Last news in Fakti

4 Март, 2021 15:20 2 817 13

Турция: Ефективността на китайската ваксина срещу COVID-19 е 83,5%!

  • турция-
  • китай-
  • ваксина-
  • коронавирус

Почти всички високопоставени лица в южната ни съседка, включително президентът Ердоган, бяха ваксинирани за първи път с китайската ваксина

Турция: Ефективността на китайската ваксина срещу COVID-19 е 83,5%! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Резултатите от третата фаза клинични тестове на ваксината срещу COVID-19 CoronaVac, разработена от китайската компания Sinovac Biotech в Турция показват, че ефективността на ваксината е 83,5%, а тази за предотвратяване на тежките симптоми при заразените е 100%.

Това обяви медицински експерт от университета „Хачетепе“ на 3 март на пресконференция на Министерството на здравеопазването в Анкара, цитиран от Радио Китай.

На 24 декември миналата година турският министър на здравеопазването Фахретин Коджа заяви, че според предварителните резултати от тестовете, защитната ефикасност на ваксината на китайската компания Sinovac Biotech достига 91,25%.

На 13 януари тази година Агенцията по лекарствата и медицинското оборудване към Здравното министерство на Турция одобри спешната употреба на ваксината CoronaVac, която е единствената одобрена до този момент в Турция.

Почти всички турски високопоставени лица, включително президентът Ердоган, бяха ваксинирани за първи път с китайската ваксина, а до 3 март повече 9,43 милиона турци са приели същата ваксина.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ааа

    4 3 Отговор
    А не е ли 85,3647488436%?
  • 2 MERS

    7 2 Отговор
    Интересно проучване нещо да каже Кунчев по въпроса хихи
  • 3 китайски ориз

    2 6 Отговор
    Е ся шъ им се дъпнат очичките хаха
  • 4 боко

    4 3 Отговор
    Ефективни бре, да не ги мажете с лой!
  • 5 😷😷😷

    7 1 Отговор
    Ако, ще и ваксина със 101% ефективност да има, ако не е политически одобрена от джендърски ЕС все тая ! "Политиката, преди здравето", мотото на модерна "нова" Европа !

    Коментиран от #6

  • 6 Брендилия

    4 1 Отговор

    До коментар #5 от "😷😷😷":

    Модерна "нова" Европа със стария СИВ. Има ли шанс българите да започнат да мислят правилно?
  • 7 Stéphanie 🎲

    0 6 Отговор
    Е възможно китайската ваксина да е най добра😉те самите си знаят как се появи този вирус и какво стана а не дават пълното инфо и не пускат експерти да разбере света тарикати още едно перо за милиарди евра във китайската хазна .

    Коментиран от #8

  • 8 Брендилия

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "Stéphanie 🎲":

    Грешиш! Вирусът е от САЩ. Професор с гръцки произход предупреждава дедо Дончо Тръмп още в м.02.2020 за участието на американци плюс германци, така че да бъдат обвинени в Ухан. Нормално тяхната кухня и пазарите им позволява подобна конспирация да е успешна. В ютуб намерете инфо, задействано е 10.07.2020 в Германия от лекари и юристи, на които им е писнало от лъжата. ПСР не е тест, с който се доказва наличие на каквато и да било инфекция. На плод дава положителен резултат на Ковид 19. Тепърва ще се тресе здраво.. Нали разбирате колко изгоряха с пари в цял свят

    Коментиран от #9, #13

  • 9 Stéphanie 🎲

    1 3 Отговор

    До коментар #8 от "Брендилия":

    Само хипотези не е от прилеп 😂това бе най лошо измислената лъжа , един господ знае.За новата модификация африканска ,англе ....вероятно да е Американска за началото никой не знае спомняш ли за колко време построиха болница нонСТОП 3 седмици ли не сиспомням .Криха докато плъзна по целият свят малко напомня за катастрофата Чернобил по същият начин скриха във началото.Но това е мнение факта че Китай не пуска никой това подсилва повече моето недоверие към китайците.А че Америка и HAARP ги има факт е ,надявам се наякой ден да се разбре истината.

    Коментиран от #10

  • 10 Брендилия

    1 2 Отговор

    До коментар #9 от "Stéphanie 🎲":

    Гледай клипа в Ютуб и после коментирай. Наказателен съд чака виновните за ковидизмама или нещо такова драсни в гуглето..
  • 11 Аз40🏴‍☠️

    0 3 Отговор
    Скоро в Турция като ходиш до кенефа и вместо салфетка, лаш, вакса в челото. Ходиш до пазара, лаш, вакса в дивия. За щяло и нещяло.
  • 12 Stéphanie 🎲

    0 1 Отговор
    Не е важна ваксината, важна е спринцовката. Най-добри са дебелите и дълги турски спринцовки.
  • 13 бай Георги

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Брендилия":

    Тъй и тъй с в тубата виж ги Китайците какви животни ядът и то опърлени на две топки вестник само.