Last news in Fakti

7 Март, 2021 12:21 3 323 11

6 040 заразени с COVID-19 за 24 часа във Великобритания, 158 жертви

  • великобритания-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • ваксина

Кралският колеж за медицински сестри предупреди, че много здравни работници могат да напуснат след края на пандемията

6 040 заразени с COVID-19 за 24 часа във Великобритания, 158 жертви - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Във Великобритания за последното денонощие са отчетени само 158 смъртни случая, продължава да е нисък и броят на заразените с коронавирус. Броят на ваксинираните с първа доза наближава 23 милиона.

Данните на националната статистика са обнадеждаващи. 6 040 заразени за последните 24 часа, 158 жертви. Близо 23 милиона са ваксинирани, като малко над 1 милион от тях са получили и втора доза.

Директорът на статистиката Иън Даймънд заяви, че въпреки наблюдаващата се тенденция на постоянен спад на заразените и жертвите и успешния ход на масовото ваксиниране, хората трябва да са наясно, че страната е твърде далеч от победата над вируса и трябва много да се внимава с облекчаването на мерките, което започва от понеделник с отварянето на училищата.

Особено са тревожни сцени като вчерашното голямо събиране на феновете около стадиона на шотландския Глазгоу Рейнджърс, след като техният клуб с победата си осигури титлата преди края на сезона.

Що се отнася до училищата, за да бъде намален рискът от разпространение на вируса, правителството въвежда масово тестване сред учениците. След три първоначални проби, в последствие те ще трябва да бъдат тествани 2 пъти седмично.

Междувременно Кралският колеж за медицински сестри предупреди, че много здравни работници могат да напуснат след края на пандемията, тъй като смятат, че предложеното повишение на заплатите им само с 1% е „шамар в лицето“.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Верно ли

    3 2 Отговор
    Мхм, и кои от тях са след ваксина?
  • 2 Мутафчийски

    3 0 Отговор
    Никой да не излиза от къщи,яко ще се мре!
  • 3 Рошко

    7 2 Отговор
    И 60000 да станат за 12часа пак не ми пука и нито намордник нито ваксина ще си бия
  • 4 БОРИС ДЖОНСЪН

    0 1 Отговор
    НОВИЯ КРАЛ НА GREAT BRITAIN
  • 5 Детектив

    1 0 Отговор
    Търся "Създателя". Първо правило: "Кой има интерес?".

    Коментиран от #6

  • 6 Второ правило

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Детектив":

    "Има ли рецидивисти в Химията и биологията?".
  • 7 Майна

    6 2 Отговор
    ТОЛКОВА ЛИ СМЕ ЛЕСНИ ЗА МАНИПУЛАЦИЯ...ЕДНИ ИЗРОДИ ЩЕ НИ РАЗИГРАВАТ ...ЩЕ НИ НАПРАВЯТ АСОЦИАЛНИ-АРАЗДЕЛЯЙ И ВЛАДЕЙ, ТОВА ПРАВЯТ И ХОРАТА СЕ ОСЛУШВАТ....НЕ Е ЗА ВЯРВАНЕ...ЧЕ И НИ ,,ВАКСИНИРАТ,, ЗА ДА НИ УВРЕДЯТ...НЯМАМ ДУМИ ЗА ЧОВЕШКОТО СЛАБОУМИЕ, ЩОМ И ДОБРОВОЛНО СЕ..,,ВАКСИНИРАТ,,
  • 8 Страхил

    2 0 Отговор
    поредното плашило
  • 9 Нищо им няма

    0 0 Отговор
    11 пъти са повече от нас.
  • 10 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    0 0 Отговор
    За един час ще излязат по малко ...Пробвайте. Колкото до Фактите...Великобритания
    21.02–6.03
    Общ брой случаи 107 668 : 14 =7690.571 са вирусоносителите на ден
    Смъртни случаи 4 054 : 14 = 289.571 са починалите за 1 ден!Пробвайте на 1минута да смятате заразените англосаксонци!!!
  • 11 Аз40🏴‍☠️

    0 0 Отговор
    Всички завишавания се правят с цел да всеят страх в общностите и да ги спукат от инжекции пълни с добре разработена отрова. Никакви ваксини не са това. Все повече трупове се крият зад претекста ковид-19. Много добре са го измислили и действат перфектно. Не се оставяйте и за секунда на пропагандата, защото резултатите са пагубни. Информирайте се.