Last news in Fakti

6 Март, 2021 16:40 11 162 9

Влизането забранено! От тази вечер ограничителни мерки при посещение на Румъния

  • румъния-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • ваксина

Пристигащите от България, които при влизане в северната ни съседка не представят PCR тест, подлежат на домашна карантина от 14 дни

Влизането забранено! От тази вечер ограничителни мерки при посещение на Румъния - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

От тази вечер в 21.00 ч. при влизане в Румъния ще бъдат в сила ограничителни мерки, защото България е включена в списък с държави от т.нар. жълта зона, съобщиха от пресцентъра на българското Министерство на външните работи.

По информация на посолството ни в Букурещ, пристигащите от нашата страна, които представят отрицателен PCR тест, направен до 72 часа преди качване в превозното средство (за пътуващите с обществен транспорт) или влизането в Румъния (за пътуващите със собствен транспорт), подлежат на домашна карантина от 10 дни.

Ако престоят е до три дни (72 часа) и е представен отрицателен PCR тест, направен до 72 часа преди влизането в Румъния, карантина не се налага.

Пристигащите от България, които при влизане в Румъния не представят такъв тест, подлежат на домашна карантина от 14 дни, предаде БТА.

Отрицателният резултат от PCR теста може да бъде под формата на документ (на български и на английски език), на хартиен или електронен носител, но трябва да е издаден от оторизирана лаборатория и да съдържа идентификационните данни на тествания.

Не се изисква тест за деца на възраст до три години, включително, както и за ваксинирани (и с втората доза) и преболедували COVID-19 през последните 90 дни.

Транзитно преминаващите през територията на Румъния, пристигащи от държави от т.нар. жълта зона, включително България, не са посочени сред изключенията от изискването за представяне на отрицателен RT-PCR тест.

При нужда от съдействие българските граждани могат да се обръщат към посолството на България в Букурещ на телефон: +40 21 230 21 50; +40 21 230 21 59 и на имейл: [email protected]


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Попето

    31 3 Отговор
    Скоро Бойко като ви сложи стикер за Евро 3 на колите след техническия преглед ще имате забрана да влизате в градовете.
    Това е нарашуваме правото на свободно придвижване на граждани...иначе Шенген търси тиквата

    Коментиран от #5

  • 2 Майна

    34 5 Отговор
    ТЕЗИ, КОИТО ДИКТУВАТ ТОВА , ЧОВЕШКА МАЙКА НЕ ГИ Е РАЖДАЛА...ТОВА Е БЕЗУМИЕ, НО ИМА ДОСТАТЪЧНО НЕМИСЛЕЩИ И СРЕБРОЛЮБИВИ СЪЩЕСТВА ЗА ДА НИ НАПРАВЯТ ...РАЗНОГЛЕДИ....ТРЯБВА ДА НЕ ИМ СЕ ОСТАВИМ..НИКАКВО ВАКСИНИРАНЕ!

    Коментиран от #3

  • 3 Еххх

    14 5 Отговор

    До коментар #2 от "Майна":

    Кой ще им ходи на мамалигарите ,само не разбирам ?
  • 4 Цялото ОПСИХЯСВАНЕ ЩЕЕ до Изборите!

    28 0 Отговор
    Да уплашат народа да, не гласува, отново да останат на власт!! ЧИНОВНИЦИТЕ ЩЕ ГЛАСУВАТ, ПРОТОКОЛИТЕ НА РОМИТЕ ЩЕ БЪДАТ ОФЕРМЕНИ БЕЗ НИКАКВИ, ГРЕШКИ, КАКТО НА КМЕТСКИТЕ В СОФИЯ, ПОЛИЦАЙ, ЧАСТ ОТ ТЯХ И ТЕ ЩЕ ГЛАСУВАТ, ХОРА ГЛАСУВАЙТЕ НА 4 04 2021Г. ГЛАСУВАЙТЕ!!!
  • 5 Дори и

    10 6 Отговор

    До коментар #1 от "Попето":

    ....Герб да загуби тотално, който и да е ,ще въведе стикерите . Бойко,мойко..няма оттърване, схемата е задвижена .
  • 6 Аз40🏴‍☠️

    20 1 Отговор
    Само се замислете, какво се случва: изкарват хората за крастави, страх и ужас, разделение ... чакай, тоест това го правиха и миналата година ... май следваха после контролните пунктове по входовете на населените места, декларации някви, този път с мобилни пунктове за бъркания в мозъка с клечки напоени с нещо ... и не се учудвайте да преместят пунктове и пред дома ви, пред вратата ... излизаш и прас в десетката с инжекцията.
  • 7 ДИГАЙ МОСТ

    3 0 Отговор
    ДУНАВ МОСТ ЕДНО И ДВЕ😉
  • 8 Pompev 🇧🇬✔️

    2 0 Отговор
    Мамалига,пула мя
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.