Last news in Fakti

7 Март, 2021 11:21 2 252 9

Хаосът властва в Либия! Предлагат кабинет на широкото единство с 35 членове

  • либия-
  • файез сарадж-
  • халифа хафтар-
  • абдел хамид дбейба

Абдел Хамид Дбейба беше избран да оглави временно правителство на единството, което да надзирава подготвителния период преди планирани избори в края на тази година

Хаосът властва в Либия! Предлагат кабинет на широкото единство с 35 членове - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Натовареният да състави либийско правителство Абдел Хамид Дбейба е предложил кабинет на широкото единство от 35 членове, съобщиха от канцеларията му преди планирано парламентарно заседание в понеделник, когато ще бъде обсъдено утвърждаването му, предаде Ройтерс.

Списъкът на кабинета беше обект на усилени преговори сред воюващите фракции и влиятелните регионални и политически лидери в Либия, но високопоставен служител каза, че разговорите продължават по въпроса дали броят на министрите да бъде намален.

Два много близки варианта на списъка, показани на Ройтерс от либийски длъжностни лица, включват бившия министър на културата Ламия Босидера като първи дипломат и Халед Мазен като министър на вътрешните работи.

Дбейба ще бъде и министър на отбраната, се посочва в списъците. Те включват също двама заместник-премиери от източната и от западната част на Либия.

Чрез ръководен от ООН преговорен процес в Женева Дбейба беше избран в началото на миналия месец да оглави временно правителство на единството, което да надзирава подготвителния период преди планирани избори в края на тази година.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 идея

    10 0 Отговор
    ГЕРБ-СДС ще оправят Либия!
  • 2 123

    10 0 Отговор
    В хаоса се усвоява най лесно.
  • 3 годината е 2342

    5 0 Отговор
    България да прати федералната войска.
  • 4 Петър

    16 0 Отговор
    Тоя хаос в Либия,не го ли направиха САЩЦИТЕ?
  • 5 Лакомията

    17 0 Отговор
    На Франция и САЩ донесе хаоса в тази държава, която бенай- развитата в С Африка. Имаше и много нередности, но имаше ред , здравеопазване, образование и държавност. Какво има там днес? Мръсниците съсипаха всичко.
  • 6 един от многото

    16 0 Отговор
    Където се намеси САЩ , настава хаос , Ирак , убиха Садам , хаос. Либия , без Кадафи , хаос и смърт, Това око са световни лидери и демократи , то тогава и Бойко е честен и не краде!
  • 7 Куко Пипев

    12 0 Отговор
    Неточно заглавие? В Либия властва либералната демокрация! Това е порядъка налаган от елита на САЩ и монархична имперска Велика Британия.
  • 8 Нане

    6 0 Отговор
    американска и еурогейска демокрация в първобитно общинния строй по арабски!
  • 9 Рошко

    10 0 Отговор
    Където стъпи краварски крак започва хаоса, докато те "пазят" нефтените полета