Last news in Fakti

5 Март, 2021 18:35 3 221 17

Кипър отваря врати за ваксинирани туристи

  • кипър-
  • великобритания-
  • туристи-
  • паспорти-
  • ваксина-
  • коронавирус-
  • британски туристи

Миналия месец Кипър и Израел се договориха ваксинираните граждани на двете страни да пътуват без ограничения

Кипър отваря врати за ваксинирани туристи - 1
Снимка: Shutterstock

От 1 май Кипър ще отвори врати за британски туристи, които са били ваксинирани срещу COVID-19, заяви правителството, предаде БГНЕС, цитирайки AFP.

Пандемията на коронавируса удари жизненоважната туристическа индустрия на средиземноморския остров и през 2020 г. гостите там намаляха до 631 609 от близо 4 милиона през 2019 г. „Информирахме британското правителство, че от 1 май ще улесним пристигането на британски граждани, имунизирани с лицензирани от ЕС ваксини, да влязат в Кипър без отрицателен тест за коронавирус и без карантина“, заяви министърът на туризма Саввас Пердиос.

Миналия месец Кипър и Израел се договориха ваксинираните граждани на двете страни да пътуват без ограничения, след като пътническите полети бъдат възобновени. Според Пердиос, решението е много важно за развитието на туризма, тъй като Израел и Великобритания са две от страните, от които идват най-много туристи.

Според плана на кипърското правителство, пътуващите от Великобритания, на които е поставена втората доза ваксина поне седем дни преди пътуването, ще имат право да влизат, но все пак може да бъдат тествани на произволен принцип на летищата. Британците ще трябва да спазват здравни протоколи като задължително носене на маски и социално дистанциране.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИМПЕРИАЛИСТ

    17 2 Отговор
    Айде, първата лястовичка на Апокалинсиса...
  • 2 Майна

    25 4 Отговор
    АКО НАВЕДЕМ ГЛАВИ И СЕ ВАКСИНИРАМЕ...СВЪРШЕНИ СМЕ.!СДАНО ИМА ПОВЕЕ СМЕЛИ , МИСЛЕЩИ И БОРЕЩИ СЕ ЗА ЧОВЕШКОТО СИ ПРАВО НА ЛИЧЕН ИЗБОР!!! ВАКСИНИРАНЕТО СТАНА КАТО ДА ПРЕДАДЕШ ВЯРАТА СИ...

    Коментиран от #6, #15

  • 3 😷😷😷

    7 2 Отговор
    Неваксинираните дискриминирани може да поркат през маска и да се "социализират" през glory hole ;))) Идиотия за избрани !
  • 4 неваксиниран

    24 1 Отговор
    Като останат полупразни хотелите ще отворят и за неваксинираните.Жалка и евтина пропаганда за ваксиниране.
  • 5 Неваксинираните

    6 15 Отговор
    на л@йноморието...зедно с Мангъров, да им изнася лекции за стадния имунитет😂

    Коментиран от #7

  • 6 Густо

    9 12 Отговор

    До коментар #2 от "Майна":

    Майна, никой не те кара насила да се ваксинираш. Стига си ревал и стига си давал акъл. Аз като си пия виното, да не би да призовавам всички да почнат да пият. Който иска пие, който не иска не пие. Въпрос на собствен избор. Единствено ми ограничават правото да карам употребил. Така че не реви, като ти ограничат правото да ходиш по почивки.

    Коментиран от #9

  • 7 УБИЙ МАНГЪР, СПАСИ ЧОВЕШКИ ЖИВОТ

    3 11 Отговор

    До коментар #5 от "Неваксинираните":

    И супичките!
  • 8 Фактология

    8 0 Отговор
    За евреите не знам, но английските туристи ще бъдат приети с отворени обятия.За разлика от гръцкият или например българският туризът,в Кипър нещата стоят по друг начин.Те си имат обща платформа и управление, което им намира туристи без да се налага самите собственици да си ги търсят.Така през целият им сезон е запълнен.Задължението на собствениците е само организацията по почистването и подържането на хотела.А и са бивша колония на Англия, която кипърци боготворят все още.

    Коментиран от #10

  • 9 Д-р Менгеле

    3 6 Отговор

    До коментар #6 от "Густо":

    Ти като си пиеш виното не вредиш никому, най-много да те вкарат в изтрезвителното или да те закопчаят, ако много буйстваш! Ако обаче не си ваксиниран и някой (например мангас) се изкашля до теб, можеш или да пукнеш или да напълниш гушата на докторите, без гаранция за оцеляване!

    Коментиран от #12

  • 10 Да еааа!

    7 0 Отговор

    До коментар #8 от "Фактология":

    И едните и другите са педали, а това ги сближава доста недвусмислено
  • 11 кипъркопър

    9 0 Отговор
    Не мисля, че си заслужава екскурзия или почивка срещу това да ти налагат задължително генномодифицирано ваксиниране всеки 4- 6 месеца западните фарма корпорации, чрез СЗО- то си, и политиците.

    Не съм антиваксър.

    Само западния свят мачка гражданите си с пандемии и задължително генномодифицирано ваксиниране, за да се прави от ЕС гражданите средно по 60 млрд. $ оборот на фарма компаниите годишно.

    Но ще го налагат, щото ще има високи бонуси и премии за реклама на ваксини от тези 60 млрд. $( 1 % да им дават са 600 млн. $ бонуси) за докторите, докторите в здравните държавни агенции и ЕК и т.н.

    Коментиран от #13

  • 12 Майна

    10 0 Отговор

    До коментар #9 от "Д-р Менгеле":

    Имаш правото да се ваксинираш...НО И АЗ СИ ИСКАМ ПРАВОТО ЗА ИЗБОР...А ТОВА , С КОЕТО БОЦКАТ ПРОСТО НЕ СА ВАКСИНИ, А ГЕННИ ТЕРАПИИ...НО ВСЕКИ ПЛАЩА ЗА ГЛУПОСТТА СИ, ЗА СЪЖАЛЕНИЕ..И ЗА СТРАХА СИ, СЪЩО...
  • 13 Майна

    9 0 Отговор

    До коментар #11 от "кипъркопър":

    МНОГО ТОЧНО ОБЯСНЕНО. ПОЗДРАВЛЕНИЯ..
  • 14 западнимераци

    14 0 Отговор
    Ей българите сме преживели османците- 500 години, сега сме 30 години под западняците и властта на фамилните им кланови корпорации, частни фондации и частни наддържавни НПО-та- СЗО, МВФ, СБ( има инфо в нета, потърсете ккой ги създава, как ги признават държавите, с какво ги задължават и т.н.).

    За 30 години след икономическите, здравни, образователни реформи на НПО на Сорос, фондации на Гейтс, ЕК, Англия, САЩ от 9 млх. сме намаляли на 6- 7 млн. българи, като 2, 5 са изгонени от тези реформи като гастарбайтери в западните ЕС държави, Англия и САЩ да работят работа, която западняците и мигрантите на Меркел и Сорос не искат, нископлатена за техните стандарти.

    Сега ни налагат тяхната западно фарма корпоративна СЗО пандемия и задължително генномодифицирано ваксиниране с фарма ваксините им, с неизвестни ефекти след 5 години за генетината популация на българите- автоимунни изменения, генетични мутации( туморни) и т.н. Няма такива изследвания и информация.

    Тъкмо да им станем клиенти и да ни цицат пак яко- скъпите автоимуниите и туморните терапии се държат пак от съшите и други западни фарма компании. А и гаранции няма за излекуване.
  • 15 Иван Шишман -- 😒🇧🇬🇷🇺

    10 0 Отговор

    До коментар #2 от "Майна":

    Така са правели нацистите през всв.Който е от арийската раса и не е болен може да живее.А на всички останали им слагат номера и към пещите.
  • 16 Гост

    8 0 Отговор
    Дискриминацията на новия век.
  • 17 Аз Селянин

    2 0 Отговор
    Нямам пари и какъв Кипър и за Бургас пак няма да пия от тази ваксина грешка да си я бия аз пия само грозданка над 50 градуса