5 Март, 2021 15:55 2 271 13

Все повече германци са недоволни от работата на правителството

  • германия-
  • управление-
  • недоволство-
  • коронавирус-
  • ангела меркел-
  • германци-
  • доверие

В Германия доверието към управляващите е достигнало най-ниското ниво от началото на пандемията

Все повече германци са недоволни от работата на правителството - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Германците отправят сериозно предупреждение към политиката: според новото представително изследване на общественото мнение, проведено от infratest dimap, доверието в управляващите е достигнало най-ниското ниво от началото на пандемията досега. Мнозинството смята, че имунизациите в страната трябва да вървят по-бързо, да се ползват повече бързи тестове и по-бързо да се разхлабват ограниченията.

Какво мислят германците за мерките?

Локдаунът в Германия беше удължен до края на март, но бяха приети и мерки за разхлабване на ограниченията. 47% от анкетираните оценяват досегашните мерки като адекватни, а 20% пледират дори за допълнителното им затягане. В същото време обаче расте критиката към действащите мерки срещу пандемията. В началото на февруари вече 22% са били на мнение, че мерките са прекалено строги. Сега това мнение се споделя вече от 30%. Близо 53% се изказват за поне частично премахване на ограниченията, а за цялостната им отмяна се обявяват 10% от анкетираните. 34% обаче държат твърдо на запзаването на сегашните мерки.

27% от анкетираните биха приветствали пълно отваряне на магазините и търговските площи, а 55% - поне частично. Подобни са и настроенията спрямо отварянето на ресторантите. Малко по-строго германците гледат на отварянето на кината, музеите и театрите - едва 19% са за пълното им отваряне, а 49% - за частично. Германските граждани изразяват значително недоволство от начина, по който политиката организира имунизационната кампания. Близо 74% са недоволни от доставките на ваксина, а 73% - от организацията на имунизациите. Около 70% са и тези, които не одобряват организацията на мерките в училищното образование и детските градини, както и предоставянето на помощи за фирмите и самонаетите лица. Лоши оценки получава правителството и за начина, по който взима и обявява решенията за мерките - 65% са недоволни.

И доверието към Меркел спада

Като цяло одобрението към правителството намалява. След 55% одобрение през миналия месец, в момента то е спаднало до 50%, а 49% от анкетираните гледат на работата му критично. Това е най-лошата стойност за кабинета в Берлин от началото на пандемията през миналата година досега. Работата на федералната канцлерка Ангела Меркел все още се оценява положително, но и в доверието към нея е регистриран спад - от 69% в началото на февруари до 64% сега. Така одобрението към нея в момента е на най-ниското ниво от април миналата година, когато то също възлизаше на 64%.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 реалистъ

    22 1 Отговор
    Трудът ще ги направи свободни!
  • 2 Darkseid

    9 2 Отговор
    И там като в България, Румен Радев Слави опозицията все виновни на Бойко Магьосника а там на баба Меркел все им виновна Алтернатива за Германия ако в Бойко вярват 3 % то при Меркел разликата горе долу същата
  • 3 Достойна присъда

    20 0 Отговор
    Меркел,позор оставка и затвор!

    Коментиран от #7, #8, #9

  • 4 От немско

    21 3 Отговор
    Немците протестират в градовете и даже с автомобилни колони а в бегето стадото мълчи и се реди на опашки за ваксиниране

    Коментиран от #11

  • 5 АНОНИМЕН

    17 0 Отговор
    Тия рептили като са я подкарали нокдаун след локдаун и пак, и пак пресолиха манджата та чак горчи! Ластика издържа на опъване "до" и като го пресилиш се къса! И не знаеш къде ще се скъса и къде ще изплющи!
    Хубаво е изцяло и отвсякъде да контролираш народонаселението, сладка работа е! Въпроса е докога ще устискаш с контрола и няма ли да ти излезе през носа!?
  • 6 Чичо Тончо

    13 0 Отговор
    Много ми е интересно как ще правят контрол на населението, ако всички си зае+++ем айфоните на жълтите павета! Ще имат една камара електронни шпиони с падащи батерии и близко до нула население за контролиране/щото има и пристрастени към фейсване като към дрога/ ! Щото и през смартфоните става следенето и контрола! Затова им е 5G мрежата и на Мъск спътниците : за да ти хванат местоположението до милимунд!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 12345

    10 1 Отговор

    До коментар #3 от "Достойна присъда":

    Два пъти превеждам лозунга на немски и два пъти модераторът ми прави цензура. Къде е свободата - на български може, на немски не може! Калинки!
  • 10 АНОНИМЕН

    9 0 Отговор
    И сега да си припомним отново началото на представлението "коронапандемията".
    Месец март, пред камерите се нареждат ветеринар, шефът на пожарната, полицай, математик и коремен хирург за да ни спасяват от "вирус".
    В държавата няма регистриран "случай", но градовете са затворени с КПП-та, а външните граници - отворени.
    Сценария ли ви се струва калпав или актьорите са некадърни?
    И сега са се засилили мутант след мутанта, щам след щама и няма да има край! Ако не е коронавируса ще е нещо друго!
    Само като заяждане : как днес учат децата на Илон Мъск, внуците на Бил Гейтс и други - дистанционно с компютър, айфон, таблет или по старомодния начин!?

    Коментиран от #12

  • 11 А тогава

    3 2 Отговор

    До коментар #4 от "От немско":

    като не са стадо защо почти всички в Немско се натискат за ваксиниране? И скимтят, че ваксините се бавели? Май не са много интеуегентни.
  • 12 Бъди на

    6 0 Отговор

    До коментар #10 от "АНОНИМЕН":

    100% уверен, че на тези престъпници децата учат по СТАРОМОДНИЯ НАЧИН. Даже ги ограничават в използването на електронните устройства, така масово ползвани от "простолюдието". Знаят вредата и пристрастяването към тях. Дори не си ваксинират потомството.
  • 13 ЗАТВОРМЕРКЕЛ

    3 0 Отговор
    Вce пoвeчe гeрмaнци ca нeдoвoлни oт рaбoтaтa нa прaвитeлcтвoтo
    В Гeрмaния дoвeриeтo към упрaвлявaщитe e дocтигнaлo нaй-ниcкoтo нивo oт нaчaлoтo нa пaндeмиятa