Last news in Fakti

5 Март, 2021 08:15 2 243 9

Пандемия! Италия отлага за есента местни избори

  • италия-
  • избори-
  • пандемия-
  • коронавирус

Очаква се през следващите дни властите да втвърдят рестрикциите, опасявайки се от нов епидемичен взрив в резултат на разпространяването на нови варианти на коронавируса

Пандемия! Италия отлага за есента местни избори - 1
Снимка: shutterstock

Италианското правителство съобщи, че отлага за есента планираните за лятото местни избори, включително за кметове на големите градове, заради продължаващата епидемия от COVID-19, предаде БТА, позовавайки се на АФП.

Някои от най-големите градове като столицата Рим, Милано, Неапол, Торино и Болоня се готвеха за кметски избори през юни, но властите се безпокоят, че влошаването на здравната ситуация може да застраши гладкото протичане на предизборната кампания.

Поради това изборите се отлагат за неопределена засега дата в периода между 15 септември и 15 октомври, съобщи канцеларията на премиера Марио Драги след съвещание на правителството.

Регионалните избори в южната област Калабрия, предвидени за април, както и други местни избори, също се отлагат.

Италия е тежко засегната от COVID епидемията. В страната са регистрирани близо 99 000 смъртни случая, свързани с вируса, и към 3 милиона заразени, което прави една пета от населението.

Очаква се през следващите дни властите да втвърдят рестрикциите, опасявайки се от нов епидемичен взрив в резултат на разпространяването на нови варианти на коронавируса.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 истина е

    17 0 Отговор
    Ето точно това цели тиквата и тук !
  • 2 Мечтата на Диктатора

    11 0 Отговор
    Е това е мечтата на Диктатора от Банкя и към това се стреми, направо лети !
  • 3 Колизеум

    10 0 Отговор
    Снимката, илюстрираща статията, кърти миФки.

    Коментиран от #7

  • 4 Софиянецо

    5 0 Отговор
    Тази на снимката се казва Бойка.
  • 5 Миризлив пор

    0 4 Отговор
    Великия диктатор от Банкя не оспори ранната дата на изборите. Проблем щеше да е, ако беше хвърлил оставка и летеца беше сложил служебно правителство, единствения начин да ограничи мандата му, щеше да е тотално затваряне и отлагане на изборите. Е, тогава щеше да видите що е диктатура по руски модел.
  • 6 Стротегията на

    7 0 Отговор
    Тиквонии е същата. Отвори всичко, ще има скок на заразените и на 4.04 дори и да няма локдаун хората от страх няма да отидат да гласуват. Ще гласуват само чиновниците и Тиквонии пак ще е цар.
  • 7 Паринакоча

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Колизеум":

    Нещо не мога да стопля за снимката.Може би като отлагаш избори печелиш повече пари?
  • 8 Диверсант

    4 0 Отговор
    До тук беше с овертюрите. Сега идва ред на финансовия фашизъм.. В Италия годишно над пет милиона са се сблъсквали със зимния грип и нормално на 1600 - 1800 човека е преключвал жизнения цикъл.. За какво говорим сега..... ТРОЛОВЕ И МИСИРКИ, ОТВАРЯЙТЕ ШАМПАМСКО
  • 9 политик

    3 0 Отговор
    Вече има ковид.
    Демокрацията свърши.