5 Март, 2021 16:29 1 959 39

Всеки трети руснак недоволен от своята работа

  • русия-
  • работа-
  • руснаци

Ново проучване

Всеки трети руснак недоволен от своята работа - 1
Снимка; БГНЕС/EPA

Всеки трети руснак е недоволен от професионалната си реализация. Това показва проучване на Super Job.

Това свидетелстват 38% от анкетираните. Те признават, че тяхната кариера върви в негативно направление в сравнение с минал период.

При запитаните над 45 години процентът достига 40. Най-недоволни от кариерата си са икономистите.

Следвани са от инженерите и психолозите. Според 15% кариерата им се развива по план или по-бързо от очакваното.

В това число са най-доволни медицинските работници. Една четвърт от програмистите и работещите в маркетинга са удовлетворени от своята кариера.

Проучването е направено сред 10 000 анкетирани.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ганьо

    21 3 Отговор
    При нас да не е по различно...3487
  • 2 Реалист

    30 4 Отговор
    А в България НЯМА НИТО ЕДИН ДОВОЛЕН ЗАРАДИ НИСКИТЕ И СМЕШНИ "заплати" ❗❗❗

    Коментиран от #21

  • 3 Stéphanie 🎲

    13 25 Отговор
    Има явен дефицит на русофили в Русия (след като милиони руснаци биха се махнали незабавно в чужбина, ако можеха да си го позволят) и покъртителен излишък от русолюбие в България.
    На мястото на руските кукловоди на туземните ни русофили бих се усъмнила в искреността на консуматорите на кебапчета по съборите на русофилите, на които никой не пречи да си продадат жилищата ( нали България всъщност е номер едно в света по жилищна собственост на глава от населението) и да отидат да продължат да се лигавят с песни и казачоци на място- там, където никой не ги иска, всъщност!

    Коментиран от #5, #6, #9, #10, #20

  • 4 барчо

    14 2 Отговор
    Много интересна анкета ще се получи при нас. Големи заплати или така нареченото "реализиране" се получават само в здравеопазването и то не като цяло. Държавните служители могат да бъдат сама сигурни, че на двете дати ще си получат заплатите. Остават някои собственици на добре работещи фирми. Така като го смятам на ум, ще са някъде около 5-6 % от всички работещи. Даже махаме държавните служители, защото повечето получават малко повече от половината нагоре от минималната. Всички останали получават пари, колкото да не умрат от глад. Сметайте колко ще са нереализираните откъм кинти. Да не говорим простотията как се организират курсове за безработни да се гепат едни пари с безсмисленото упражнение, да има образовани безработни. Да говорим ли за това колко хора с висше образование не работят по специалността си, а бачкат като охранители, чистачи. Да говорим ли за тия хора с висше образование, които бършат дупетата на западняците за без пари.

    Коментиран от #39

  • 5 барчо

    18 5 Отговор

    До коментар #3 от "Stéphanie 🎲":

    Ми това същото важи и за тези, дето обичат американците. Колко си продадоха жилището и отидоха там за постоянно? И дали американците ги приеха като свои? Всеки камък си тежи на мястото. Моето място е тук и никой от моето семейство не е отишъл нито да бърше западни еди какви си работи, нито е отишъл в Русия. Тук сме. Що се отнася до Русия или Америка, то това е изкуството да си избереш подходящия господар и нищо повече. Преди 1989 г господаря ни СССР ни направи сила с 9 милиона живущи в България, а сега новия ни господар ни направи 4 милиона да живеят в България, като на всеки 6 минути имаме с по 1 човек отрицателен прираст, въпреки напъните на братя ром с по 5-12 деца на двойка.

    Коментиран от #8

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Rado

    7 6 Отговор
    Един русофил работещ в ЕС ме убеждава, че в Русия е много добре.

    Коментиран от #18

  • 8 Stéphanie 🎲

    8 11 Отговор

    До коментар #5 от "барчо":

    Не точно България е по зле от Германия,Франция ,Америка но не и от Русия като това блато няма друго.Българите са малко по добре да не връщам историята колко ватенци дойдоха да живеят във България за по добър живот.ВСЯКА ИЗЯВА НА РУСОФИЛСТВО, НАДХВЪРЛЯЩА ЛИЧНИ УБЕЖДЕНИЯ И ВЪТРЕШНА ЕМОЦИОНАЛНОСТ ТРЯБВА ДА СЕ обвини във престъпление!!!ps:
    Да добавя - Русия има раждаемост като развита държава (т.е. ниска) и смъртност като държава от Третия свят (т.е. висока). Освен това има страхотна епидемия от СПИН, която е тотално игнорирана от държавните органи, защото на всички там им е наковано в кухите лейки, че това е болест на капитализЪма и при тях такива неща няма. Абе може да се говори часове наред. Вече не сме 70-те, Брежнев умря, няма нужда партийни секретари да ни убеждават, че СССР е най-великата държава на света. Сами виждаме кой какъв е..

    Коментиран от #11, #16, #30

  • 9 Айде, бе

    9 5 Отговор

    До коментар #3 от "Stéphanie 🎲":

    Защо, бе Стефче, ами тук улици, площади, храмове и какво ли не носят имената на освободителите и близък на нашия народ, пишем на същата азбука, половете тук както и в Русия да само 2,на теб ако ти трябва 3 вид тоалетна:), пол или латинска азбука, може да ти трябва повече разнообразие африканско или арабско каквото има много на запад, та отивай там ти:), на нас тук Русия не ни липсва, тя тук е навсякъде :)

    Коментиран от #13, #26

  • 10 Гербав толуп

    6 4 Отговор

    До коментар #3 от "Stéphanie 🎲":

    А колко ли американци или германци ще са доволни от работата си и колко недоволни? Струва ми се че само 30% недоволни в Русия си е много добре. Защо не ни кажеш или за това не плащат.

    Коментиран от #27

  • 11 Аха

    6 4 Отговор

    До коментар #8 от "Stéphanie 🎲":

    А най сте смешни като почнете да се правите на богати на руснаците:)), знаем се, то на море да идеш може да се сравни с руснаците и ще видиш и като казвам море, на море където и да е:))

    Коментиран от #14

  • 12 Колко са доволни те в България от това

    4 2 Отговор
    Правителство?? Около 10%чиновници,калинки и полицай!! На миналите бяха 17%гласували за ГЕРБ, сега ще са 10%!!!!
  • 13 Stéphanie 🎲

    6 5 Отговор

    До коментар #9 от "Айде, бе":

    Там е проблема😎не паднахме на добри управници...ПОЗОР, за палача, за истинския убиец на Левски – руския граф Игнатиев, на когото българските русофили не само кръстиха улици, но продължават да го споменават като герой!Ако обаче нейде по света има действително ярък колективен пример за това колко непривлекателна за доброволно преселение е въпросната една шеста от земята, на която се простира Русия, това е тъкмо България. Защото е шизофренично видно, че въпреки телешкия възторг на местното русофилство от всичко руско, няма и помен от намерение дори за емигрантска вълна на българи към иначе на думи обетованата им земя -Русия

    Коментиран от #17

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Хохо

    3 0 Отговор
    Че те работят ли изобщо
  • 16 Антигерб

    10 7 Отговор

    До коментар #8 от "Stéphanie 🎲":

    Е вече почна с лъжите и пропагандата - Русия за разлика от нас не намалява и има много по добро здравеопазване от много западни страни да не говорим за България. Лъжеш и за СПИН

    А америкофилството не трябва ли да се обявява за престъпление - как мислиш. В конституцията ни е записано че който обслужва чужди инереси е национален предател. Там не е записано конкретно Русия или САЩ.

    А дали е в интересите на България да плаща 3 пъти по скъп ток, да даде златото си без пари, да си купи най-скъпите самолети в света на картинка модел преди 50 години, да си купи реактори за АЕЦ и да ги изхвърли но да продължава да купува скъп ток от "американските" Марици, да откаже газопровод от който да печели мелиарди.

    Коментиран от #19

  • 17 Антитрол

    3 7 Отговор

    До коментар #13 от "Stéphanie 🎲":

    Хайде пак соросоидна пропаганда и опорки - чисти лъжи.

    Коментиран от #28

  • 18 Антитрол

    4 8 Отговор

    До коментар #7 от "Rado":

    Радко няма как да ти го побере мозъчето - ако мога да отида и да работя в Русия свободно веднага ще го направя - заплатата е много добра но руснаците си пазят работните места за тях. Законът е такъв че трябва да няма кандидати руснаци тогава може да назначат чужденец.

    Вече опорките ви че руснаците били много бедни не вървят - въпроса е какво можеш да си купиш със заплатата.

    Коментиран от #22, #23, #25, #38

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Ти от

    2 8 Отговор

    До коментар #3 от "Stéphanie 🎲":

    Тия милиони, колко лично попита, или приписваш нещо прочетено в западен пропаганден печат?
  • 21 3474

    5 4 Отговор

    До коментар #2 от "Реалист":

    Пич те в Русия заплатите са по-ниски и от нашите..Откъм стандарт на живот сме по-добре от северняците.Недей веднага да плюеш по България.

    Коментиран от #37

  • 22 КАТУН С РАКЕТИ

    6 3 Отговор

    До коментар #18 от "Антитрол":

    Какво има да му го побира мозъчето ? Абсолютно прав е.Ти си един от няколкото продажни слугинажи на кремълската шайка която би иска да отиде да работи там ?! На руснаците обаче им трябват и такива баламурници които да попълват местата в жалкия им и беден стандарт.
  • 23 Сър Пичук

    7 1 Отговор

    До коментар #18 от "Антитрол":

    Можеш да си купуваш разни неща, но САМО в Русия.
  • 24 Рап

    4 2 Отговор
    Излишни спорове се водят тук! За по ясна представа гледайте РУСКИ съвременни филми! Мога да Ви насоча "Груз 200" и "Глупакът" има ги онлайн гледайте и ще видите за какво става реч....
  • 25 РУСОФИЛСКИ ШОК

    7 4 Отговор

    До коментар #18 от "Антитрол":

    АМЕРИКАНЕЦА С ЕДНА ГОДИШНА ЗАПЛАТА МОЖЕ ДА СИ КУПИ НОВ АВТОМОБИЛ ЗА 40 000 ДОЛАРА.РУСНАКА С ЕДНА ГОДИШНА ЗАПЛАТА МОЖЕ ДА СИ КУПИ 2 ВРЪЗКИ ЛУК.РУСНАЦИТЕ НАС НЕ МОГАТ ДА НИ ДОГОНЯТ ,А КАКВО ОСТАВА ЗА ЗАПАДА ??
  • 26 Глупости

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "Айде, бе":

    пишеш скрий се...
  • 27 Вмирисана ушанка

    6 5 Отговор

    До коментар #10 от "Гербав толуп":

    А защо децата на твоите червени вождове в България искат в Ню Йорк а не в Масква!? Бегайте в Сибир бе, като тошкова ви кефи...лади и самогон колко щеш...
  • 28 Пенев

    5 5 Отговор

    До коментар #17 от "Антитрол":

    Истината винаги е соросоидна, а чебурашки кухи😂
  • 29 вижтенаблизо

    4 4 Отговор
    Я направете това проучване в САЩ, ЕС, Англия- и ще видите какво чудо е при тях. Яко " бърнинг аут"- прегряване, неврози и т.н.
    Вижте в България на ЕС колко са доволни хората от работата си?

    На Запад е пълно с всободни места, защо, защото висят на социални помощи масово от имигрантите на Меркел и Сорос, и предишните им вълни.

    Затова Запада прави 30 години такива реформи в България, че икономиката на България да запада, а хората да търсят препитание на Запад за ниски надници( сравнение с техните) и в най- нежелните сектори от западняци и гостите им имигранти на Меркел и Соросо.
  • 30 барчо

    3 4 Отговор

    До коментар #8 от "Stéphanie 🎲":

    Гледам вече са ти отговорили на част от нещата ти. Има статистически факти, които няма как да излъжеш с някакви замазани приказки за демокрация, свобода на словото и свободното движение и още няколко дежурни приказки, способстващи да се измами. Тази статистика е елементарна. Прираст на населението, средна продължителност на живота, както и още няколко, но това е основно. Прочети статистиката преди 1989 г и сега и тогава пак ще си приказваме за България. Също има и статистика за Русия. Преди 2000 г и тази сега за същите показатели. Всичко останало е дрън дрън.

    Коментиран от #31, #34

  • 31 да попитам не че ми пука

    7 3 Отговор

    До коментар #30 от "барчо":

    Ставаш за смях ...баровец !Сигурно някой от роднините ти е в този "рай"!!!!Ти България не я сравнявай със Русия по зле са ти виж статистиката.
    "Нищо, важното е да има пари за ракети.
    Човекът без хляб живее, без ракети - тц."

    Съветските болни - най-здравите болни.
    Може да умрем, но ще умрем здрави!Всичките тези икономически "чудеса" в Русия стават по "мъдрото " управление на Таварищ Путин!!!!
  • 32 ПЕНКО

    2 1 Отговор
    ТОВА ОЗНАЧАВА ЛИ ,ЧЕ 3/4 ОТ РУСНАЦИТЕ СЕ БОРЯТ ЗА ПРОФЕСИОНАЛНО РАЗВИТИЕ - НАПРЕД В КАРИЕРА !!!! И В ЯПОНИЯ Е ТАКА !!!!
  • 33 пешо

    0 0 Отговор
    поне имат работа , в бг всеки втори е без работа .
  • 34 От чужбина

    1 1 Отговор

    До коментар #30 от "барчо":

    Въпрос на ценностна система.
    За някои идеалът е да се са сити, без напъване да имат елементарните неща за задоволяване на потребностите им, да са под похлупак и някой друг да им казва какво да четат, гледат, обличат и т.н. и около тях да щъкат чавета, а за други - да са свободни и сами да уреждат живота си, което не значи непременно да са богати, успешни и т.н. За тях важното е да са свободни с всичките му плюсове и минуси.

    Коментиран от #35

  • 35 барчо

    1 0 Отговор

    До коментар #34 от "От чужбина":

    По принцип има известна доза истина в думите ти, но сам привидно и някаква игра на думи във втората част за свободата и парите. Има няколко хора в света и те се броят на пръстите на едната ръка, които отговарят на това да избират какво да правят и да са грозно богати. И честно казано тези, дето са много богати и са изкарали парите си с ум или труд, изключваме престъпните пари са най-зависимите. Даже сам не можеш да си представиш колко са зависими и как не разполагат със собствено време. Аз съм от това поколение, което е започнало активната си реализация малко преди 1989 г. Мои състуденти са на високите етажи и съм получавал предложения, които съм отказвал именно, защото открито ми заявяват, че друг ще разполага с моето време. За да си там, трябва да се съобразяваш с кой контактуваш, какво правиш и т.н. и т.н. Ако говориш за свобода какво искаш да си прайкаш и да не се съобразяваш с нищо, това е братя ром. Не могат и не искат да работят и не го правят, не искат да и казват какво да четат и даже не се учат да четат, искат да гледат и слушат само ромска музика и гледат само нея. Цяла България барабар с целия европейски съюз искаме да правят нещо друго, но те правят каквото те си искат.

    Коментиран от #36

  • 36 От чужбина

    4 1 Отговор

    До коментар #35 от "барчо":

    Преди 1989г бях вече женен с деца, учих, работих, правих научна кариера и живеех на свободен наем, въпреки, че бях 4 години в групата на най-нуждаещите се, и не можех да изкарам от аванс до заплата без заем.
    След 1989г опитах бизнес, карах такси, правих кафе, продавах по сергиите и пак не можех да си издържам семейството.
    Емигрирах и о, чудо, с квалификациите от България намерих добра, високоплатена работа купих си голяма хубава къща, дадох старт на децата и натрупах достатъчно за спокойни старини. Обикалях по света и видях много. Жена ми, която в България не можа да мръдне повече от обикновен чиновник, стана високоплатен, ценен менижър. Децата са със собствен бизнес и печелят добре. Личното време е въпрос на организация и избор.
    Ами това е част от свободата - да можеш да се развиваш и да се реализираш и всичко да зависи от теб, а не от връзки, мутри, политици, измислени бизмесмени или конюнктура. Накратко, да управляваш собствения си живот според вижданията и желанията си, а не да го подчиняваш на събития, които не можеш да промениш.
  • 37 сашо

    0 1 Отговор

    До коментар #21 от "3474":

    Ти на какви хапчета си?
  • 38 Българин

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "Антитрол":

    Абе тролчик, нито е трудно да отидеш да работиш в Русия, нито си пазят работните места за руснаци.Имам приятел, който ходи да работи там.Живя няколко години при родителите на жена си(дърти комуняги) и онези му свариха мозъка.Ходи човека с голям ентусиазъм във великата Рашка.Не изкара и година.Сега е в Англия.
  • 39 Нормален

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "барчо":

    Публикувано във факти.бг: Да говорим ли за това колко хора с висше образование не работят по специалността си, а бачкат като охранители, чистачи.

    .
    Kолко бе!?Хах!?А я да сметнем тези с това висше какво са научили като имат висше, че има доста народ, които имат диплома, но нямат представа от, това което са учили.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания