Last news in Fakti

4 Март, 2021 14:51 2 390 4

Великобритания и още 4 страни ще ускорят производството на модифицирани ваксини

  • великобритания-
  • ваксини-
  • коронавирус-
  • пандемия

Това се казва в изявление на Британската служба за регулация на лекарствата

Великобритания и още 4 страни ще ускорят производството на модифицирани ваксини  - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Регулаторни органи във Великобритания и още четири страни планират да ускорят разработката на модифицирани ваксини срещу COVID-19, за да могат производителите да действат бързо срещу нововъзникващите варианти на вируса, предаде БТА, цитирайки AP.

Вече разрешените ваксини, които са били модифицирани срещу новите варианти, "няма да се нуждаят от чисто ново одобрение или дълги клинични изследвания", се казва в изявление на Британската служба за регулация на лекарствата и здравните продукти. Новите насоки ще се дадат съвместно от регулаторните органи на Великобритания, Австралия, Канада, Сингапур и Швейцария. Те ще се опират на вече съществуващия модел за изменение на грипната ваксина в отговор на постоянните промени в този вирус.

Съгласно новите правила разработчиците трябва да дадат солидни доказателства, че модифицираните им ваксини срещу COVID-19 осигуряват силен имунен отговор на вирусните варианти, както и данни, които показват, че те са безопасни и покриват нормите за качество. Съобщението идва в момент на тревоги, че новооткрит в Бразилия вариант на коронавирус може да е по-устойчив на съществуващите ваксини от други варианти.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    10 0 Отговор
    Всеки 3 месеца ще има нова ваксина и нов щам. Ще ви бодем до края на света, или поне, докато ви закръглим до 500млн, което доде първо.
  • 2 ТаУмВзе

    9 0 Отговор
    Новият щам, кога ще го пускат? Нещо с тия Уж ваксини няма файда. Робите не се стрехнаха достатъчно.
  • 3 др Гей Билтс

    6 0 Отговор
    Бай Дончо с неговата Белина, може и той да се класира накрая.
  • 4 Аз40🏴‍☠️

    5 0 Отговор
    Направо са на състезание по модифициране на малоумници.