Last news in Fakti

6 Март, 2021 11:25 2 242 6

Инцидент! "Boeing 737 МAX" кацна аварийно в САЩ заради потенциална техническа неизправност

  • боинг-
  • boeing-
  • американ еърлайнс

Техническият проблем не е причинен от системата за контрол на полета, която е свързвана с две катастрофи на самолети от този модел, допълниха от авиокомпанията

Инцидент! "Boeing 737 МAX" кацна аварийно в САЩ заради потенциална техническа неизправност - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Самолет "Боинг 737 МАКС" на американската авиокомпания "Американ Еърлайнс" кацна аварийно в САЩ заради потенциална техническа неизправност, предадоха световните агенции. Капитанът на "Полет 2555" от Маями, щата Флорида, за Нюарк, в щата Ню Джърси, изключил един от двигателите, след като забелязал възможен проблем с неговия индикатор за налягането на горивото.

Самолетът се приземил безпроблемно в Нюарк, като от общо 101 души на борда - 95 пътници и шестчленен екипаж - никой не е пострадал, съобщи говорител на "Американ Еърлайнс".

Потенциалната техническа неизправност не е причинена от системата за контрол на полета, която е свързвана с две катастрофи на самолети от този модел, допълниха от авиокомпанията.

При злополуките в Индонезия през 2018 г. и Етиопия през 2019 г. загинаха общо 346 души. След тях "Боинг 737 МАКС" бяха спрени от летене за 20 месеца.

"Американ Еърлайнс" беше първата американска авиокомпания, възобновила полетите с този модел самолети, след като федералните авиационни власти одобриха в края на миналата година подобренията на софтуера на системата за контрол на полета, направени от "Боинг".

Кацналият аварийно "737 МАКС" е бил доставен от производителя на 30 декември.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А дано

    33 1 Отговор
    Пак ги забранят преди да е станала някоя беля
  • 2 Летописец

    31 1 Отговор
    Тези американски самолети пак ли ги пуснаха да трепят хората ?
  • 3 Защо

    22 1 Отговор
    Тези нали ги бяха спрели?Пак ли ги пуснаха?
  • 4 ЕЕЕ

    21 6 Отговор
    долни ушанки един самолет не могат да направят, аа чакай бе тове е американска компания, ее значи на всеки може да се случи.....сороснята в траур
  • 5 Дали е

    23 1 Отговор
    Боинг или F ка . Става въпрос за един и същи боклук. Летящи ковчези.5439
  • 6 Само питам

    13 1 Отговор
    Боинг-19 нали го ваксинираха? Или сега странични ефекти?