Last news in Fakti

7 Март, 2021 12:54 2 518 35

Байдън обеща: Изплащането на помощите от $1400 може да започне този месец!

  • сащ-
  • икономика-
  • джо байдън-
  • коронавирус

Очаква се над 85% от американските домакинства да получат плащания

Байдън обеща: Изплащането на помощите от $1400 може да започне този месец! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че приемането от американския Сенат на неговия законопроект за икономическо подпомагане на стойност 1,9 трилиона долара означава, че повечето американци ще започнат да получават помощи от 1400 долара още този месец, предаде агенция Ройтерс, цитирана от БТА.

Байдън каза, че разпоредбите на законопроекта ще ускорят производството и разпределението на COVID ваксини.

Президентът направи изказването си снощи в Белия дом, след като законопроектът за Американския спасителен план беше одобрен в Сената само с един глас повече - с 50 на 49 гласа.

Байдън посочи, че над 85 процента от американските домакинства ще получат плащане. Семейства с две деца, които имат годишен доход от 100 000 долара, ще получат по около 5600 долара

При обсъжданията в Сената законопроектът претърпя редица изменения и ще бъде върнат в Камарата на представителите за одобрение в новия си вид.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шпек

    16 16 Отговор
    С 1400$ в Ню Йорк си като просяк.Дори и наемът на кочинката си не можеш да платиш.Комунизъм.

    Коментиран от #5, #6, #9, #19

  • 2 Валутен борд

    22 6 Отговор
    Тия си ги печатат доларите и си ги раздават.Ко да кажем ние с гайдите тук къде не моим печатаме?!
  • 3 Както казах искам виза и гражданство за

    12 6 Отговор
    Сащ пък вие тука създраве си останете и си пилеите животине в митинги и вятърни мелници
  • 4 Майна

    13 5 Отговор
    МИ ТЯ ПЕЧАТНИЦАТА ЗА ПАРИ Е В РЪЦЕТЕ НА ГЛОБАЛИСТИТЕ..ЩЕ НАПЕЧАТАТ, Р. КЕНЕДИ ИСКАШЕ ДА ГИ ВЪЗПРЕ, НО ГО УБИХА... ПОСЛЕ БЪЛГАРИТЕ БИЛИ ДЕБИЛИ....АМЕРИКАНЦИТЕ НИ БИЯТ В ТОВА ОТНОШЕНИЕ
  • 5 Ама не всички в сащ живеят в ню йорк

    11 13 Отговор

    До коментар #1 от "Шпек":

    А президентът им дава пари подарък в бегето руменчо какво ти даде...

    Коментиран от #7

  • 6 Жори

    12 4 Отговор

    До коментар #1 от "Шпек":

    Коментарите на българските философи по американски въпроси в повечето случаи са следствие на пълна некомпетентност и омраза ( ние българите мразим без причина ) Но фактите - безработен взима по около 700$ помощ на СЕДМИЦА ! Мислете !

    Коментиран от #10

  • 7 Лудите нямат край

    9 5 Отговор

    До коментар #5 от "Ама не всички в сащ живеят в ню йорк":

    Добре ли ти плащат за простащините, които бълваш? Преди изхождането ти, научи разликата между парламентарно и президентскпо управление. Сядането пред компа не те прави по-умен. Лъсва другото - простотията.

    Коментиран от #12

  • 8 КАТУН С РАКЕТИ

    8 14 Отговор
    Американците взимат помощи по 1400$ на месец заради Ковид кризата,а руските мизерници не са виждали 1400$ на живо в живота им !

    Коментиран от #13

  • 9 Mitaka Dr

    9 7 Отговор

    До коментар #1 от "Шпек":

    Наемити в САЩ варират от 35 до 1.000.000 $ на месец и не прави смешни коментари , защото в България ще работиш през целия си живот само за помощите , които се дадоха в САЩ по време на пандемията на всеки човек !

    Коментиран от #11

  • 10 Шпек

    11 4 Отговор

    До коментар #6 от "Жори":

    Да де,Федералното правителство също отпуска и купони за храна( фууд стамп) на 60% от населението.Освен,че са безработни паразити американосите са и гладни лентяй чакащи някой да ги нахрани.Добре,че покрай летните бунтове си напазаруваха безплатни маратонки и каквото докопат от разбитите магазини.
  • 11 Шпек

    8 3 Отговор

    До коментар #9 от "Mitaka Dr":

    Смешник,Иди си оправи гнилите зъби при местния дентист с тези помощи.Никой не харесва такива като вас,чакащи други да ги нахранят.

    Коментиран от #15

  • 12 Ники

    5 3 Отговор

    До коментар #7 от "Лудите нямат край":

    Точно президента ратифицира последен и точно той има решаващо значение ! Въпроса е защо мутренската демокрация в бг то се сравнява с която и да е ?

    Коментиран от #16

  • 13 иихи хи

    5 3 Отговор

    До коментар #8 от "КАТУН С РАКЕТИ":

    Пък боку дава 50 лЪва крадеи пара ито не на всеки !
  • 14 Малка справка

    11 4 Отговор
    В ню Йорк живеят около 10 - 12 милиона, а щатите са над 300. Но в бг сме свикнали - София е България! Е да, ама не. Има и малки селища, където наема е под 1000$. Важното е че ефективно получават помощи, отлагат и опрощават данъци. А у нас - тесла след тесла! Сега ще ни опънат и паспорти за жилищата! Чудят се как да връщат заемите от 40 милиарда. От една овца - по 3 - 4 кожи!.
  • 15 Mitaka dr

    5 5 Отговор

    До коментар #11 от "Шпек":

    Сънароднико зъбите ми не са гнили , защото съм възпитан да ги пазя и мия редовно , колкото до коментара ви - вие сте в пълно затъмнение по каквито и да е въпроси свързани с държавата САЩ и изводите и доводите са ви смешни и ... жалки , предполагам , че са продукт на вашия не щастлив живот в България ! Желая ви здраве !

    Коментиран от #20

  • 16 С телевизор не се спори

    3 1 Отговор

    До коментар #12 от "Ники":

    Дано ти дадат хонпрара поне! Луд умора ням@. Все пак се обади на джипито - може и нищо да ти няма.
  • 17 бай Пердах

    5 0 Отговор
    На българите над 60 годишна възраст -по 50 лева месечно.
  • 18 Васил

    6 1 Отговор
    Чакаме и нашият диктатор да изтегли поредният заем и да даде евентуално някой лева а краен случай гащите си.
  • 19 Голем смях

    6 9 Отговор

    До коментар #1 от "Шпек":

    Кога се върна от Ню Йорк бе боклук?Колко рубли дава хипофизното кремълско джудже?А и САЩ не са само Ню Йорк.Я ги смятай...САЩ са 350 000 000 население.А Ню Йорк произвежда ПО-ГОЛЯМ БВП от цяла Россия.Без никакви природни богатства.

    Коментиран от #23

  • 20 Шпек

    6 4 Отговор

    До коментар #15 от "Mitaka dr":

    Всички така разправят.Почти 99% от БГ невъзвращенците в УСА са милионери,другият 1% са билионери.Почти всички там сте ракетни инжинери,акционери в Гугъл,Тесла,Боинг и т.н.Имате по две къщи на Источното и Западно крайбрежие.Децата (ако имате такива)учат в Харвард,Станфорд или в Уест Поинт.
    Спирам до тук.
    Честито за обещаните помощи и да ги харчите умно,че може да са и последни.
  • 21 Сатър на Хана

    3 2 Отговор
    С други думи 85% он нашите домакинства са под 75 000 долар на година
    ......................... а от тях 45 % са с доходи под 30 000 долара на година :)) ЗА ЦЯЛОТО СЕМЕЙСТВО !
  • 22 КироП

    7 2 Отговор
    Демократите са по-голяма чума от ДПС - $1400 при 260Млн пълнолетни американци (далеч не всички от тях ще получат подпомагане) прави $360Млрд - останалите $1.54 ТРИЛИОНА ще потънат из дълбоките джобове на всичките техни дружки по веригата
  • 23 Шпек

    6 4 Отговор

    До коментар #19 от "Голем смях":

    Още един афроамерикански милионер в зелено изпълзя от луксозната си яхта.Как се прекръсти за да могат неграмотните латиноси да спелуват Българската ти фамилия на интервюто ти за работа като мияч на чинии в Ню йорк? Измекяр.

    Коментиран от #26

  • 24 БИЛ ГЕЙТЦ

    3 1 Отговор
    ЩОМ АЗ И ДЖЕФ БЕЗОС ХВАЛИМ БайДЪН
    ....... ....................................... ................ РАБОТАТА НЕ Е МНОГО ЧИСТА :))
  • 25 Дидо

    0 0 Отговор
    Скоро заловиха рекордните хиляди по границата да живеят в най добрата държава в света САЩ
  • 26 Голем смях

    5 6 Отговор

    До коментар #23 от "Шпек":

    Измекяр е баща ти,че е създал олигофрен .А аз съм си в България .Ходил съм в САЩ и в Россия.Разликата е поне 100 години.

    Коментиран от #27

  • 27 Шпек

    3 3 Отговор

    До коментар #26 от "Голем смях":

    На кой му пука за жалкото ти съществуване?

    Коментиран от #29, #31

  • 28 Ню Йорк

    2 4 Отговор
    Град Ню Йорк е метрополис и е с БВП малко над 1,5 трлн. долара, което е почти колкото БВП на цяла русия (1,6 трлн. долара) и е втория по богатство град в света след Токио. До 2035 г. обаче се очаква БВП на Ню Йорк да се повиши до 2,5 трлн. долара и да надмине това на Токио. Самия щат Ню Йорк е едва около 1% от територията на САЩ и произвежда 8% от БВП на страната (над 21,4 трлн. долара), или малко над 1,7 трлн. долара, което е колкото това на Канада и повече от това на русия.
  • 29 Викаш,

    3 2 Отговор

    До коментар #27 от "Шпек":

    като нямаш аргументи, изведнъж престана да ти пука за съществуването на опонента ти, обаче преди това се опитваше да го убеждаваш колко са зле САЩ. Не става с опорки и цитиране на текстове от разни хибридки, братле. Истината е каквато е и тя е, че цифрите говорят най-добре, а не някой-си-там-казал. Да дрънкате глупости тука колко била добре русия и животът там е рай, а пък САЩ се били разпадали и фалирали, не променя по никакъв начин фактите, че те са номер едно във всяко отношение. Освен това, братле, 3 млн. българи не отидоха в русия, а отидоха на Запад, повечето в други страни на ЕС, защото за там визи не се искат, а ако и за САЩ не се искаха визи, тия 3 млн. българи в ЕС щяха да са в Америка. По официални данни в САЩ живеят над четвърт милион българи и българските организации там са 136, отделно на много места има български училища, библиотеки и културни,центрове, съсредоточени в районите с най-много българи. Колко български организации, училища и културни центрове има в русия бе, брато? Колко българи живеят там?

    Коментиран от #30

  • 30 И аз ше емигрирам за саш

    1 5 Отговор

    До коментар #29 от "Викаш,":

    Като нема визи пък вие си останете в клоаката беге да стачкувате и да се борите за по голем кремвирш 😂😂😂😂
  • 31 руска cмpaд

    1 2 Отговор

    До коментар #27 от "Шпек":

    Ако за неговото съществуване на никой не му пука,то на кой ще му пука за жалкия черен животец на някаква коми-русофилска oтpeпкa като тебе ?
  • 32 Българи в русия

    1 2 Отговор
    В русия живеят едва 24 хил. българи, има едва 21 дружества и 3 училища, от които 1 към посолството
    на България в москва и 1 към консулството в санкт петербург. Толкоз за любовта към русия и стремежа на българина да живее там 😆
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Уплашен

    0 0 Отговор
    Ама ние не можем да поръчаме толкова чертежи.
  • 35 Боко Чекмеджето

    0 0 Отговор
    У нас плащането на данъци и осигуровки на по-високите осигурителни доходи от населението, обявени в Държавен вестник по случай пандемията започна още миналия месец!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!