6 Март, 2021 18:49 2 522 11

Белгия пусна FAQ наръчник за ваксинирането

  • белгия-
  • ваксина-
  • коронавирус

Ваксинацията в страната започна през януари със служители в социални домове, здравен персонал, лекари, медицински сестри

Белгия пусна FAQ наръчник за ваксинирането - 1
Снимка: БГНЕС

Белгия пусна подробна информационна брошура за ваксинационната кампания, разказа за БГНЕС журналистът Апостол Апостолов от Брюксел.

Фламандските власти са изготвили подробни насоки под формата на наръчник, в който се обяснява какво предстои следващите месеци и какво се очаква от гражданите да направят, за да няма напрежение по време на предстоящата масова ваксинация в месеците след юни.

Наръчникът е направен под формата на FAQ – чести въпроси, които си задава всеки един желаещ да се ваксинира: Кога и къде да се ваксинирам? Как да стигна до ваксинационния център? Къде и кого да попитам, ако имам притеснения и въпроси? Още информация за ваксината и ваксинирането. Специално внимание се обръща, че всеки гражданин две седмици по-рано ще получи едновременно по пощата, със sms и на имейл датата, мястото, часа за ваксиниране и специален код.

Самата ваксинационна процедура ще премине в пет стъпки, разяснява още книжката.

Първата стъпка започва с мерене на температурата още на входа на центъра за ваксиниране. След това здравен служител ще направи регистрация и ще провери дали денят и часът съответства на получената покана.

След проверката посетителите ще бъдат насочени в една от четирите зони за ваксинация. Целта е да не се предизвиква хаос, чакане и струпване на много хора на едно място. За да бъде лесно и да няма объркване по пътя, всяка зона е означена с цвят – жълт, зелен, червен и син. Хората просто ще трябва да следят стрелките. Стрелки със същите цветове ще бъдат поставени по пътя до съответните зони.

След поставяне на ваксина в отделна стая ще трябва да се изчака 30 минути, за да се проследи за нежелани реакции.

След изтичането на този половин час ще бъде направена проверка от лекар, който ще даде разрешение на ваксинирания да се прибере вкъщи.

Ваксинацията в страната започна през януари със служители в социални домове, здравен персонал, лекари, медицински сестри. През февруари бяха ваксинирани личните лекари, фармацевтите и хората на първа линия и др. През март започна ваксинацията на хората над 65 години, както и на тези в риск и/или със специфични заболявания. /БГНЕС


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Майна

    13 1 Отговор
    ХАХАХА, ТО НЯМА ЖЕЛАЕЩИ, ИЗНУДВАТ ХОРАТА..., БИЛО ДА СЕ ИЗБЕГНЕ СТРУПВАНЕ И ХАОС...,ЦИНИЧНИ МАЙТАПЧИИ...МИ ХОРАТА НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ВАКСИНИРАТ!_!
  • 3 Аз40🏴‍☠️

    10 1 Отговор
    А тук глутници кучета нападат деца по населени места без канализация. Информация само под формата на "ай, марш да се инжектираш". Не че някой може да ви посочи ползите от тези ваксини, освен общотиражираните лъжи.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 ЧАКАЛА

    4 0 Отговор
    Филмаджий
  • 7 ЧАКАЛА

    3 0 Отговор
    Филмаджий
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 КАРАЛИ ВИ НЯКОЙ

    1 0 Отговор
    НА СИЛА ДА СЕ ШПИЦБЕРГЕН🐹😂
  • 10 въпросче

    0 1 Отговор
    И какво е това FAQ? Да не е ФЪК? Или ФРЪК?
  • 11 ПиПи

    0 1 Отговор
    Това е Често Задавани Въпроси.A frequently asked questions (FAQ).