Last news in Fakti

7 Март, 2021 15:52 5 800 19

Тревога на Ботуша! Рядък вариант на коронавируса беше идентифициран в Италия

  • италия-
  • коронавирус-
  • щам-
  • пандемия-
  • ваксина

Засега се констатира, че той няма, както изглежда, характеристики, които ще намалят ефикасността на ваксините

Тревога на Ботуша! Рядък вариант на коронавируса беше идентифициран в Италия - 1
Снимка: shutterstock

Рядък вариант на новия коронавирус беше идентифициран в лаборатория по микробиология в италианската провинция Варезе, като друг такъв вариант е бил идентифициран досега само в Тайланд, предаде АНСА.

Този вариант се различава в секвенирането на целия така наречен протеин спайк - онази част от вируса, която влиза в контакт с клетките, които ще атакува, предаде БТА.

Въз основа на откритието специалисти от клиниката Сан Рафаеле в Милано са успели да реконструират целия геном на варианта. Засега се констатира, че той няма, както изглежда, характеристики, които ще намалят ефикасността на ваксините.

"Идентифицирането на този вариант, за който има само един друг описан в света случай, е отправна точка за нови изследвания на коронавируса. Предвид това, че целият геном на този вариант е реконструиран, можем да анализираме евентуалния клиничен и епидемиологичен ефект, който той ще има върху населението", казва италианският учен Фабрицио Маджи, ръководил екипа, който първи е идентифицирал новия вариант.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Истината

    38 3 Отговор
    Мутации,ваксинации.Докато не изтроват половината свят.Вече няма съмнение,че вируса и забъркан в некоя лаборатория от болни мозъци.

    Коментиран от #13

  • 2 Проучване

    21 2 Отговор
    Няма тревога скоро това ще бъде като лека истинка, казва се че вируса скоро ще изгуби възможност за още мутации, с една дума отварянето на икономиката е по важно отколкото страха от Ковид 19
  • 3 Последния Софиянец

    16 1 Отговор
    Сега първа ваксина,след седемдесет дни втора,а наесен трета.Не виждам как ще стане?Те с първата доза до края на годината не могат да се оправят.
  • 4 Аз40🏴‍☠️

    32 0 Отговор
    На някой да започва да му липсва грипа, който изчезна най-"мистериозно" в зоната на здрача?

    Коментиран от #6

  • 5 555

    11 0 Отговор
    Поредния щам, изключителен предполага затваря отново всичко и т н и т н както следва досега! Докъде ще го докарат така не се знае.!
  • 6 Домакин

    13 25 Отговор

    До коментар #4 от "Аз40🏴‍☠️":

    Грипът не изчезна мистериозно, а вследствие мерките срещу Ковид19. Грипът нямаше да е проблем никога, ако болните ползваха маски.

    Коментиран от #9, #10

  • 7 мале мале

    5 0 Отговор
    От нигерийския щам ли е..???

    Коментиран от #8

  • 8 Бачо Киро

    17 0 Отговор

    До коментар #7 от "мале мале":

    Тц, тоя е от Тайланд с примес на Пакистан и Бора Бора. Има и далечни връзки с Тимбукту и Папуа Нова Гвинея. Тея тотално под караха през просото с глупостите...
  • 9 Бачо Киро

    11 3 Отговор

    До коментар #6 от "Домакин":

    Глупости, какъв си бастун... Толкова си прост, че овцете трябва да ги е срам от теб.
  • 10 Аз40🏴‍☠️

    17 2 Отговор

    До коментар #6 от "Домакин":

    Щом има заинтересован дори един е от значение да го напиша (копирайте си го и го запишете, разпространете): Маската не може да ви предпази от вируси, тя е просто козметично явление. Обаче продължителното и носене прави следното: намалява оксигенацията на кръвта (ако сте над 35-годишни още повече ви вреди); повишава нивата на въглероден диоксид в кръвта; увеличава риска от главоболие; увеличава риска от затруднена концентрация и изтощение, мозъчна мъгла; почти във всички маски са открити канцерогени; повишава риска от зараза, защото се слагат/махат често; концентрира издишаните вируси в носните проходи; причинява проблеми на хората със специални нужди; и не на последно място причинява тежък и болезнен контактен дерматит, болезнени обриви и какви ли не още кожни повреди. Чрез маската ви хващат в капана ковид-19, драги!
  • 11 Кунчо

    13 0 Отговор
    И така с нови щамове до безкрай.Колко ще издържат хората.Някои превъртяха.Население от луди и невротици.
  • 12 Някой

    9 2 Отговор
    Чудна работа, наистина. Според оценки на вирусолози, грипният вирус е доста по-заразен от сегашния коронавирус. Слагайки маски, грипът изчезна, но не и коронавируса. Наистина странно. Но 80-те процента не се замислят...

    Коментиран от #14

  • 13 незнайко

    0 3 Отговор

    До коментар #1 от "Истината":

    Абсолютно сте прав, но не можем да направим нищо !!!
  • 14 незнайко

    5 0 Отговор

    До коментар #12 от "Някой":

    Вярвате ли в това което сте написал ? Явно продължавате да вярвате на медиите а не на собствени разсъждения !!!
  • 15 Колко дози и щамове?

    8 0 Отговор
    Така както са я подкарали нема да мирясат докато не въведат ваксинации на населението ежеседмично - с други думи да съсипят имунната система на организма с предозиране, пренатоварване, даже генните мутации mrna/mdna няма да успеят да проработят по план, а човека ще е вече труп............
  • 16 Бергамо

    3 0 Отговор
    Глупости пишат, за да тормозят хората
  • 17 Диверсант

    6 1 Отговор
    Най опасения шам, който от скоро върлува в Италия се казва Марио Драги.... Служител на американската банка Голдмън Сакс. Като управител на ЕЦБ, докарал Гърция до просешка тояга след което интересната част от летища, пристанища и части от икономиката бяха изкупени за центове от хиените. Сега е на дневен ред Италия.. При Френската и при Октомврийската революция за налагане на терора са използвани санитарни ограничения
  • 18 Спрете с Жабите

    1 0 Отговор
    Ако не ги ядете Папата ще помилва цяла Италия
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.