    11 0 Отговор

    До коментар #7 от "Крум Страшний български":

    Кичук, чел съм предателството ти мнение за СМ. Ако продължиш в същият дух поемай на юг или на запад
  • 9 Перо

    12 0 Отговор
    Големите носове работят против БГ! Никакво лобистко решение на ЕС не може да принуди БГ да се подчини! Вето до дупка на измислената държава!
  • 10 Ужас

    10 0 Отговор
    Илхан е турско протеже.зорът е заради Албания да вкарат и да почне плана на турция.разберете.тоя работи не за БГ.а за турция
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: